Ja evo ovih dana resih da kupim novi monitor pa se nerviram a zbog cega? Nerviram se zbog domacih prodavaca gvozdjurije koji kanda racunaju jevrejske pare po nekom njima odgovarajucem kursu 82-84 dinara. Kad sam jednog od njih pitao gde to oni menjaju pare da i ja odem tamo on rece kod distributera, kad sam pitao distiributera on rece da su uvezli robu kad je kurs bio 83 dinara. I tako smo mi "vrane" a oni nas deru sa dodatnih 5% jer je u menjacnicama kurs ⬠78.5-79.5 dinara. E sad da bih kupio nesto moram da mnjam strane parice za domace po zvanicnom kursu a oni bi da mi prodaju po nekom njihovom virtuelnom kursu od pre nekoliko meseci. Pa bas me interesuje da li bi oni zadrzali kurs da je kojim slucajem zvanicni otisao gore a oni robu uvezli pre par meseci po nekom nizem kursu.
BARABE !!!
OVO JE JOS JEDAN RAZLOG ZASTO MI SE GADI SRBIJA I LOGIKA SRPSKIH TRGOVACA KOJI NISU MNOGO ODMAKLI OD CRNOG GRUJE I GAZDA DJOKE..
To je stvarno bezobrazluk, i ja sam trenutno u slicnoj situaciji i trebalo bi pobiti govna. Malopre sam cuo ali nisam siguran, da za takav slucaj mozes da okrenes trzisnu i finansijsku i da ih prijavis. Nazovi ih pa pitaj sta oni misle da li to moze tako.
Trzisna: 0113227376 finansijska: 0113619900
Srecno i pozdrav
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
Re: Koliko je ⬠u domacih prodavaca gvozdjurije...
03.11.2006. 20:04
status: user broj poruka: 9420
:: Ja evo ovih dana resih da kupim novi monitor pa se nerviram a zbog cega :: Nerviram se zbog domacih prodavaca gvozdjurije koji kanda racunaju jevrejske pare po nekom njima odgovarajucem kursu 82-84 dinara :: Kad sam jednog od njih pitao gde to oni menjaju pare da i ja odem tamo on rece kod distributera, kad sam pitao distiributera on rece da su uvezli robu kad je kurs bio 83 dinara :: I tako smo mi "vrane" a oni nas deru sa dodatnih 5% jer je u menjacnicama kurs ⬠78.5-79.5 dinara :: E sad da bih kupio nesto moram da mnjam strane parice za domace po zvanicnom kursu a oni bi da mi prodaju po nekom njihovom virtuelnom kursu od pre nekoliko meseci :: Pa bas me interesuje da li bi oni zadrzali kurs da je kojim slucajem zvanicni otisao gore a oni robu uvezli pre par meseci po nekom nizem kursu :: :: BARABE !! :: :: OVO JE JOS JEDAN RAZLOG ZASTO MI SE GADI SRBIJA I LOGIKA SRPSKIH TRGOVACA KOJI NISU MNOGO ODMAKLI OD CRNOG GRUJE I GAZDA DJOKE. :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
Ljudi sve je to OK. Jeste ljigavo i svakako ali to je bitka za trziste. Naime vi robu svakako placate u dinarima a ne u eurima. Dinar je iskljucivo sredstvo placanja u Srbijii ni u jednoj ozbiljnoj radnji vi robu NE MOZETE PLATITI U EURIMA. A to sto nasedate na marketinske trikove gde se cena komponenti izrazava u eurima a kada dodjete da platite oni vam traze dinare to je iskljucivo i jedino vas problem jer idete i trazite kojekakve doo firme i str prodavnice koje upravo ovim putem mame "za pola evra manje" kupce. da se ne lazemo zarade u IT industriji su se svele na mizernih 3-5% pa se ljudi snalaze na sve moguce nacine samo da bi privukli napacene kupce koji, neretko , dovedeni pred svrsen cin jednostavno nemaju izbora vec da robu plate ili se okrenu i odu. Dakle posto su zarade toliko male bolje idite u ozbiljne prodavnice i ne gledjte gde su komponente od 100 evra jedan evro jeftinije nego u SZR "GARAZACOMP". E sada ide objasnjenje naduvanog (sticovanog) kursa. Naime to je gornji kupovni kurs Narodne banke Srbije, uvecan za 1% provizije pri otkupu deviza kojima se placa uvezena roba dobavljacu. Trenutni kurs je 82din za evro. Pre kupovine ili pitajte koliki je kurs ili trazite tacnu cenu u dinarima jer, opet ponavljam DINAR JE JEDINO ZVANICNO SREDSTVO PLACANJA U SRBIJI.
E to i mene jako nervira. Mozda se jadni i bore za koji procenat. Ali to u meni izaziva samo revolt, verovatno i kod drugih. Hvala na broju telefona finansijske bas mi treba.
Nadam se da ce u novoj verziji PC BERZE cene biti ISKLJUCIVO prikazivane u dinarima. Tako bar malo mogu da ublaze nevaspitanje njihovih cenjenjih oglasavaca
Re: Re: Koliko je ⬠u domacih prodavaca gvozdjurije...
03.11.2006. 21:11
status: user broj poruka: 282
Ako je dinar iskljucivo sredstvo placanja, zasto onda i dalje postoje cene u evrima? Nije meni problem sto nesto kosta 107 evra ali onda nije u redu da pise da kosta 100, i da mi prodaju usrane price o dobavljacima, i zasto u Imtelu evro racunaju od 80,5-80,7, a ostali racunaju po kursu od 82-84. Zar kurs nije isti za sve. I kada ce vec jednom biti zabranjeno da se cene objavljuju u evrima.
Milos
Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga, Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga, Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se, Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
:: :: :: :: Ja evo ovih dana resih da kupim novi monitor pa se nerviram a zbog cega :: :: Nerviram se zbog domacih prodavaca gvozdjurije koji kanda racunaju jevrejske pare po nekom njima odgovarajucem kursu 82-84 dinara :: :: Kad sam jednog od njih pitao gde to oni menjaju pare da i ja odem tamo on rece kod distributera, kad sam pitao distiributera on rece da su uvezli robu kad je kurs bio 83 dinara :: :: I tako smo mi "vrane" a oni nas deru sa dodatnih 5% jer je u menjacnicama kurs ⬠78.5-79.5 dinara :: :: E sad da bih kupio nesto moram da mnjam strane parice za domace po zvanicnom kursu a oni bi da mi prodaju po nekom njihovom virtuelnom kursu od pre nekoliko meseci :: :: Pa bas me interesuje da li bi oni zadrzali kurs da je kojim slucajem zvanicni otisao gore a oni robu uvezli pre par meseci po nekom nizem kursu :: :: :: :: BARABE !! :: :: :: :: OVO JE JOS JEDAN RAZLOG ZASTO MI SE GADI SRBIJA I LOGIKA SRPSKIH TRGOVACA KOJI NISU MNOGO ODMAKLI OD CRNOG GRUJE I GAZDA DJOKE. :: :: :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !! :: :: :: :: Ljudi sve je to OK. Jeste ljigavo i svakako ali to je bitka za trziste. Naime vi robu svakako placate u dinarima a ne u eurima. Dinar je iskljucivo sredstvo placanja u Srbijii ni u jednoj ozbiljnoj radnji vi robu NE MOZETE PLATITI U EURIMA. A to sto nasedate na marketinske trikove gde se cena komponenti izrazava u eurima a kada dodjete da platite oni vam traze dinare to je iskljucivo i jedino vas problem jer idete i trazite kojekakve doo firme i str prodavnice koje upravo ovim putem mame "za pola evra manje" kupce. :: da se ne lazemo zarade u IT industriji su se svele na mizernih 3-5% pa se ljudi snalaze na sve moguce nacine samo da bi privukli napacene kupce koji, neretko , dovedeni pred svrsen cin jednostavno nemaju izbora vec da robu plate ili se okrenu i odu. Dakle posto su zarade toliko male bolje idite u ozbiljne prodavnice i ne gledjte gde su komponente od 100 evra jedan evro jeftinije nego u SZR "GARAZACOMP" :: E sada ide objasnjenje naduvanog (sticovanog) kursa. Naime to je gornji kupovni kurs Narodne banke Srbije, uvecan za 1% provizije pri otkupu deviza kojima se placa uvezena roba dobavljacu. :: Trenutni kurs je 82din za evro :: Pre kupovine ili pitajte koliki je kurs ili trazite tacnu cenu u dinarima jer, opet ponavljam DINAR JE JEDINO ZVANICNO SREDSTVO PLACANJA U SRBIJI :: :: :: ::
Ne vezano za kompove, ali prijatelj je imao slican problem kad je hteo da kupi kola (Toyota Yaris) kod ovlascenog tojotinog predstavnika za nasu zemlju. Covek pre par meseci otisao da kupi i tad je dao kaparu za kola koja bi kupio kasnije. Tada su mu rekli cenu u evrima, ali da mora da auto plati u dinarima po tadasnjem kursu, bas zbog onog da je dinar jedino sredstvo placanja. U medjuvremenu kurs je pao, ali je cena automobila u evrima ostala ista. Odlazi da kupi auto, i ovi mu izlaze sa pricom kako sadasnja cena u evrima nije ekvivalentna odgovarajucem kursu u dinarima, vec da se gleda ona cena u dinarima od pre par meseci kada je prvi put dolazio, i da toliko kosta auto. Tada je kurs bio skoro 90. Sve u svemu kad se preracunao, ispalo je da ce ga auto izaci 500E skuplje. Naravno da mu nije palo na pamet da ga kupi. Uspeo je nekako da izvuce kaparu. Toliko o zemlji u kojoj zivimo...
Re: Koliko je ⬠u domacih prodavaca gvozdjurije...
03.11.2006. 21:25
status: user broj poruka: 568
Licence to kill
:: Ja evo ovih dana resih da kupim novi monitor pa se nerviram a zbog cega :: Nerviram se zbog domacih prodavaca gvozdjurije koji kanda racunaju jevrejske pare po nekom njima odgovarajucem kursu 82-84 dinara :: Kad sam jednog od njih pitao gde to oni menjaju pare da i ja odem tamo on rece kod distributera, kad sam pitao distiributera on rece da su uvezli robu kad je kurs bio 83 dinara :: I tako smo mi "vrane" a oni nas deru sa dodatnih 5% jer je u menjacnicama kurs ⬠78.5-79.5 dinara :: E sad da bih kupio nesto moram da mnjam strane parice za domace po zvanicnom kursu a oni bi da mi prodaju po nekom njihovom virtuelnom kursu od pre nekoliko meseci :: Pa bas me interesuje da li bi oni zadrzali kurs da je kojim slucajem zvanicni otisao gore a oni robu uvezli pre par meseci po nekom nizem kursu :: :: BARABE !! :: :: OVO JE JOS JEDAN RAZLOG ZASTO MI SE GADI SRBIJA I LOGIKA SRPSKIH TRGOVACA KOJI NISU MNOGO ODMAKLI OD CRNOG GRUJE I GAZDA DJOKE. :: :: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
nemoj sve shvatati onako kako tebi odgovara , kao sto ovaj rece u srbiji je dinar i samo dinar platezno sredstvo kao i sto treba biti , e sad sto evro varira ne znaci da sad prodavci treba da menjaju cene svaki dan kako to nalaze kurs evra. kad se roba nabavi oni naprave cenu u dinarima i to je to ne vezuje se ona za euro i ne vazi ono sto ti mislis da bi sva uvozna roba trebala da dobija novu cenu svaki dan kad se kurs promeni za neki promil do procenat to je krajnje glupo razmisljanje ... oni daju cene u jevrima zato sto bar polovina kupaca razmislja u istima (navikao nas milosevic na marke a mi duh marke preneli na euro) a ne u dinarima a cena pada tek kad ta komponenta zastareva ili se ne prodaje a ne zbog eura. kao sto lepo danas rece jelasic cena ce pasti tek ako se ovaj nizak kurs zadrzi dovoljno dugo da se rasproda roba koja je uvezena po visem pa se uzme nova po nizem i kad se napravi cene bice nize za koj posto ali naravno to samo u slucaju da se nizak kurs zadrzi dovoljno dugo.
U Srbiji se kupuje za dinare a ne za eure. Ne mozete nikome poslati finansijsku zato sto reklamira cenu u eurima, svako na to ima pravo. Ali nema pravo da te iste eure primi kao pazar. Sto se mene tice za mene je 10000 din = 10000 din, nije ni 1xx eure, dolara ili bilo cega drugog.
A kursne razlike ne postoje semo u nasoj lepoj zemlji i samo u nasoj unakazenoj IT bransi vec i svuda u svetu i u svim granama industrije, trgovine, bankarstva...
Bigaje, to nesvesno govori šta prodavac misli o kupcu - glupcu.... tako da isto očekuješ i kad je u pitanju kvalitet onog što prodaje, ne proizvodi, ali i ne poznaje (dok je ok, ok, ali ako nešto treba da se reklamira u garantnom roku... očekuj crnjake sa rubrika ove berze, skoro obrisanih....). Dobra stvar u svemu je što čovek u razonodi provede svoje slobodno vreme, izbegavajući ološe, prelazi kilometražu, što je samo po sebi, zdravo.... heh
Dakle care ti si se pre par nedelja deklarisao kao IT profesionalac i uvaljivac gvozdjurije sa ovih prostora tako da tvoju demagogiju ne zelim da slusam. Sto se tebe tice 1000 dinara je 1000 dinara ali da kojim slucajem dinar pada u odnosu na " ⬠" po dva dinara iz dana u dan ti bi iz dana u dan tvrdio da je 1000 dinara u stvari 1002, 1004, 1006... ups stigosmo vec do 1100 dinara.
Pa prijatelju zato imamo primere da je neka egzoticna roba u zemlji zvanoj dembelija sa nadimkom Srbija dva do tri puta skuplja nego u okruzenju a sire da ni ne pricamo, recimo neki modeli Logitech zvucnika ovde kostaju 460⬠a preko 199⬠i sve zato sto je uvoznik to onda kad je uvozio platio koliko je platio a buduci da je sad vec stariji model na trzistu mu pada cena ali kod naseg trgovca je cena i dalje ista (i to sa kursom 1â¬=89din.)
Toliko o Srbiji i trgovcima koji ne zele da imaju zadovoljne musterije vec da za*ebu svakoga koga stignu, jer se nadaju da je resurs budala i ovaca za dranje neiscrpan.
Pa gospodo trgovci za koji mesec kad budu proradile internet trgovine kako treba moracete i vi da menjate svoju filozofiju.
Jedino sredstvo placanja kod nas je dinar vec skoro 2 godine. Navedene cene u evrima (a ove sto pisu euri bih poslao u osnovnu, da ponove gradivo) su samo orijentacione. Kada kupujete bilo sta jedino sto se od vas trazi je da pitate za cenu u dinarima jer cete samo tako i da platite. Licno, tamo gde dobijem najmanju cenu u dinarima, bez obzira sta pise u cenovniku koliko EVRA, tamo i kupujem. Nije mi uopste bitno da li kupujem u garazi ili u prodavnici od 300 m2, bitno mi je koliko dobijam garanciju (da li je prodavac na losem ili dobrom glasu) i koliko mi para ostaje u dzepu. Ne kupujem vise u List Computers zbog loseg iskustva sa nepriznavanjem garancije, sa vise od 20-ak firmi koje se reklamiraju ovde imam pozitivna iskustva.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.