DVD rezaci firme Samsung! Deder, neka mi neko osvezi secanje...
STRANA 1 OD 1
tortojed
DVD rezaci firme Samsung! Deder, neka mi neko osvezi secanje...
21.02.2010. 22:39
T24729
status: user broj poruka: 10997
i kaze mi ko je to pre par nedelja na sva usta hvalio neke Samsung-ove modele. Prekjuce sam imao bliski susret sa modelom SH-S223c, NEOPEVANOM SHITTINOM od DVD rezaca! Ta svinja od uredjaja, ne samo da se dere poput krmace koju kolju, nego ne ume da nareze DVD, ni dvoslojni ni jednoslojni. Upropastio mi je 4 Maxell-ova DVD+DL (2.4-8x), 2 Verbatim-ova DVD-R (16x) i 2 DVD-R Vanguard (8x). Svi diskovi su rezani u data - mode-u, prva polovina navedenog broja u Nero9 pa onda u G-burner-u. Rezultati isti (a katastrofalni). Na dvoslojnima je napravio koncentricne prstenove (kao kada se reze u multisession mode-u) i sadrzaj je delimicno necitljiv (svi `narezani` fajlovi su prikazani u Explorer-u ali neki ne mogu da budu procitani - CRC error). Na jedan jednoslojni sam `narezao` DivX filmove, diskovi su citljivi ali jedva - uz mnogo seckanja, zapinjanja itd., a i presnimavanje na HDD je neopisivo sporo. Na drugi jednoslojni sam pokusao da narezem DVD film (ali kao `data`), potpuno bez zastite od presnimavanja, i opet problem kao na dvoslojnim - necitljivi (doduse bez onih zlokobnih prstenova). - - - - - - - Prosetao sam malo po Internet-u i nasao najnoviji firmware (SB02). Prc! Nikakve promene. Jos jedan jednoslojni Verbatim ode u propast. - - - - - - - - - - - - Na istoj makini imam Nec (AD7xxx - ne secam se tacne oznake, ima i Label Flash). Radi kao san, sa svim navedenim medijima. Sve one materijale sam bez ikakvih problema posle narezao pomocu njega, na istim ovim medijima (to jest, modelima).
ja bash sad skoro kupio taj samsung bash, zivota ti aj proveri molim te dal je samo tebi zapao takav primerak, ili su stvarno najgori shit, ionako mi bila sumnjiva cena, za 1900 sam kupio. Stvarno vishe nzm shta da kupim od dvd rezala, a sledeci mesec ima da rezem samo tako!?!?!? :((
Imao sam Nec optiarc, pioneer, drug ima light on, i svi zebavaju, ostaje mi samo LG josh da probam ili neki mega skup. Sad si me opravio za 20-ku. heeeeeeeelp!!
... ali mislim da pomenuti rezač ima problema prilikom rezanja na većim brzinama. Probaj da oboriš brzinu rezanja pa javi da li je sve ok. Naravno, postavlja se pitanje zašto neko kupuje rezač 22x ako će da koristi 4x-8x? U svakom slučaju možda se ne ponašaju svi primerci isto ali većina ima pomenuti problem.
imam navedeni model, radi bez problema vec vise od godinu dana, do sada nije upropastio ni jedan disk, ni DVD-R, ni DVD+R, ni CD. Priznajem da dva puta nije uspeo da nareze disk, ali nijednom nije sam uredjaj bio kriv - jednom je nestala struja a drugi put se nesto zaglavio program za pisanje diskova... Sto se citanja tice, imao je jedino problema sa lose napisanim DVDRW diskovima, nije ih hteo ni citati ni brisati - za razliku od nekog NEC-ovog modela (ne znam tacan model) koji je ih uz muke uspeo izbrisati (ne i procitati). Imam i jedan Samsungov CDRW u drugom racunaru, taj radi vec 3-4 godina bez greske.
i idi na pivce. Elem, ja imam dva Samsunga, SH-S183A i SH-S223F i do sada nisam ima gotovo nikakvih problema sa njima. Da li je tebi upao loš primerak ili je čitava serija loša, to ne znam,ali ja sa mojim drajvovima imam samo pozitivno iskustvo.
za sve koji su odgovorili, koliko dugo koristite samsung dvd rw, to je od presudnog znachenja, ja sam secao pioneera dugoooo dugooo, i sad je pocheo da crca, pa sam kupio samsung, ako izgura 2 godine bice ok, da li ce izgura???
da ti dam ja moje govno,govnjuriju..koja je izasla iz fabrike sa istoka,moj super ultra brzi,super tih NEC OPTIARC....svaki dan zaboravim da ga razbijem:D
Eto, vidis, to je problem - imam tog Optiarca (SATA, Label Flash
21.02.2010. 23:29
status: user broj poruka: 10997
writer) i radi kao najlepsi san. Sve, ama bas sve mi je uradio kako valja. Nakon ovoga sranja sa Samsung-om sve ono sto ovaj nije mogao, narezao sam na Optiarc-u. Cak sam, probe radi, rizikovao jos jedan dvoslojni Maxell i narezao DVD od 7.2 GB u DVD -video mode-u (u Nero9-ki). Bez problema. Radi i na kompu i na stand alone dvd plajeru. - - - - - - Cunjajuci po stranjskim forumima, zaprepastilo me sledece: ljudi su skoro jednodusni u oceni da su Samsungovi DVD rezaci (citiram) `junk hardware`.
i ja sam imao sony nec optiarc i radio 6 meseci super, i odjednom puff, nareze disk i ne moze da ga procita, a posle nije teo vishe ni da reze, za sad ovaj samsung reze dobro, ali cu tek da ga secam. a za te dvoslojne se i nemoj chudish oni sve se narezu ok, i posle nekog vremena korishcenja ne moze da se ischitaju podaci :ccc nzm ni sam koliko sam puta bacio kinte na dvoslojne, i to sam uzimao nekoliko verbatima od 100 kinti kad ono djavola, radi par puta i posle gotavo. Nzm vishe kad ce naprave normalne dvoslojnee, a kamoli blue ray diskove!!
moj optiarc nesto rezi kad mu ubacim dvd :D a znam i zasto ukljucio sam ga u struju dok je pc bio ukljucen :D prima struju i reaguje ali ne cita vise nista ubio sam ga k`o zeca!
jbg, to kako ubodes, treba ubosti pravu seriju, informisati se preko neta, masovna iskustva, poznati su svi pozitivni utisci recimo za Pioneer legendarnu 110-ku, zatim DVD-ROM isto pionir gutac diskova, ima i Plextor vrhunske rezace (SCSI), ja sam ispratio bar desetoricu koji se bave rezanjem sa Samsungom, ali S223F, mozda je C falicni, sta ga znam.. Uglavnom, primetio sam da ASUS, Philips i u zadnje vreme LG sljakaju bez problema (naravno, izuzetaka uvek nazalost ima)..
Ja imam DVR 216D, pioneer naravno. Na max kad rezem ne cuje se da radi. Nije mi gutao diskove, narezao sam bez problema DL. Znam da mi je istekla garancija od godinu dana i bas fino radi. A narezao sam bar pola terabajta. Bar. Mozda da probas taj.
vec oko pola godine i nisam imao nijedan jedini problem. Nekada sam koristio samo NEC (3xxx serija). Imao sam sam 3-4 komada iz 4xxx, 5xxx i 7xxx serija i svi su sahranjeni za oko godinu dana. Pioneer 215 mi se nije lose pokazao, ali sam na jednoj ploci imao problem (nije radila ni jedna PATA optika. Uostalom, reklamiraj ga i menjaj za nesto sto radi. Sve je to manje-više konfekcija. Više se ne zna ko kome šta radi u toj industriji (mehaniku, optiku,...)., Realno postoji par firmi koje u potpunosti rade svoje uredjaje, ostali sklapaju tuđe kombinacije ili samo lepe etikete...
Prvo je rezanje diskova bila misterija, onda ljudi napravise TEAC CDW540E :)))
Sad ozbiljno, jedino sto je ostalo da se veruje Plextoru, i to zbog cene, koju verovatno ne opravdava, ali bar posle mozes da se deres na nekog, ovako bacis u kantu i potrosis jos 2k dnara i cutish.
Koristim cetiri Samsung dvd-rw i za sada ni jedan nije bucan niti jede medije. Rade ko sat, jedino im treba sekund, dva da ucitaju medij kada ga narezu ali se ne cuju! Mozda taj tvoj i nije bas ok?!
Moj Samsung SH-S223F radi vec nekih 4-5 meseci (a mozda i vise...) Niti se cuje, niti greje, stvarno ok radi, mada sam na njemu rezao samo Verbatim 4.7GB DVD-ove i par DVD-RW, nisam ga nesto mnogo trosio... i nista sem Verbatim-a.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.