Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Kriza, komponente i tako to...
STRANA 1 OD 1
strela75 Kriza, komponente i tako to... 13.08.2010. 10:50 T28693

status: user
broj poruka: 1589
Secam se tamo negde 1996., u Americi je monitor koji je ovde placen 1450 DEM bio nekih ~700$. I kasnije u par navrata sam uporedjivao cene i uvek su ameri imali povoljnije cene od evropljana.

E sad, uzeo da uporedim graficke u Austriji, Nemackoj i USA. I dodjem do tuznog zakljucka da je u Nemackoj MSI GTX460 OC 1GB od 185 evra, u Austriji od 212 evra (sa pakovanjem), a po amerikama ~180 evra. Sto ce reci, istopila se razlika koju su ranije imali prilikom nabavki komponenti (makar USA-DE). Kad se plati posta, istopi se prednost DE/USA u odnosu na AT. (mala prednost i jednih i drugih postoji u odnosu na nas)

Da li je to posledica krize (odnosa dolar-ostali) ili ja nisam nasao prave stvari (najjeftinije radnje)? Ako je ovo drugo, znate li neke jeftine radnje PC opreme po amerikama, gde je hardver ok, a jeftiniji (ako to postoji)?

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic Koliko sam ja upucen 13.08.2010. 13:52 #236908

broj poruka: 1889
U pitanju je dolar-svi ostali.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

Ishmerish Nemoj umarati glavu sa tim 13.08.2010. 17:13 #236934

broj poruka: 7285
bilo nekad, ostalo da se prica.

Ja sam ih pre dva meseca obisao dobar broj i osim memorija i e-bay-a nema nista vredno pomena.Da se razumemo ako gledas TigerDirect ili Newegg moze da se nadje jeftinijih stvari, medjutim kada na to dodas Tax, Duty, Shiping i garanciju, izadje daleko skuplje.

Rezime:Use i u svoje kljuse, a eventualno Hrvatska, Madjarska i Rumunija dolaze u obzir.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

ICEsd jedino sto 13.08.2010. 21:45 #237002

broj poruka: 2157

si zaboravio je da je jedan evro = 2 marke.Tako da se cene nesto nisu drasticno promenile u odnosu na DM.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs