Secam se tamo negde 1996., u Americi je monitor koji je ovde placen 1450 DEM bio nekih ~700$. I kasnije u par navrata sam uporedjivao cene i uvek su ameri imali povoljnije cene od evropljana.
E sad, uzeo da uporedim graficke u Austriji, Nemackoj i USA. I dodjem do tuznog zakljucka da je u Nemackoj MSI GTX460 OC 1GB od 185 evra, u Austriji od 212 evra (sa pakovanjem), a po amerikama ~180 evra. Sto ce reci, istopila se razlika koju su ranije imali prilikom nabavki komponenti (makar USA-DE). Kad se plati posta, istopi se prednost DE/USA u odnosu na AT. (mala prednost i jednih i drugih postoji u odnosu na nas)
Da li je to posledica krize (odnosa dolar-ostali) ili ja nisam nasao prave stvari (najjeftinije radnje)? Ako je ovo drugo, znate li neke jeftine radnje PC opreme po amerikama, gde je hardver ok, a jeftiniji (ako to postoji)?
Ja sam ih pre dva meseca obisao dobar broj i osim memorija i e-bay-a nema nista vredno pomena.Da se razumemo ako gledas TigerDirect ili Newegg moze da se nadje jeftinijih stvari, medjutim kada na to dodas Tax, Duty, Shiping i garanciju, izadje daleko skuplje.
Rezime:Use i u svoje kljuse, a eventualno Hrvatska, Madjarska i Rumunija dolaze u obzir.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.