Da li neko od postovanih korisnika zna gde kupiti `BIOFEEDBACK` hardver ima ga u nekoj asocijaciji u Srbiji ali cena je 200 eur.imam informaciju da takav uredjaj u Kanadi kosta 50$. Unapred zahvalan
Bože mili, pa jel stvarno misliš da će neka takva glupost da popravi pažnju kod dece? Pa to su deca, normalno je da imaju deficit pažnje! __________________ Scourge of PCBerza
Posveti malo više pažnje toj deci/tom detetu, nađi nešto da ih zainteresuješ, pa ćeš da vidiš da nemaju poremećaj pažnje, osim ako u pitanju nije neki mentalni (psihosomatski) poremećaj. A, na te retardirane uređaje zaboravi.
Mali off: Neću ni gledam ovaj Tortojedov skraćeni link, zato što znam da se iza njega krije sledeći: http://www.nvidia.com/object/geforce_family.html Kupi klincima Fermija i ima sve vreme da bulje u kućište iz kog kulja dim, a vatra veselo pucketa.
@bistmaster: ako dete vec nije bilo kod psihijatra, bolje prvo da ode, a onda ce ti on reci sta i kako da radis, radije nego da se istrcis sa parama a posle ispadne da si dzabe kupovao... nazalost, ne mogu ti pomoci po pitanju toga gde da nadjes to sto trazis.
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui
Ako to misli, onda se pogrešno izrazio kompletno... Ako je mentalni poremećaj u pitanju onda je druga stvar kompletno... __________________ Scourge of PCBerza
:: daume, bez uvrede, ali mislim da covek misli na ADHD ili ADD, Attention-Deficit (Hyperactivity) Disorder. a posto sam primetio da je neko vec upotrebio izraz pogresno (cak u pogrdnom znacenju, mislim), evo vam ljudi pa procitajte barem prvi pasus :: http://en.wikipedia.org/wiki/Adh :: http://en.wikipedia.org/wiki/ADHD_predominantly_inattentiv :: :: @bistmaster: ako dete vec nije bilo kod psihijatra, bolje prvo da ode, a onda ce ti on reci sta i kako da radis, radije nego da se istrcis sa parama a posle ispadne da si dzabe kupovao... nazalost, ne mogu ti pomoci po pitanju toga gde da nadjes to sto trazis :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui :: ::
ruff je u pravu.u pitanju je add odnosno adhd stvar je u tome sto je mali genije,ali ako ga nesto ne interesuje mozes da ga koljes a on nema teorije da se fokusira na to. kad ga nesto zainteresuje,nema sanse da GA OD TOGA ODVOJIS! npr.da ga intresuje procesor,nabrojao bi ti svaki tranzistor pojedinacno u istom,da li je npn ili pnp,cemu sluzi a uz to i ne radi.....
ima razlike, add je kada je dete pasivno, a adhd je kada je dete hiperaktivno, koje od ta dva su postavili kao dijagnozu?:/
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui
:: :: ruff je u pravu.u pitanju je add odnosno adh :: stvar je u tome sto je mali genije,ali ako ga nesto ne interesuje mozes da ga koljes a :: on nema teorije da se fokusira na to :: kad ga nesto zainteresuje,nema sanse da GA OD TOGA ODVOJIS :: npr.da ga intresuje procesor,nabrojao bi ti svaki tranzistor pojedinacno u istom,da li je npn ili pnp,cemu sluzi a uz to i ne radi.... :: ::
dijagnoze da, ali uglavnom za kompjutere. mada nista ne fali ni malo oduska, zar ne?:) naravno da ne postavljam medicinske dijagnoze, za to gledam dr.hausa.:) ali eto pitam coveka za situaciju, a pride drzimo i temu pri vrhu pa je mozda vidi neko ko mu moze pomoci.
:: Au ala je pc berza zakon - sad postavljamo i dijagnoze : :: :: PCBerza - `d vej its ment tu bi` x :: :: ::
Vidim ja ti se frljas sa medicinski izrazi kao tortojed sa nVidija specifikacjama...a ti gledas dr Hausa :D
Ako, ako taki nam trebaju ovde - svestrani, samo jedan savet nemoj jos da se hvatas za skalpel bar dok se ne zavrsi serija xD
:: dijagnoze da, ali uglavnom za kompjutere. mada nista ne fali ni malo oduska, zar ne?: :: naravno da ne postavljam medicinske dijagnoze, za to gledam dr.hausa.:) ali eto pitam coveka za situaciju, a pride drzimo i temu pri vrhu pa je mozda vidi neko ko mu moze pomoci :: :: asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silen :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui :: :: :: Au ala je pc berza zakon - sad postavljamo i dijagnoze : :: :: :: :: PCBerza - `d vej its ment tu bi` x :: :: :: :: :: ::
kazu da je hiperaktivan.predlog je da se igra biofeedbackom da bi kanalisao paznju. znaci uredjaj je vazan a igrica ima na netu more ili dva.izgleda ovako....ako sam dobro zalepio sliku http://yfrog.com/0232254138j
nije bilo u hausu ad(h)d, to znam ovako.:) trudim se da budem sto ti rece svestran covek.:)
nazalost, to za skalpel nisam procitao na vreme danas, posto sam se popodne baktao sa telefonskim zicama i `malo` sam se izleteo po palcu... ko da si znao!:) a lepo me upozorio covek, jos samo da procitam...XD
@bistmaster: nazalost ne znam gde to moze da se kupi, al valjda postoje jos neke stvari koje mogu da se (u)rade u slucaju da ne nadjes...:/
:: A u toj cuci grmi zec.. :: :: Vidim ja ti se frljas sa medicinski izrazi kao tortojed sa nVidija specifikacjama...a ti gledas dr Hausa : :: :: Ako, ako taki nam trebaju ovde - svestrani, samo jedan savet nemoj jos da se hvatas za skalpel bar dok se ne zavrsi serija x :: ::
postaje bez veze.svako kuca svasta.cast izuzecima`ruff,tortojed,itd.` vodim ga sutra kod defektologa na testiranje ako kaze kupi,dacu 200 eur lopovima pa nek ide svet
Generalno zaista mislim da niko od nas nema dovoljno znanja da ti sa sigurnoscu kaze i pomogne u vezi ovog pitanja.
Mi jesmo najbolji i najotvoreniji forum maltene u svetu i tacno je da ovde mozes naci odgovor na skoro sve, ali kao sto vidis neke stvari ipak zahtevaju profesionalniji i striktno usmeren pristup.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: postaje bez veze.svako kuca svasta.cast izuzecima`ruff,tortojed,itd. :: vodim ga sutra kod defektologa na testiranj :: ako kaze kupi,dacu 200 eur lopovima pa nek ide sve :: ::
@beastmaster Raspitivao sam se danas kod nekih likova vezano za ovaj uređaj. Niko kod nas ne uvozi te stvari jer se na žalost vode kao medicinska pomagala a ne kao računarske komponente. To znači da samo Ministarstvo zdravlja može da dozvoli uvoz tih stvari ( zvanično ). Nezvanično, postoji mogućnost da ti neko iz inostranstva pošalje opremu kao računarsku komponentu ( ovi na carini nema šanse da provale da to nije komponenta ) i da tako uvezeš uređaj. Sve ostalo je mrka kapa. Skid
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.