fino FX 6100 ili ti sest jezgara za 15K dinara (3.3Ghz -3.9Ghz Turbo) nije lose po ceni je u rangu sa i5-2400 (3.1 GHz - 3.4 turbo) i jedan i drugi Max TDP 95 W e sad, koja je razlika i u cemu (igre, ozbiljne aplikacije, ....) za to trebaju pristojni testovi doduse, postoji tu i stavka cena kvalitetne ploce za jedan tj drugi
Taj CPU nebi smeo da bude skuplji od 10k! Za 17k ima 2500K koji je cak i brzi od Bulldoga FX 8xxx! Ovaj FX 6xxx je cak sporiji od X4 Deneb procesora a od Thubana X6 je tek sporiji i ima losiji IPC!
cek bre sky :) znam ja (a i ostali) na ciju ti vodenicu navodis vodu :) elem, ja sam poredio odnos cena i5-2400 i FX6100 pa me interesuje taj odnos ne interesuje me odnos durgih (ostalih koje si pobrojao) (dal je mika jaci od pere, a da li dragutih brise patos sa perom i to samo levom rukom jer desnu koristi da pije pivo) dakle, tvoje strucno misljenje, sta je bolje za 15K ? (bez onog taj fx bi trebalo da kosta 5K dinara - vec ovako kako jeste sad, a sta ce biti sa cenama pokazace vreme) fx6100 ili i5-2400
Ako tipujes na AMD najbolje je ici jedino i jedino na Deneb X4 tj X4 955 ili ti kupiti Thuban X6. To iskljucivo ako imas AMD platformu i tezis ka upgrade-u. Znaci Bulldozer izbegavati u sirokom luku jer je broken crap!
U slucaju da neko tek sklapa platformu Sandy Bridge je Best Buy platforma bez kompromisa!
Ako se ne varam, u EU je neka cena priblizna 164 dolara, sto je solidno manje od ovih 150e. Ne bih prvi dao 150e za ovaj CPU, jer nisam hteo ni da razmotrim Phenom X6 da uzmem a kamoli ovaj koji je po perfomansama slican sa njim.
:: Taj CPU nebi smeo da bude skuplji od 10k :: Za 17k ima 2500K koji je cak i brzi od Bulldoga FX 8xxx :: Ovaj FX 6xxx je cak sporiji od X4 Deneb procesora a od Thubana X6 je tek sporiji i ima losiji IPC :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: FrekFencija :: :: :: :: :: ::
Nije problem tu vise ni do cene koliko do samog CPU-a. To je bukvalno pokvarena arhitektura sa jako losim karakteristikama. Kad su oni uspeli da unazade IPC sta dalje tu da se prica?! Sto je najcrnje Bulldozer platforma buguje,vec je potvrdjeno sa vise izvora. Mnogo BSOD-ova nice jako cesto.. Kome trebaju problemi i pokvaren CPU? Performanse su jadne i skaliranje a potrosnja tek je auuuuuuuuuuuu. Ovo je do sad najveci Fail u istoriji mikroprocesora!
ja vec ima deneb x4, tako da ne planiram nikakvu promenu za sada jedino sto planiram je jedan dobaaaar lcd tv od jedno metar dijagonale i to vrlo brzo nego me interesovalo sta i kako u ovom dvoboju (fx6100 vs i5-2400) a sto se promene kod mene tice (kompa) pricekace to jos :)
:: Ako tipujes na AMD najbolje je ici jedino i jedino na Deneb X4 tj X4 955 ili ti kupiti Thuban X6 :: To iskljucivo ako imas AMD platformu i tezis ka upgrade-u :: Znaci Bulldozer izbegavati u sirokom luku jer je broken crap :: U slucaju da neko tek sklapa platformu Sandy Bridge je Best Buy platforma bez kompromisa
Od ta dva ja bi pre na intel i5-2400 isao, grejanje jebe amd + potrosnja + nije ispeglan cpu kao treba i ima bagova, tek revizija dva ako donese nesto valjano.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Samo treba naći aplikaciju koja je optimizovana za 6 jezgara. U najboljem slučaju ona 4 ima da ti radi kako treba, a ona preostala 2 ima da duvaju u prste.
Dok ne stigne nešto što može stvarno da iskoristi svih 6 jezgara, svaka kupovina ovih procesora je za mene bacanje para.
I kostace sigurno, samo malo da se slegnu cene sta god novo da izadje kosta nerealno bio to telefon grafika ili procesor, samo malo vremena da prodje sve dodje na svoje, pa nije ni njima u interesu da gube novac...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
:: Toliko bi trebao da košta FX8150 :: :: Windows-free with Fedora 15 :: ::
Ako on bude kostao oko 150e, razmislicu o njemu. :)
:: I kostace sigurno, samo malo da se slegnu cene sta god novo da izadje kosta nerealno bio to telefon grafika ili procesor, samo malo vremena da prodje sve dodje na svoje, pa nije ni njima u interesu da gube novac.. :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Philips 22 :: :: :: Toliko bi trebao da košta FX8150 :: :: :: :: Windows-free with Fedora 15 :: :: :: ::
Da je stigao pre par dana verovatno bi ga vec pazario, ovako zahvaljujuci vasim savetima uspeo sam phenom II x2 560 da nateram da radi stabilno kao B60 x4
Zahvaljujem se svima na predlozima
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
AHAHAHHAHAHAAAA nema monti pajtona, ali tu je stari dobri skaj! da, mogo bi da bude u rangu sa i3 2100 koji kosta 10k? Ili recimo Core 2 Duo E7500 koji je takoje oko 10k...
:: Taj CPU nebi smeo da bude skuplji od 10k :: Za 17k ima 2500K koji je cak i brzi od Bulldoga FX 8xxx :: Ovaj FX 6xxx je cak sporiji od X4 Deneb procesora a od Thubana X6 je tek sporiji i ima losiji IPC :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: FrekFencija :: :: :: :: :: ::
U nedostatku informisanosti dao si sebi za pravo da se ti nekom podsmevas? Ja kad vidim koliko ti ne znas prosto mi bude zao,meni to nije smesno veruj mi.
E sad da ti dam neke smernice. Phenom X4 955 je oko 90 Eur. Obizorm da je Bulldozer arhitektura bukvalno pokvarena takav CPU nije smeo da izadje na trziste ali ga je AMD hrabro podvalio kupcima. Secam se Obrada kada je tvrdio da ce takav CPU da vracaju kupcima kada izadje nova ispravna revizija. Da kako da ne..Prvo zavale a onda uvale.. No to nije poenta.. Poenta je da je 955 X4 brzi od FX 6xxx a kao takav je jeftiniji od njega. Obzirom da je 955 normalan CPU sa solidnim karakteristikama poredjenje sa Bulldozerom je u najmanju ruku ne neozbiljno vec tragikomicno.
Em prodaju pokvaren CPU,em su mu digli cenu em su tehnoloski unazadili celu seriju procesora izgubivsi drasticno na performansama. Koliko vredi Bulldozer treba da ga nude dzabe ..
Kupio bi pre i3 sa HT-om pre nego bilo koje Bulldozer sr@nje jer je Sandy napredna platforma i ispunjava sve uslove .. E sad vidi ko je ispao smesan!
:: AHAHAHHAHAHAAA :: nema monti pajtona, ali tu je stari dobri skaj :: da, mogo bi da bude u rangu sa i3 2100 koji kosta 10k? Ili recimo Core 2 Duo E7500 koji je takoje oko 10k.. :: :: :: :: Taj CPU nebi smeo da bude skuplji od 10k :: :: Za 17k ima 2500K koji je cak i brzi od Bulldoga FX 8xxx :: :: Ovaj FX 6xxx je cak sporiji od X4 Deneb procesora a od Thubana X6 je tek sporiji i ima losiji IPC :: :: :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: :: FrekFencija :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.