:: pitao me je drugar, posto ga zeza nesto grafika pa bi trebao da je reklamira. :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Ne mozes direktno kod generala. Sto se XFX-a tice video sam ih kod Duocom-a i Nova-e, pa zvrcni ih i pitaj sta ti je ciniti.
Ako ti niko ne izadje u susret idi na njihov site i prezentuj im problem, svet vise nije tako velik i ne moras kao konj sa amom da gledas samo u Srbiju.
Nema pisanu garanciju,zagubio je kaze kad se selio.. Zvao sam Alti i kazu da je njihova graficka ali da garanciju priznaju samo ako ima garantni list i fiskalni racun.
Ne znam sta bi bilo pametno da radi i da li ikako moze da ostvari garanciju.
Hvala svima na savetima/predlozima. Pozdrav!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Cao Nebo. Tako su i meni rekli kad sam ih zvao. A opet, meni je pre cetiri meseca bio crko hard disk i odneo sam kod njih i nije bilo problema-tako da.. Ne znam zasto menjaju politiku sto se tice garancije (cak i u Pakomu vrse garancijske usluge ako nemas overenu garanciju i prilozen fiskalni racun). Ako je to sigurno pouzdano, da znam da mu tako kazem i da se oprosti od grafike.
Znaci nista se ne moze uciniti?
hdd-ovi se duze proizvode od grafika .. najverovatnije bi morali (ukoliko je crkla grafika) da mu zamene za noviji model ... e zasto bi to radili ako nema papire !!! na svoju stetu !!
Mislim da tvoj drugar ima potporu u novom zakonu o zastiti potrosaca. Ima par tema o tome ovde na berzi, pa neka proceslja malo. Neka ode u firmu u kojoj je kupio grafu i neka ih moli da mu iskopiraju fiskalni isecak sa kontrolne trake fiskalne kase. Onda sa tim i inspektorom pravac alti.
Vazi, reci cu mu tako. Najverovatnije cu ja morati to da mu uradim jer je on u Subotici, a ja sam u BG-u (posto smo najbolji drugari hocu da mu pomognem koliko mogu)..
Hvala ti druze!
Pozdrav svima!
Jedino što je bitno je fiskalni račun, bilo da je original ili fotokopija! A što se tiče garantnog lista, to se tako više ne zove, ispravno je reklamacioni list samo što nisu svi još počeli da štampaju u toj formi. Reklamacioni (garantni list) služi da se u njega upisuje ako je vršena neka poprevka uređaja dok je u garanciji. Inače ako se desi da se izgubi reklamacioni(garantni) list, na osnovu fiskalnog računa firma u kojoj je kupljen uređaj može da ti ispuni novi naravno sa datumom koji se na fiskalnom računu nalazi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.