Uzimam Radeona 5770 ali plocha ima samo pci-e 1.0 slotove pa cu nju da menjam. Ako uzmem jachi c2d koliko ce on da tera sve igrice (ne mora sve na high ali ne ispod medium i malo preko)? A takodje sam mislio da uzmem neki c2q ali polovan pa pitam da li mozhe negde da se nadje polovan Intel c2q?
Ako vec menjas plocu, lepo ti kazu, uzmi neku sa 770 ili 790X cipsetom i kupi Phenom II X3 720BE koji je u rangu sa E8400, ako ne i jaci, ili uzmi E8400, posto on ima bolji OC. Ja sa E7300 + 9600GT igram sve igrice na 1280x1024 HIGH, osim Crysis medium, a za GTA4 OC CPU na 3,4GHz i ide glatko. Tvoja ATI 5770 je jedno 20-30% jaca graficka, ako ne i vise, tako da ce sve da ide na HIGH.
e8400 ti je bolji al i skuplji,bolje uzmi phenom II 720be,isplativiji je,jes da nema klok ko intel ali ce da gura na max svaku grafu pa i tu tvoju naravno..
CM Hyper 212 uzmi i propevace na 4ghz bez problema ako e c0,a e0 moze i vise od 4,2 ...zavisi od ploce..
:: ....kad ste vec kod E8400, koji kuler da maknem(do jedno 30 jura), a da sam siguran da mogu da nafuram do 3.8 - 4 GHz :: :: Ovako na stocku sam ga digao na 3.4 bez problema.
Bolje uzmi Vendetta 2. Vidim da Hyper 212 po meni nije nista posebno, kod essesa E7300 OC na 3,6GHz dolazi u loadu do 65c, sto je mnogo, a tek E8400 na 3,8 ili 4GHz ima da ide do 70c.... a to je granica za 65nm C2D procesore.
:: ....kad ste vec kod E8400, koji kuler da maknem(do jedno 30 jura), a da sam siguran da mogu da nafuram do 3.8 - 4 GHz :: :: Ovako na stocku sam ga digao na 3.4 bez problema.
A sto lepo ne uzmesh Phenom II 955+ ? On kosta oko 13 500din, kao E8400...
:: :: e8400 ti je bolji al i skuplji,bolje uzmi phenom II 720be,isplativiji je,jes da nema klok ko intel ali ce da gura na max svaku grafu pa i tu tvoju naravno..
ne verujem koliko je pojeftinio 955 ako ima za 13500 din., ja sam ga platio 20k pre par meseci ! To uzmes i ne brines duze vreme o procesoru veruj mi... Preporucio bih ti njega i neku Gigabyte 790 plocu ili Asus, DDR2 ili DDR3 memorija po izboru...
CM Hyper 212 definitivno.Fenomenalan kuler.Garantujem da bi nafurao taj CPU na 4 GHz,a da mu temperatura ne prelazi granicu,naravno,sa nekim provetrenim kucistem i sa ovim kulerom.Jos kad mu zakacis dve 12-ice,tad je dobitna kombinacija.Kod mene je problem sto imam kuciste koje i nije nesto kvalitetno,a i nema neki extra protok vazduha.Najgore od svega je sto je samo kuciste zavuceno u jedan ormaric,pa samim tim je i protok vazduha losiji.
Treba da menjam kuciste u skorije vreme,to moram obavezno.Nek saceka DDR3 platforma.
:: ne verujem koliko je pojeftinio 955 ako ima za 13500 din., ja sam ga platio 20k pre par meseci ! To uzmes i ne brines duze vreme o procesoru veruj mi.. :: Preporucio bih ti njega i neku Gigabyte 790 plocu ili Asus, DDR2 ili DDR3 memorija po izboru.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.