Visim na PC BERZI vec godinama i nagledao sam se svakakvih budalaština po oglasima kupujući i prodajući konfiguracije i komponente...često se nasmejao, a neretko iznervirao količini novca koji ljudi traže za nesto u odnosu na realnu tržišnu vrednost...tako je često neki polovan proizvod,bez garancije ali `provereno ispravan`, koji se nudi, skuplji nego nov isti takav u prodavnici...a da ne pominjem čuveno srpsko pleme Bartonaca, koji svoje davno prevaziđene procesore sa umirućim pločama i pregaženim chipset-ima, nude, trampe, kupuju, prodaju po cenama novih 64bit-nih AM2 Athlona i DDR2 ploča....Takođe, tu su i grafičke kartice...kakve su tendencije kod pojedinaca ovde, Gfoce4 se ozbiljno sprema da ugrozi neke PCIexpres modele... Tu su naravno i oni koji jednu istu stvar prodaju nedeljama, pa cak i mesecima i koji to isto, da li zbog visoke cene ili zbog toga sto ta stvar ama bas nikog ne zanima, to ne mogu nikako da prodaju...Ali zato svakodnevno obnavljaju svoj ultra dosadni oglas...a znaju i da dodaju poprilicno redova u opisu turbo-kvaliteta i performansi toga sto prodaju. Tu ne izostaju pridevi tipa `najlepši, najbolji, najbrži, najtanji, najređi na tržištu, naj(itd...)`, prefiks `naj` je u tim varijantama je gotovo neizbežan...Pa setite se samo onog lika koji je prošle godine prodavao NAJobičniji cd-rom sa opisom karakteristika (kolko god je moglo da stane u oglas) i to nedeljama...(ovaj sa Genius slim zvučnicima polako preti da ga stigne)... Ali danas sam se bas slako ismejao...ma pocepao sam se od smeha...i dalje ne mogu da verujem da je čovek ozbiljan (a jeste - proverio sam)....necu nikog imenovati...jer bi to bilo neumesno sa moje strane, samo ću uraditi copy-paste oglasa i uveseliti Vam trenutke provedene na ovim stranicama...i ljudi upamtite: prvo, nije sve za prodaju, ima stvari koje treba baciti ili ih pokloniti nekom ko nema za bolje i drugo, nista, ama bas nista od komponenti ne vredi onoliko koliko je vredelo pre nekoliko godina kada je kupljeno,jer ma koliko da je bilo dobro i retko postaje apsolutno prevaziđeno i s p o r o. Moram još da dodam i ovo, da ne bi ispalo da `pljujem` po svima ovde, da sam u prethodnim redovima govorio samo o ispadima pojedinaca, a ne o svima...i konacno evo ga, pogledajte ove cene,moj favorit za oskara: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Mat. ploce AMD Socket A (462) + procesor
P.S. Inače sva tri oglasa za redom je dao isti lik, pa nisam imao srca da ih razdvajam...(bas su lepi u kompletu) i obratite pažnu na naslov -direktni uvoz- ...iz prošlosti verovatno.... P.S.2. Nikog nisam prozvao, nikog nisam uvredio, nikog nisam konkretno pomenuo, zato nema razloga da se neko ljuti ili da ovo bude obrisano...pozdrav...
E bas stvarno svasta... Nisam vise u fazonu da se bavim hardwareom ali ovoliko neupucen niko ko dolazi ovde nije i nesto ne verujem da ovo moze da prodje... Misliiiiiiiimm
najgore od svega sto sam ja jedan od onih koji se ebe vec nedelju dana da prodam neke komponente medju kojima je(cik pogodi) i BARTON 2500+....kad sam video taj oglas dobro se nisam srusio(ja racunam da moj vredi oko 20ak e) i pocnem da razmisljam kako je neko lud ovde...da li ja ili on...
Pa ljudi zar vi niste culi za oldtimere. Ja se razmisljam da pokupujem sve te ploce i procesore, pa da ih za koju godinu prodam po pet puta vecoj ceni.
Pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Pa da je u tom poslu sigurno bi znao koliko sta kosta,i ne bi samo lupao cene kako mu padnu na pamet.Ako mislis da je iz nostranstva,cisto sumnjam jer je tamo sve jos jeftinije i ne bi ovde nagurao ovolike cene...
Eto pre neki dan lutam netom da nadjem preko neku NFORCE 3 ULTRA plocu (939+AGP) i pogledao sam i DFI LAN PARTY NF3 ULTRA D - koja kosta (verovali ili ne) 250$. U realnom vremenu. Neverovatno. A vlasnik sam DFI LAN PARTY NF4 ULTRA D - koju sam svojevremeno platio 125 eura.
Da ne spominjem stare lagere recimo BS PROCESSOR-a koji imaju socket A semprona po 70 eura.
Sta kaze uvoznik prva ruka, kuku lele sta bi bilo da je samo distributer TRECA ruka. Decko je bolid, uvoznik a oglasava se u malim oglasima gde se uglavnom nalaze polovnjaci. Meni se tu nesto debelo ne uklapa, da je uvoznik on bi bio na nekom baneru i u delu gde treba da bude tj u berzi komponenti a ne u malim oglasima, tako da mi se cini da je pre BOLID nego UVOZNIK.
Da bude jos zalosnije nije jedini ima ih stotine takvih u malim oglasima.
... ali ja sam zvao tog lika....ocajnicki trazim Asus P4P800 SE....i 60 evra...šlogirao sam se....ali ajde, ko zna šta sve nudi čovek. Dakle njegova priča je sledeća: ploče uvozi direktno iz inostranstva (rekao mi je i zemlju tačno, ali sam zaboravio), i tvrdi, bez blama, da su ploče NOVE! Ne `kao` nove, nego NOVE! To bi nateralo svakog realistu da se zamisli `pa koja je ovo godina`.... Elem, ja kažem ok nove, onda imaju neku garanciju.... Al nije ni on lud - nema nikakve garancije - ni dan, ni sat, ni minut. Kako kupiš tako ti je.... I ja pokušam sa njim da se objasnim kako to NOVO a nema garancija.... Kaže, garanciju daje proizvođač, al pošto on to uvozi, kao fol švercuje, onda ne može on da daje nikakvu garanciju. Znači da se obratim njima :D I uveravao on mene kako ploče savršeno rade, uz onu staru `nijedna mi se nije vratila`. E dakle, uhvatim sebe kako mislim `stvarno sam magarac! s kim ja pričam....i s kim se raspravljam...`. Znači čovek je neverovatan, 5 za trud! :P
Pazi ne znam ko je on niti kako je direktno uvezao ploce. Ja sam svojevrmeno pre par meseci uspeo da nabavim 10 x Asus A7N8X-X bukvalno glanc novih ploca. Ostalo na zalihama u Austriji. Dovukao sam te ploce ovamo sve u full packu. Svaku sam detaljno testirao i sve su bile ispravne. Prodavao sam ih bez garancije normalno podrazumeva se radna garancija od 7 dana. Ni jedna se nije vratila stvarno, ali ni cena nije bila toliko paprena. Ja sam svih 10 komada prodavao za 30 eura komad, ali je lik uzeo svih 10 za 270 eura.
Svaka roba ima svoga kupca. Ja sam pre par nedelja prodao CD rezac za 500 dinara, iako ga u ludilu ne bi kupovao ni za 50. Mozda on nekog i upeca. 70€ za Bartona je previse, ali ne vidim razloga zbog cega bi se bilo ko ovde nervirao zbog toga. Moze svako da da oglas kakav zeli ukoliko nije u pitanju piraterija ili sta vec pise u onim pravilima za postavljanje oglasa .)
Njegova logika se bazira na prodaji komponenti ljudima koji nemaju novca za nove konfiguracije, a imaju kvar na trenutnim. Cena starih komponenti vremenom raste - u ovom slucaju to je vrlo rano i neopravdavam ga.
Da setish se, relativno skoro mi je jedan kolega iz Nis rekao da su prodali 4 kutije 5.25` disketa za 600 jura!
Da li sam te dobro razumeo. 4 kutije od 10 komada 5.25` disketa za 600 EUR?! Ne verujem.
:: Njegova logika se bazira na prodaji komponenti ljudima koji nemaju novca za nove konfiguracije, a imaju kvar na trenutnim. Cena starih komponenti vremenom raste - u ovom slucaju to je vrlo rano i neopravdavam ga :: :: Da setish se, relativno skoro mi je jedan kolega iz Nis rekao da su prodali 4 kutije 5.25` disketa za 600 jura!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.