Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Kretenizam uvoza
STRANA 1 OD 1
cvvelle Kretenizam uvoza 24.03.2010. 11:17 T25501

status: user
broj poruka: 725

Sastavljao spisak za konfu i skupljao pare 3 meseca. Sad lepo pozovem desetak naših firmi, celo pre podne proveo na telefonu, i rezultat je da od 6 komponenti, 3 nema.
A i ove 3 koje sam nashao za priblizno 25% skuplje od onog što piše na berzi. O tome koliko je napumpano u odnosu na realnu vrednost i ne smem da razmišljam.

Svakog od prodavaca koga sam pitao se pravda da je do uvoza i da niko nema na lageru.

Šta se dogadja i nazire li se kraj ovome?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 24.03.2010. 11:30 #199014

broj poruka: 2931
e sad nemoj da te mrzi, nego idi u pcberza/ komponente i oznaci svima koje si zvao kategoriju `nema u ponudi`.
pitanje za admine: da li se oznacena stavka odmah brise ili prolazi neku proveru? mislim, malo je glupo da sad vlasnik prodavnice oznaci konkurenciju i prosto je ukloni, a isto tako je i bzvz da admini po ceo dan i okrecu telefone oglasenih firmi i proveravaju ima/nema. bas me zanima kako je to reseno.
ps. ne bi bilo lose da se pored postojecih kategorija uvede i `netacna cena` izgleda da tu ima najvise zloupotreba

cvvelle Ovo je stvarno nenormalno 24.03.2010. 11:47 #199019

Stvarno je idiotski sad ispalo.
Skupim novac, kad izadje da komponente za koje sam rachunao i prerachunavao ispadaju skuplje za jache od 50 evra ako ne i vishe.

Samo kod nas...
imarkovic > cvele 24.03.2010. 11:55 #199021

broj poruka: 18996
sto ne napises sta juris, mozda ti neko napise gde i po kojoj ceni mozes naci, mozda se kreces po skupim firmama...trebas biti snalazljiv u Srbiji,a moze da se nadje jeftinije, moze moze..

cvvelle Evo šta trazim 24.03.2010. 12:03 #199026

Gigabyte MA785GT-UD3H
AMD Phenom II X2 550 BOX, 3.1 GHz, 7MB, Socket AM3 Black Edition
2 GB DDR3 HyperX 1600MHz CL9 / KHX12800D3-2G / KINGSTON ili kit od 2x2gb ili ekvivalent
CHIEFTEC CFT-600-14CS 600W
CHIEFTEC Bg-02-b-b-b Po po mogucnosti bez napajanja
Gainward GTX275, ali ovo moze i da sačeka.

MaliAbner Re: Kretenizam uvoza 24.03.2010. 12:32 #199036

broj poruka: 7769
Pre tri meseca je odnos $/E bio 1.5/1 a sada je 1.33/1, uzmi i to u obzir pa onda na to dodaj ziralni kurs, pa na sve to dodaj ekolosku taksu, pa zarade trgovaca koji smanjeni promet nadomescuju povecanjem cena umesto da smanjuju cene kako bi povecali promet itd...

Apsolutno te razumem ali za tu razliku u ceni mozes da kupis neku jeftinu avio kartu i zapalis preko u neki provod i usputnu kupovinu a mozda ti i ostane neki evro cent.

Tomato Republic Of Serbia !!!

::
:: Sastavljao spisak za konfu i skupljao pare 3 meseca. Sad lepo pozovem desetak naših firmi, celo pre podne proveo na telefonu, i rezultat je da od 6 komponenti, 3 nema
:: A i ove 3 koje sam nashao za priblizno 25% skuplje od onog što piše na berzi. O tome koliko je napumpano u odnosu na realnu vrednost i ne smem da razmišljam
:: Svakog od prodavaca koga sam pitao se pravda da je do uvoza i da niko nema na lageru
:: Šta se dogadja i nazire li se kraj ovome?
cvvelle Sve je u haosu 25.03.2010. 09:25 #199208

Lepo bi bilo, ali izgleda da tju morati da zaboravim na grafiku i rachunar na neki vremenski period.

Shto se Nvidie tiche, kod nas ima samo karti koje chuche po rafovima jer su preskupe, skoro nishta se ne uvozi.
A za Atievu seriju 5*** da i ne razmishljash sa obzirom na cenu/kvalitet.

Sve u svemu, trzishte je mrtvo izgleda.
Viske re 25.03.2010. 09:36 #199209

broj poruka: 115
Uvozi se samo ono sto `ide` i ako je na tome iole korektna zarada. Sve ostalo zaboravi. A sto se tice cena na berzi u proseku su skuplje za 10e minimum ako ih ima a uglavnom ih nema. Na zalost to nije novost. Pre par godina sam muku namucio dok sam izmolio uvoznika za asusa u srbiji tada da mi uvezu neku grafiku. Zaboravio sam ime firme ali su bili zaista maksimalno korektni. Verovali ili ne tada sam bio jedini u srbiji koji je posedovao tog asusa!!! A pri tom sam morao da nadjem i nekoga ko ce od njih to zvanicno da poruci. A da ne pricam da su jedva pristali da uvezu jednu kartu! U svakom slucaju hvala im. Zbog ove krize na trzistu, maksimalno male potraznje za komponentama i ludovanja e cak se i neke vece firme u srbiji sada zatvaraju.

cvvelle Veoma loša situacija. 25.03.2010. 09:42 #199211

Sve je enormno skuplje.

Dok u svetu spushtaju cene radi prometa i pražnjenja rafova, kod nas cene lupaju po plafonu.
Viske re 25.03.2010. 09:48 #199213

Ako si zainteresovan....
Mogu ti pomoci za sve tri komponente. A ako nije tajna koliko si spreman da das za njih?
Morao bih da pricekas par dana ali su dobavljive.

despot83 Ako imash pasosh redosled je sledeci 25.03.2010. 09:53 #199215

broj poruka: 711
1. Proveris cene u madjarskoj,nemackoj i naravno Bosni(u Bosni imaju neke jako dobre cene)
2.Kupis kartu za bus
3. Odesh
4 Kupish
5.popiesh kafu
6 uzivas u razlici u ceni.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese people

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Viske re 25.03.2010. 09:59 #199218

I zaglavis na Zvorniku ili sl. Plus ako te cape a sanse su 50:50 platis i carinu. A garanciju nemas.... Iskreno mislim da bi se takva akcija mogla visestruko iskomplikovati.

cvvelle Pasosh imam 25.03.2010. 10:08 #199222

Ali je celokupna operacija vrlo rizichna, sa obzirom na carinsku službu.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs