Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
OTVARANJE PRODAVNICE RACUNARA U BEOGRADA?
STRANA 1 OD 2  
kraba OTVARANJE PRODAVNICE RACUNARA U BEOGRADA? 04.02.2011. 18:19 T33378

status: user
broj poruka: 77

Sta mislite, kako ide? dobavljaci? zarada? lokacija?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dukiduledu tesko 04.02.2011. 18:23 #291957

broj poruka: 826
jako tesko

vladats Re: OTVARANJE PRODAVNICE RACUNARA U BEOGRADA? 04.02.2011. 18:29 #291959

broj poruka: 4537

Ulozi novac u nesto pametno [ droga,oruzije,etc...]
loce od gledanja nema selameta 04.02.2011. 18:30 #291960

broj poruka: 400
ako si napravio neki plan onda bi najbolje bilo da probas.

Alphacore ... 04.02.2011. 18:30 #291961

broj poruka: 624
Ulozis najmanje 10.000e a nakon sto shvatis da si bacio pare,bice kasno,tako da ces uspedi da povratis dovoljno da isplatis dugove u koje si u medjuvremenu upao...
dukiduledu ma ne pomaze ni droga 04.02.2011. 18:40 #291966

broj poruka: 826
ni oruzje,ne daju nam visse ni da krademo :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=oObXf7QXiME
Stripy Re 04.02.2011. 18:52 #291969

broj poruka: 4163
Ako hoćeš da prsneš ko oblanda onda izvoli. Pozatvarale su se tolike radnje zbog lošeg poslovanja.
P.S.
Probaj bar naslov da napišeš bez pravopisne greške i dranja.

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
HDD WD crni 1Tb, WD zelembać 1Tb i WD zelembać 1,5Tb

ribolovac re 04.02.2011. 19:06 #291975

broj poruka: 1305
Onlajn sop sa tobom kao jedinim zaposlenim i dve ribe koje ce da dahcu u slusalicu, a koje ces placati u naturi

P.S.
Pa ti vidi sta je pisac hteo da kaze:)))))

JOSILENKO ... 04.02.2011. 19:23 #291980

broj poruka: 1013
Ovde neces naci dobar savet. Mnogi sa ovog formuma rade sa racunarima u Beogradu, i pokusace da te obeshrabre jer bi im bio buduca konkurencija. A i situacija je jako losa, tako sam cuo :D

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re: ... 04.02.2011. 19:28 #291983

Daj bre ne budi smešan. Ja ne znam nikoga sa foruma ko drži prodavnicu.

Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW

:: Ovde neces naci dobar savet. Mnogi sa ovog formuma rade sa racunarima u Beogradu, i pokusace da te obeshrabre jer bi im bio buduca konkurencija. A i situacija je jako losa, tako sam cuo :
::
djbranko tesko 04.02.2011. 19:34 #291987

broj poruka: 108
Znam za mnogo jakih koji su propali u zadnje dve godine,stavi malo na papir troskove ukljucujuci i raznorazne takse.mozda bi bilo bolje da pokusas s online prodavnicom za pocetak ako nista drugo kad puknes manje ce da boli

166 Mhz Intel.16 MBedo rama,GK 4MB int,HDD 1,6 Gb WD,Goldstar CDR 8x,FDD NEC Philips 14`

VMARC Ako zelis da puknes pare 04.02.2011. 19:38 #291990

broj poruka: 9420
Onda idi na Barbados mesec dana.

S1000RR

codeus ... 04.02.2011. 20:56 #292010

broj poruka: 4054

u startu kad se savate sa raznim nametima .. dadzbinama .. inspekcijama .. ima da odes na odmor u lazu ..

samo online prodavnica - nije losa ideja ..

ma kakva prodavnica ..one dve ribe sto dahcu u slusalicu - e to je dobra ideja
CrowBgd Prodavnica 04.02.2011. 21:12 #292027

broj poruka: 1376
drzao ja ugasio ostao samo servis. Trovina pored velikih ne ide da znas ...15000 porez+lokal ako nemas svoj....
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1578258

Mudrica Uvek moze, ali? 04.02.2011. 21:43 #292038

broj poruka: 39
Beograd je najvece trziste u Srbiji.
Tu ima mesta za svakoga ko uspe da ispuni nekeod uslova, a pre svega:
. konkurentnost (prevashodno u malorodaji)
. povezivanje sa velikim sistemima i drzavnim ustanovama (javni konkursi, donacije, ...)

Sve zavisi od Vas i Vashe sposobnosti prezentacije i podrshke Vashih mogucnosti.
(Idealna slika...)

Mortificat Re: 04.02.2011. 22:09 #292042

broj poruka: 3519
Ako već ciljaš BG, onda gledaj neku periferiju, Kumodraž, Karaburma II, ona naselja preko Pančevca itd....Ovako, ako se iole približiš jezgru, onda ništa nećeš uraditi, bar po meni. Eventualno ako se otori neki novi Tržni centar, pa tu vidi mogućnost da se ubaciš. Još jedna stvar, ovo ti pričam iz ličnog iskustva: Dva lika su otvorila prodavnicu/servis blizu izvesnog faxa u BG-u i povezala se/znali se od ranije sa likovima koji rade kao admini na faxu...Kapiraš? Ne da kradu, nego izuvaju fax za komponente... Ja više nisam tamo, pa ti zato govorim, juri ako imaš neke veze na taj način. Naravno, neću imenovati fakultet i prodavnicu.
Srećno!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

maxxio Re: OTVARANJE PRODAVNICE RACUNARA U BEOGRADA? 04.02.2011. 22:22 #292044

broj poruka: 665
Ako imaš brata ili kuma na položaju u Demo(no)kratskoj stranci da ti sređuje tendere, povoljne kredite, carine i probleme sa raznim reketašima i inspekcijama, nema razloga da ne probaš.
Druga varijanta je da sačekaš postizbornu koaliciju, a onda da iscimaš brata ili kuma iz Naprdnjačke stranke.

Treće i najpametnije: plati nekoj rent-a-wife preko da se uda za tebe, uzmi papire i beži iz ovog balkanskog mraka što te dalje noge nose.
Snoopy- Re: Re: 04.02.2011. 22:32 #292048

broj poruka: 6083
PobedaPobeda i filozofski fakultet? xD

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap

:: Ako već ciljaš BG, onda gledaj neku periferiju, Kumodraž, Karaburma II, ona naselja preko Pančevca itd....Ovako, ako se iole približiš jezgru, onda ništa nećeš uraditi, bar po meni. Eventualno ako se otori neki novi Tržni centar, pa tu vidi mogućnost da se ubaciš. Još jedna stvar, ovo ti pričam iz ličnog iskustva: Dva lika su otvorila prodavnicu/servis blizu izvesnog faxa u BG-u i povezala se/znali se od ranije sa likovima koji rade kao admini na faxu...Kapiraš? Ne da kradu, nego izuvaju fax za komponente... Ja više nisam tamo, pa ti zato govorim, juri ako imaš neke veze na taj način. Naravno, neću imenovati fakultet i prodavnicu.
:: Srećno
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909
kraba odg 04.02.2011. 23:34 #292065

porezi, firma i ostalo nije problem posto vec imam neku firmu, razmisljao sam nesto o servisu i prodaji u jednom, nije mi poenta da zaradjejem brdo kesa na prodaji hardvera vec da snabdevam sebe komponentama posto sam serviser i usput ako prodam nesto, zanima me neko ko ima iskustva, ne neke budalastine, tipa dal sam napravio prapopisnu gresku i ostalo!

Stripy Re: odg 05.02.2011. 00:21 #292078

Evo odgovoriću ti iz prve ruke. Imam servis računara (registrovan sam samo za servis, ne i prodaju) u centru grada malo duže od dve godine. Što se tiče posla, meni je i više nego dobro u odnosu na druge ali iz više razloga. Kao prvo sve radim sam, nemam zaposlene. Pored servisa radim i punjenje kertridža i tonera i popravku matičnih ploča i grafičkih karti uslužno drugim servisima. Kada se saberu sve tri `delatnosti`, to mi donese mesečni priliv da mogu bez ikakvih problema da platim sve troškove i da mi ostanu dve lepe plate. Sve ove tri delatnosti su mi procentualno ujednačene tako kada bih se bazirao samo na jednoj, ne bih se leba najeo. Troškovi su sahrana. Za one koji misle da treba da nađu lokal za 100€ i plate 5€ registraciju firme i ne plaćaju porez situacija je sledeća (u mom slučaju):
-Harač za lokal 250€
-Struja 50€
-Telefoni 50€
-Kriminalije (komunalije) 30€
-Porezi 150€
-Knjigovođa 100€ (ima i jeftinijih, ali od njih vam glava zavisi)
Okvirno 600-700€ su OSNOVNI troškovi za koje MORATE da stvorite pare imali ili nemali posla. To je 25€ DNEVNO. Ukoliko ne platite porez duže od 2 meseca, doći će vam čika sa opomenom, a potom vam blokiraju račun u banci i sledi prinudna naplata + njihovi troškovi. Nema šale, državi trebaju pare.
Eto, pa se češite.

Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW

:: porezi, firma i ostalo nije problem posto vec imam neku firmu, razmisljao sam nesto o servisu i prodaji u jednom, nije mi poenta da zaradjejem brdo kesa na prodaji hardvera vec da snabdevam sebe komponentama posto sam serviser i usput ako prodam nesto, zanima me neko ko ima iskustva, ne neke budalastine, tipa dal sam napravio prapopisnu gresku i ostalo
vladarko @servispc 05.02.2011. 02:37 #292094

broj poruka: 4228
Napiši i koliko je u proseku tvoje radno vreme, ako još neko nije odustao do sada.

Pozdrav!

Vlada

Stripy Re: @servispc 05.02.2011. 02:45 #292095

od 10 ujutru pa do... evo još sam u servisu...

Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW

:: Napiši i koliko je u proseku tvoje radno vreme, ako još neko nije odustao do sada
:: Pozdrav
:: Vlad
mariob meni nije jasno 05.02.2011. 02:48 #292097

broj poruka: 63

ti si nepismen, studiju izvodljivosti raidish na forumu
a vidim ne znash ni dobavljace hardwera u Srbiji.

i zelish sta?
vladarko Re: Re: @servispc 05.02.2011. 03:33 #292101

broj poruka: 4228
To mi je bila poenta: mora čovek da se oteli da bi mogao da zaradi.Ili da radi, ili da živi.

Pozdrav!

Vlada

:: od 10 ujutru pa do... evo još sam u servisu..
:: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ
:: Moje sokoćal
:: i3 55
:: Asus P7P55D PR
:: 2Gb DDR3 (neka na 1066
:: Asus 8800GT
:: Čifteković 0,35K
:: HDD WD crni 1Tb, WD zelembać 1Tb i WD zelembać 1,5T
:: :: Napiši i koliko je u proseku tvoje radno vreme, ako još neko nije odustao do sada
:: ::
:: :: Pozdrav
:: :: Vlad
kraba Re: meni nije jasno 05.02.2011. 13:54 #292163

@servispc
Ja radim sa drugarom servis, ja najvise imam posla na odrzavanju firmi privatnih, a tu i tamo imam ovako na poziv veoma malo servisa, uglavnom preko preporuke dobijam poslice, jedino sto bi placao je lokal i troskovi lokala, internet, struja, knjigovo, knjigovođa ni to nebi bio problem imam i to ... i to je to ove ostale troskove vec imam :)
jes uzimas delove od firmi iz bg, il uzimas od asbisa il pina il nekog veceg dobarvljaca?

@mariob

decko, ne bi te zadrzavao na ovoj temi, ako nemas nesto pametno da kazes, nije poenta foruma da ispadnes pametan nego diskusija! razmena misljenja, ne napusavanje!

Stripy Re: Re: meni nije jasno 05.02.2011. 14:11 #292170

Nove delove uzimam u EWE-u i Kimtecu jer za slučaj reklamacije brzo rešavaju. Alti zaobiđi, meni i drugima drže po mesec dana reklamiranu robu, onda ti vrate istu pod navodom da je popravljena, a nije već je takođe neispravna, onda odeš besan da im se najebeš milosne i daju ti nov deo ali tek kad im `stigne roba` što iznosi još mesec dana čekanja.
Inače vrlo retko kupujem nove stvari. Uglavnom napajanja i optiku.

Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
HDD WD crni 1TB, WD zelembać 1TB i WD zelembać 1,5TB

:: @servisp
:: Ja radim sa drugarom servis, ja najvise imam posla na odrzavanju firmi privatnih, a tu i tamo imam ovako na poziv veoma malo servisa, uglavnom preko preporuke dobijam poslice, jedino sto bi placao je lokal i troskovi lokala, internet, struja, knjigovo, knjigovođa ni to nebi bio problem imam i to ... i to je to ove ostale troskove vec imam :
:: jes uzimas delove od firmi iz bg, il uzimas od asbisa il pina il nekog veceg dobarvljaca
:: @mario
:: decko, ne bi te zadrzavao na ovoj temi, ako nemas nesto pametno da kazes, nije poenta foruma da ispadnes pametan nego diskusija! razmena misljenja, ne napusavanje
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs