Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Nov racunar
STRANA 1 OD 1
uriel Nov racunar 13.11.2006. 11:10 T2588

status: user
broj poruka: 2
Zdravo svima!

Hocu da kupim racunar, i preporucili su mi da lepo odem u neku firmu, da mi ljudi sami sklope konfiguraciju, vec prema potrebama. Ono sto me zanima je: koje firme (prodavce, distributere) biste vi preporucili, buduci da meni u startu sve to izgleda isto :( ? Kakva su vasa iskustva?

Drugo pitanje je: da li postoji neko generalno predstavnistvo Intela u Beogradu, i, ako postoji, da li znate gde se nalazi? Ili se njihovi procesori mogu naci samo kod ovlascenih distributera?

Hvala unapred na svakoj sugestiji.

Visnja.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Re: Nov racunar 13.11.2006. 12:36 #9664

broj poruka: 9420
Ovde ce ti se preporuciti uglavnom oglasivaci, odnosno ljudi koji vec rade u firmama koje vam "preporucuju".
Iskustva sa beogradskim ili srpskim firmama, svejedno su iskljucivo subjektivne prirode. Ja ti necu reci u koju firmu da odes, recicu ti koju po svaku cenu da izbegnes, to je Jugodata. Ne zato sto su losi u odnosu sa kupcima i tehnickom podrskom, ili zbog toga sto ne resavaju moguce reklamacije (sto je i najvazniji faktor pored ovog drugog koji cu navesti), vec upravo zbog tog drugog a to je smisao da kupcu prodaju ono sta ce mu najbolje raditi posao. Uglavnom gledaju da se oslobode (nekvalitetne) robe koju drze na lageru, ne brinuci se za to kako ce i da li ce to uopste kupcu zavrsavati posao kako treba.

E sada, najbolje bi bilo da izneses odprilike za sta ce ti kompjuter trebati, pa da ti na osnovu toga sastavimo konfiguraciju, koje ces se drzati "kao pijan plota" u koju god radnju da odes.

Naravno navedi i budzet kojim raspolazes, sto je najpresudnije ako si istim ogranicena :)

Sto se tice drugog pitanja, ovlaceni distributer za Intel proizvode je firma Asbis, ali tamo ne mozes otici i kupiti procesor, jer nemaju maloprodaju. To i nije toliko vazno, jer su svi procesori original, jedino sta je vazno jeste da budu u BOX-u tj, upakovani u fabricko pakovanje i da ti na njega daju 3 godine garancije. Isto vazi za sve druge komponente na koje sleduju 3 godine garancije, a neke firme ih ne prosledjuju. To su uglavnom proizvodi firmi Asus, Western digital, Kingston, Corsair, Gigabyte, Samsung...

Pozdrav.
Diabolique ... 13.11.2006. 17:20 #9671

broj poruka: 205
Kao prvo hdeo bih da kazem da ne radim u ni jednoj firm.
Moja preporuka ti je Imtel, ako nadjes sve sto te zanima u njoj.

shkomi Imtel je ok 13.11.2006. 23:42 #9684

broj poruka: 852
I desk je dobar. To su ozbiljne firme,sa ok cenama i velikim izborom, koje te nece cimati za garanciju i slicne gluposti, ali nikad nisam otisao kod njih i rekao sastavite mi konfiguraciju,da znam kakvi su im saveti po tom pitanju. Mozda je najbolje sto je rekao prethodnik da navedes budzet i za sta ce ti komp sluziti, pa ce se vec javiti iskusni likovi sa savetima

Devize devize bonda elema

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs