Jedna od iritantnijih manifestacija siromaštva rečnika i nemuštog govora današnjice (eto, bori se sa onom neverovatnim mahanjem rukama ispred očiju sugovornika kod novijih, već totalno blesavih, hip-hopera tzv. repera...), je upotreba reči `znači` kojom se uvodi na mala vrata, inače prokazana navika, govora samog sa sobom. Iako je i tu dvostruka uloga navedene reči, gde imamo slučaj da je to poštapalica, bez ikakvog pravog značenja, (kao BRE, znaš, jel`te, mnogo se izvinjavamo, itd.) nego govornik nezadrživo (i neosetno po sebe, a iritantno po okolinu) ponavlja reč ``znači`` kad god bi inače trebao da zastane i uzme vazduh, te razmisli šta dalje da kaže... no to je staro stanje i ranije poznato što sa ovom što sa drugim poštapalicama. Ali, drugi način upotrebe, stvarno je moronski. Znači, AV! Znači, sisaj! I ostale munze zezancije u najgorem obliku - izgovore se notorne činjenice i proste stvari, a onda, još lik i objašnjava šta to znači, tipa: jedem hamburger, znači, jedem ga! I slično.. Što sam ovo napisao? Biće reklama, ali, moram - pogledajte najnoviji elektronski biloboard sWin-SwINa, na shit svetu je link ili pretrčite kod njih... pazi sad: u opisu jednog lap-a dva puta autor upotrebi reč `znači` - Toshiba predstavlja najbolji odnos.... ZNAČI, best buy KUPOVINU... BEST BUY KUPOVINU, ZNAČI...., ali, ludilo je na kraju te strane, Lap-top najbolja ponuda (i najskuplja, jel`) se zove..... `ZNAČI VRH`. Koji lap imaš? Znači vrh! - moćna grafička karta vam omogućuje da gledate kval`tetne filmove.... (nema apostrofa u originalu, izeli ga). Na drugoj strani opet, nude MSI laptop na čiji hard stanu `sve slike sa letovanja`... a radi se o hardu od 500Gb.... A onda dolazi model `Znači, najjači`! - - neki asus sa ati 5470 od 55 hiljada..... ako mislite da je tu kraj, onda je ostao najskuplji u ponudi, zavisnik Envyy17 kojeg je talentovani zemunac ovako prokomentarisao, sve sa padežnim ispadima: `Iskusiti Envy17 znači razumete zašto smo ga tako nazvali.` Znači, razumemo munzemac!
Zbog cega cudjenje?Pa samo treba obratiti na koji nacin ovde useri pisu i sve je jasno.. Pocev od FB-a i slicnih gov@na nas jezik ostade skrastljen :D Jesam dobro rekao? :)
:: hah :: bravo @pisko, svaka cast za teks :: :: @servispc, mala ispravka, Micko treba da napise treci deo, drugi je odavno izasa :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568 :: ::
Znači, juri Zoltana, servisera laptop-ova, dok Majkl Dudikof sredjuje ostatke `zemunskog klana`... - - - - za Piska: pazi, ovo na kraju i nije tako nepismeno. Model koji `oznacava` `vrh`. Razumes? Kao u Milanovoj pesmi `...nisam rekao nista sto bi moglo da znači, nisam nasao onu pravu reč...`. `Daske koje zivot znače...
`eeej Pisko, brete, znaci tebe nema preko vode, znaci brate ti si mrtav covek , znaci nema te ako krocis preko reke, znaci,... zaboravi munZe, ZNACI!!! :-))
... da smo definitivno otišli u kurac, onako kolektivno, znači kao društvo...
Debilizam i amaterizam su nažalost svuda uzeli maha. Ako se ovim tempom nastavi, u ovoj zemlji za 20 godina niko neće ni znati da priča sopstveni jezik kako treba, jer neće imati ko da ga nauči. Nećemo ni puteve moći da pravimo, jer nećemo imati inženjere, nego amatere. Nećemo ni leba imati da jedemo, jer će nam i pekari postati šalabajzeri - osim ako ne dođu ovi sa kapicama da nam prave ljimunade i burek. Sve nešto mislim, upropasti nas demokratija - onaj ludi Rambo Amadeus je bio u pravu...
U svetu se kaže :` Dragi kolega, dugo se nismo videli ` U Srbiji se kaže :` Sta ima, pička ti materina! ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Gospodin je veoma obrazovan ` U Srbiji se kaže :` On je peder ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Oprosti, ali malo sam te duže čekao ` U Srbiji se kaže :` Pa gde si ti , jebote ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Mislim da niste dobro sagledali sve aspekte ugovora` U Srbiji se kaže :` Jebem te ćorava ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Mora da se šalite ` U Srbiji se kaže :` Sereš ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Informacija koju imate ne odgovara činjeničnom stanju ` U Srbiji se kaže: `Jedi govna ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Prijatno! ` U Srbiji se kaže: ` Diši malo! ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Vaša sekretarica je vrlo simpatična ` U Srbiji se kaže: `Jel, jebeš li to? ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Koju funkciju gospodin ima u firmi? ` U Srbiji se kaže: ` Koji je on kurac? ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Trenutno nismo zainteresirani za reklamu ` U Srbiji se kaže: ` Koji će mi kurac reklama? `
U svetu se kaže: ` Smatram da njegovo mišljenje ne treba uvažiti` U Srbiji se kaže: ` Ko ga jebe ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Ovaj projekat je lako ostvarljiv ` U Srbiji se kaže: ` To je pičkin dim ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Nismo u mogućnosti dati vam robu na odloženo plaćanje` U Srbiji se kaže: ` Dam ti kurac na odloženo ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Taj zakon ne treba uvažavati ` U Srbiji se kaže: ` Ma jebeš zakon ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` On nema mnogo uticaja ` U Srbiji se kaže: ` Može mi ga popušiti ` U svetu se kaže: ` Oprostite ` U Srbiji se kaže: ` Jebi ga ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Neću ` U Srbijii se kaže: ` hoću kurac ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Zašto odbijate dalju saradnju? ` U Srbiji se kaže: `Koji ti je kurac?` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Nebi se složio sa Vama ` U Srbiji se kaže :` Jebo ti tu priču ` ________________________________________
U svetu se kaže: ` Hvala ` U Srbijii se kaže: ` (u Srbiji taj izraz ne postoji u rečniku) `
Au...i sta sad ko nema dobru graficku on gleda samo nekvalitetne filmove? A kakve gledaju oni sto imaju samo dvd player? Meni je zivot stao na 500GB XD
:: U svetu se kaže :` Dragi kolega, dugo se nismo videli :: U Srbiji se kaže :` Sta ima, pička ti materina! :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Gospodin je veoma obrazovan :: U Srbiji se kaže :` On je peder :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Oprosti, ali malo sam te duže čekao :: U Srbiji se kaže :` Pa gde si ti , jebote :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Mislim da niste dobro sagledali sve aspekte ugovora :: U Srbiji se kaže :` Jebem te ćorava :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Mora da se šalite :: U Srbiji se kaže :` Sereš :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Informacija koju imate ne odgovara činjeničnom stanju :: U Srbiji se kaže: `Jedi govna :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Prijatno! :: U Srbiji se kaže: ` Diši malo! :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Vaša sekretarica je vrlo simpatična :: U Srbiji se kaže: `Jel, jebeš li to? :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Koju funkciju gospodin ima u firmi? :: U Srbiji se kaže: ` Koji je on kurac? :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Trenutno nismo zainteresirani za reklamu :: U Srbiji se kaže: ` Koji će mi kurac reklama? :: :: U svetu se kaže: ` Smatram da njegovo mišljenje ne treba uvažiti :: U Srbiji se kaže: ` Ko ga jebe :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Ovaj projekat je lako ostvarljiv :: U Srbiji se kaže: ` To je pičkin dim :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Nismo u mogućnosti dati vam robu na odloženo plaćanje :: U Srbiji se kaže: ` Dam ti kurac na odloženo :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Taj zakon ne treba uvažavati :: U Srbiji se kaže: ` Ma jebeš zakon :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` On nema mnogo uticaja :: U Srbiji se kaže: ` Može mi ga popušiti :: U svetu se kaže: ` Oprostite :: U Srbiji se kaže: ` Jebi ga :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Neću :: U Srbijii se kaže: ` hoću kurac :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Zašto odbijate dalju saradnju? :: U Srbiji se kaže: `Koji ti je kurac? :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Nebi se složio sa Vama :: U Srbiji se kaže :` Jebo ti tu priču :: _______________________________________ :: :: U svetu se kaže: ` Hvala :: U Srbijii se kaže: ` (u Srbiji taj izraz ne postoji u rečniku) ` :: :: ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE :: ::
Re: Re: A poslovni rečnik je sveden na otprilike ovo
07.12.2010. 10:11
status: user broj poruka: 721
Nažalost, mislim da smo već postali - a ni buduće generacije neće da budu mnogo bolje, naprotiv... Što je najgore, razloge ćemo tražiti na pogrešnim mestima i pravdati se ovim ili onim, a sami smo krivi...
:: Bez trunke preterivanja, situacija je takva da smo daleko od modernog i kulturnog, a sve bliži primitivnom i zaostalom društvu ::
Da li je neko skoro procitao neku knjigu? Mislim da vecina ne cita i to je posledica nedostatka recu u nasem recniku. Ako slucajno neko primeni neki arhaizam, niko ga zivi nece razumeti. Ako zelimo da podignemo nas govor na visi nivo, moramo vise citati sto klasicne literature, sto moderne, ali kako kada broj nepismenih raste iz godine u godinu.
nerado priznajem, ali mi smo zaista funkcionalno nepismen narod.. a da li znas koliko Srbin u proseku upotrebljava reci iz srpskog jezika...? ima ih ne znam koliko, ali prosek je 100!
:: Da li je neko skoro procitao neku knjigu? Mislim da vecina ne cita i to je posledica nedostatka recu u nasem recniku. Ako slucajno neko primeni neki arhaizam, niko ga zivi nece razumeti. Ako zelimo da podignemo nas govor na visi nivo, moramo vise citati sto klasicne literature, sto moderne, ali kako kada broj nepismenih raste iz godine u godinu :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.