AMD X2 Athlon II 250, 2MB 64Bit BOX VS Intel E5700 DualCore Pentium, 800/2MB BOX 64bit 45nm
STRANA 1 OD 2
tanurdzics
AMD X2 Athlon II 250, 2MB 64Bit BOX VS Intel E5700 DualCore Pentium, 800/2MB BOX 64bit 45nm
02.02.2011. 13:04
T33290
status: user broj poruka: 45
u nedoumici sam sta je pametnije kupiti, da li AMD-a ili Intela, sta vi kazete na to...graficke su iste (ili bi bar trebalo da jesu), kolicina novca je takodje ista.... A M D : Model Altos Panter (MA2ESP-3) Matična ploča MB AM3 GeF6150 MSI GeForce GF615M-P33 VGA, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/7.1 Procesor CPU AM3 AMD X2 Athlon II 250, 2MB 64Bit BOX Takt procesora 3.00GHz Memorija 2 x DDR3 2GB 1333MHz Kapacitet hard diska 1000GB Grafička kartica VGA AMD Radeon 5670 512MB/DDR5,/DVI/HDMI/VGA/128bit/11168-02-10R Optički uređaji DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB/ Zvučna kartica integisana na ploči Kućište Kućište Codegen 623
INTEL : Model Altos Player (MP2SMW-3D) Matična ploča iG41 MSI G41M-P23 VGA, PCIe/DDR3/SATA2/GLAN/5.1 Procesor Intel E5700 DualCore Pentium, 800/2MB BOX 64bit 45nm Takt procesora 3.00GHz Memorija DDR3 2GB 1333MHz Kapacitet hard diska 640GB Brzina rotacije hard diska 7200 Grafička kartica AMD Radeon 5670 512MB/DDR5,/DVI/HDMI/VGA/128bit Optički uređaji DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB Zvučna kartica integrisana 5.1 Kućište Codegen Q3335-A2, Black Napajanje 500W Ostalo Windows 7 Starter Edition + Office 2010 Starter + Microsoft Security Essentials antivirus + Live Essentials paket (Messenger, Movie Maker, Photo Gallery, Mail) + Adobe Acrobat reader + Adobe Flash Player Garancija 36 meseci
Mozda covek nece da se zeza da sastavlja ili ne zna ,a ima tu kintu ....Ili bolje da mu se neko javi sa pcberze da mu sastavi komp ,uz bolje komponente a da se uklopi u te cene..
:: bas lose. ne moze pouzdan komp za te pare. minimum 350e :: @obrad: dzaba mu i ziv soket sa ovim chipo :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
Ako bas moras izmedju ove dve ko zna mozda ponudjenio za kompenzaciju sta znam, znaci ako moras idi na Intela, zasto ne sto je brzo nego sto ima pouzdaniji cipset od ovog djubreta, zbog kog su nam kada je letnje vreme kompovi padali u nesves`
Ako imas jos malo para ulozi na drugu plocu sa AMD cipsetom(AM3) i neko malo pristojnije napajanje...
pa ovo i nije tako lose, inace ove dve konfiguracije sam gledao u Win Win-u, sto se tice grafike svi su mi preporucili radeon 5670 512mb / ddr5, vidim da si ti ovde stavo nvidiju. . . sta je bolje, u win winu ima radeona ya 7500 din, jel to vredi ...
Nisam stavio samo nvidiju, stavio sam jednu kategoriju jaču nvidiju, nešto je između radeona 5750 i 5770, doduše bliže je 5750 koja bi takođe došla u obzir da ih je ostalo u varijanti od 512MB.
:: :: pa ovo i nije tako lose, inace ove dve konfiguracije sam gledao u Win Win-u, sto se tice grafike svi su mi preporucili radeon 5670 512mb / ddr5, vidim da si ti ovde stavo nvidiju. . . sta je bolje, u win winu ima radeona ya 7500 din, jel to vredi ...
Asus M4A88TD V-EVO USB3 Phenom II x2 550 4Gb excelram 1333Mhz 500Gb HDD CM elite 420W
sve ovo gore navedeno je mene izašlo 34000 pre tri meseca. Obrati pažnju da nemam dvd rom pošto mi je ostala od starog kompa Pioneer 110D koja šljaka bez problema.
Dakle ti za 32000 ima da kupiš
ASUS M4A88TD V-EVO USB3 oko 95e CPU Phenom II x2 550BE oko 85 R.A.M. Ecellram oko 42€ H.D.D. neki 500Gb oko 37€ CM Elite 332 420w oko 50€ optika 20€ i to je to.
Cene nisu donje tako da imaš još malo mesta za miš i tastaturu.
Grafika ti je integrisana HD 4250 i veruj da ćeš dosta toga poterati sa njom. Još kad je klokneš...a nagore ide sigurno 150Mhz...bog da te vidi.
Do tada skupljaš pare za diskretnu grafiku.
support normality
:: :: :: :: imam 30.000 dinusa, a ako nategnem dobrano kais mozda bude i 32.000
Sve mogu da shvatim, ali B O L E S T koja vlada kod preporuke napajanja - NIKAKO!!! Ta manija za napajenjem od preko pola kilovata koja vas je zahvatila, TREBA DA SE LEČI. Konfiguracija koja je predložena tera bez naprezanja bilo koje 350W napajanje, tera bilo koje kinesko nazovi 450W od 1000 i kusur dinara ili tera neko firmirano tipa LC Power 420 zaispod 2000 dinara ... Zašto preporučujeter napajanja koje treba da opskrbljuju konfiguracije od pre700€ i besne potrošače od grafičkih kartica privezane u paru na ploči, procesora od 145W, stvarno ne razumem.
Uštedu vršite na procesoru i RAM-u, ali na napajanju nikako. Bez 50€ i ne računate napajanje ... Jezivo ... Shavatite bre, nekome ne treba napajanje od 500W, jer je čak i ono od 350W dovoljno i vrši svaki posao za datu konfiguraciju.
u bre pajse, pretera ga... probijas limit za 5000 + da skupi jos 9000 za grafiku... e zato sam ja u startu reko da me sramota da predlazem nesto ispod 350e ps. zajebi igranje na integrusi, vukao sam se ja dugo na HD3200 jos pre par godina je bilo `ej da imam, ko sto nemam...` ono, moze kao da pokrene ponesto, al nije to to, uvek sve na low, jos sam tad imao 1280x1024, ne smem da pomislim sta bi bilo sad na 1920 ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
nije fora u kilovatima nego u kvalitetu. slazem se da ce kinez od 350w da mu napaja tu konfu bez problema, ali isto tako moras i ti da se slozis da su sa kinezom kudikamo vece sanse da dodje do: 1. varijacija u naponu, sto povlaci: a) generalnu nestabilnost sistema b) BSOD c) pregrevanje d) otkaz maticne, procesora, memorije, drajvova e) gubljenje zivaca 2. velika verovatnoca otkaza samog napajanja, sto povlaci: a) dodatni trosak oko kupovine drugog, ovaj put kvalitetnog napajanja b) otkaz maticne, procesora, memorije, drajvova c) mogucnost pozara d) nervni slom, psihozu, klinicko posmatranje, trajno prinudno hospitalizovanje
ps. voleo bih jos da ti skrenem paznju da nije nimalo lepo od tebe da tudje mesljenje nazivas bolescu, lako moze da se protumaci kao uvreda, iako sam siguran da ti to nije bila namera
:: Sve mogu da shvatim, ali B O L E S T koja vlada kod preporuke napajanja - NIKAKO!! :: Ta manija za napajenjem od preko pola kilovata koja vas je zahvatila, TREBA DA SE LEČI :: Konfiguracija koja je predložena tera bez naprezanja bilo koje 350W napajanje, tera bilo koje kinesko nazovi 450W od 1000 i kusur dinara ili tera neko firmirano tipa LC Power 420 zaispod 2000 dinara ... :: Zašto preporučujeter napajanja koje treba da opskrbljuju konfiguracije od pre700€ i besne potrošače od grafičkih kartica privezane u paru na ploči, procesora od 145W, stvarno ne razumem :: :: Uštedu vršite na procesoru i RAM-u, ali na napajanju nikako. Bez 50€ i ne računate napajanje .. :: Jezivo .. :: Shavatite bre, nekome ne treba napajanje od 500W, jer je čak i ono od 350W dovoljno i vrši svaki posao za datu konfiguraciju :: :: ::
Imam jedno zlatno pravilo, a to je da ne stavljam grafičku koja traži dodatni 6-pin na napajanje koje ga nema. Ti teraj i preporučuj šta oćeš ali ja neću.
:: Sve mogu da shvatim, ali B O L E S T koja vlada kod preporuke napajanja - NIKAKO!! :: Ta manija za napajenjem od preko pola kilovata koja vas je zahvatila, TREBA DA SE LEČI :: Konfiguracija koja je predložena tera bez naprezanja bilo koje 350W napajanje, tera bilo koje kinesko nazovi 450W od 1000 i kusur dinara ili tera neko firmirano tipa LC Power 420 zaispod 2000 dinara ... :: Zašto preporučujeter napajanja koje treba da opskrbljuju konfiguracije od pre700€ i besne potrošače od grafičkih kartica privezane u paru na ploči, procesora od 145W, stvarno ne razumem :: :: Uštedu vršite na procesoru i RAM-u, ali na napajanju nikako. Bez 50€ i ne računate napajanje .. :: Jezivo .. :: Shavatite bre, nekome ne treba napajanje od 500W, jer je čak i ono od 350W dovoljno i vrši svaki posao za datu konfiguraciju ::
Kako bre probija? Ja rekoh da sam dotično platio 34000din pretri meseca. Sada nem ože da je skuplje pa da ga je...
Stalker sam terao na 1650x1080 maxed out osim AA tako da...a kasnije za upgrade je boli glava.
support normality
:: u bre pajse, pretera ga... probijas limit za 5000 + da skupi jos 9000 za grafiku... :: e zato sam ja u startu reko da me sramota da predlazem nesto ispod 350 :: ps. zajebi igranje na integrusi, vukao sam se ja dugo na HD3200 jos pre par godina je bilo `ej da imam, ko sto nemam...` ono, moze kao da pokrene ponesto, al nije to to, uvek sve na low, jos sam tad imao 1280x1024, ne smem da pomislim sta bi bilo sad na 192 :: __________________________________________________ :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp :: ::
:: E, da, cicija :: :: Imam jedno zlatno pravilo, a to je da ne stavljam grafičku koja traži dodatni 6-pin na napajanje koje ga nema. Ti teraj i preporučuj šta oćeš ali ja neću :: Ko kaže da grafika 5670 ATI ima dodatni konektor za napajanje?!? Nema ga, druže! Eto jednog napajanja od 30€ (20€ u oglasima) koje ima taj 6-pin konektor i koje ima i 460W snagu i to firmirano, testirano od ekskluzivnih magazina i čak preporučeno: http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=3713&category_id=3575
@Mixx, to što ti pričaš je opet primer sa konfiguracija koje mnogo TROŠE STRUJU. A to 5670 i AMD x250 ne rade ni u snu ... Ove komponente rade i na napajanjima od pre 10 godina ...
Samo u slučaju procesora koji troše preko 120W i grafika koje stižu od 150 - 200W je potrebno jače firmirano napajanje ...
NEMA POTREBE BACATI PARE NA NAPAJANJE ZA KOMPONENTE KOJE NE TROŠE STRUJU UOPŠTE KAO ŠTO SU CPU AMD X250 i grafika ATI 5670, IZ OVE TEME! Sve ostalo poput HDD-a i sl. gluposti troši smešnu količinu struje od 10W i manje. .. I ZAŠTO TU NAPAJANJE od 500W i cena od 50€ za isto?!?
Nemojte plašiti neiskusne tim primerima o BSOD-u ili mogućnošću požara (o ludog li primera(!) ). Šta je sa vama, radite u nekoj firmi koja prodaje skupa napajanja i grafike pa palite ljude da kupe što skuplje stvari i folirate ih da jeftinije nisu dobre?!?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.