Evo malo da nešto prokomentarišem, a možda nekom i pomognem. Naime, krenuo ja da pazarim neki komp. U suštini, ne treba mi nova mašina, ali sam hteo da isprovociram jednu firmu čiji se predstavnik stalno vrti na TV-u (znate svi o kome je reč, ovi što uz konfiguraciju nude i štampač za 1 dinar). I tako ja pošaljem mail i kažem šta mi treba od komponenti. Posle dva dana zove me njihov agent prodaje da se dogovorimo. Krenuo ja da ponavljam komponente koje su mi navodno potrebne, i između ostalog kažem da mi treba grafička „Asus EN8500GT MAGIC 512” (znam da nije bog zna šta, ali meni trenutno vrši posao jer nisam zahtevan korisnik), kad agent kaže da ona ne valja u opšte. Onda sam rekao da mi treba HDD od 640gb, a tek će on: “Pobogu šta će ti toliki hard!!!” Vrh, zar ne? Pomislih u sebi: “A šta tebe boli … šta će meni toliki hard”. Onda mu rekoh da mi treba neko relativno jeftino kućište npr. Bluebery, a on će:” Pa nemamo baš to, ali imamo “Cooler Master”. Hmmm, veeelika je sličnost između ta dva kućišta… I na kraju ga zamolim da mi konfiguraciju koju on predlaže pošalje na moj mail, a on reče: ”Pa nemam ja mail.” Aaaaaaaaaaaa… ovo je vrh vrhova, zar ne. I tako ja ostadoh bez novog kompa. Šmrc. Elem, pamet u glavu kad kupujete od ove firme. Mož` da vas izađe k`о Svetog Petra kajgana.
Hvala na upuzorenju ali ipak mislim da si malo pogresio forum jer na ovom ovde su sve stari `vukovi` koji su tu vrstu decijih bolesti odavno prelezali.....
Drugar je pre par godina uzimao komp. Pita on mene šta je najbolje do nekih 70000din. Ja mu sklopim iz cenovnika jedne firme komp, koji je tada bio poprilično jak. Dam mu broj telefona i reko nazovi ih kada budeš uzimao komp i evo ti spisak komponenti. E, ali reklama je čudo... Nije ni pozvao ove što sam mu ja dao broj, već ove što daju štampače za dinar... Da li verujete da su mu umesto 7900GT stavili 7600GS, stavili su mu slabiji procesor i sve to naplatili 12000din više nego što bi u firmi koju sam mu preporučio naplatili jače komponente? Kada sam čuo šta je uzeo, nisam ni hteo više da komentarišem...
U tom istom periodu još jedan drugar je uzimao samo kućište. Sklopili smo u jednoj firmi solidno kućište za 400e i on uhvati bezveze pozove tu drugu firmu izdiktira im iste komponente i šta mislite, koliko je to koštalo kod njih? 600e. Naravno da je uzeo ovaj za 400e. :)
Katastrofa... Ne znam da li idalje imaju tolike razlike u ceni u odnosu na ostale firme, ali ih ja nikako ne preporučujem...
Posle premišljanja reših ovo da stavim možda nekom pomogne.
Naime kupio sam laptop u pakomu, ali je uvoznik CT, i naravno ovlašćeni servis je CT. Posle nekog vremena ni manje ni više 6 mrtvih piksela. Reklamiram ja to i ode moja švalerka u Bgd u servis. Rok 45 dana. Nakon cirka 40 dana vrati se sa zamenjenim displejem.
Al ne laži vraže u laptopu model iz 2009, proizveden 2009, displej iz 2006, šta reći?
Vodite računa kad kupujete i ko je ovlašćeni servis.
Jedno je prica kad se prica u drustvu ali kad se ode u radnju ponasaju se kao socijalisticki radnik pred direktorom SOUR-a.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Hvala na upuzorenju ali ipak mislim da si malo pogresio forum jer na ovom ovde su sve stari `vukovi` koji su tu vrstu decijih bolesti odavno prelezali.... :: ::
Nisi naveo od kog proizvodjaca ti je laptop. Mozda bi to bila ipak znacajna informacija za sve nas. Ipak, moram da ti kazem da sta ce ti biti ugradjeno u laptop najmanje zavisi od nasih servisa. Naime, nista od rezervnih delova oni nemaju na lageru, nego kada ti se nesto pokvari, oni urade dijagnostiku i deo poruce od proizvodjaca. I naravno ugrade ti ono sto dobiju. Nema tu nikakvog mesta da nasi servisi nesto muvaju. Na zalost tako je po svim servisima za laptovo - nazalost znam iz licnog iskustva. Zato se i ceka dugo na servis. Dok oni pogledaju laptop prodje nekoliko dana, naruce deo, proizvodjac posalje, transport traje dve-tri nedelje i onda dolazi najvece zagusenje - nasa carina. E pa ti imal laptop u zemlji Srbiji i nadaj se da ti se nece pokvariti.
Re: Ima josh prevaranata..Ne LEZI vraže (djavo nikad ne spava)
15.11.2009. 06:33
status: user broj poruka: 10997
:: Posle premišljanja reših ovo da stavim možda nekom pomogne :: :: Naime kupio sam laptop u pakomu, ali je uvoznik CT, i naravno ovlašćeni servis je CT :: Posle nekog vremena ni manje ni više 6 mrtvih piksela :: Reklamiram ja to i ode moja švalerka u Bgd u servis. Rok 45 dana. Nakon cirka 40 dana vrati se sa zamenjenim displejem :: :: Al ne laži vraže u laptopu model iz 2009, proizveden 2009, displej iz 2006, šta reći :: :: Vodite računa kad kupujete i ko je ovlašćeni servis :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.