kad predlože za AMD-ov procesor ploču sa nVidijinim čipsetom, pa to je nešto strašno. Pa, valjda postoji još neka sa AMD-ovim čipsetom, poput ove koju je naveo Baks. Znam da je tih 50 evra ograničavajući faktor, ali ja lično ne bih uzimao nVidijine ploče ni pod tačkom razno. Moj ti je predlog da dodaš još 25 evra pa da uzmeš GIGABYTE GA-MA780G-UD3H, ili GA-MA770-UD3. Za 50 evra ćeš teško naći nešto što valja.
Nisi objektivan ni najmanje a vec si se davno izjasnio kao mrzitelj nvidia-e u svakom pogledu.Tvoj stav nije ni jednim delom zdrav za populaciju it sveta koje cine ljudi koji zele nesto da nauce. Zeleo ti to ioli ne da priznas ploce za AMD zavisno od klase sa nvidia chipsetom su se pokazale odlicno.Imale su samo jedan mali `problem` sto se cipovi malo vise greju.Eto trebao sam ovo da ostavim tebi da ti kazes a znam da nebi znao..Nije ni bitno. Ploce novije generacije sa AMD chipsetom su svakako odlicne i naprednije i neke od njih imaju vecu kompatibilnost sa samim CPU-om sto doprinosi poboljsanju performansi. E sad,user ima stari CPU tako da njemu ne igra ulogu dal ta nova ploca iz serije AMD chipsetova ili neka starija ploca sa nvidia chipsetom. Imas nforce 980 SLI novi chipset za AMD platformu.
A sta to toliko fali nvidia cipsetu za amd platformu? Do nedavno to je bila dobitna kombinacija,tek mozda poslednju godinu dana probija se amd sa njegovim setom cipova.
:: kad predlože za AMD-ov procesor ploču sa nVidijinim čipsetom, pa to je nešto strašno. Pa, valjda postoji još neka sa AMD-ovim čipsetom, poput ove koju je naveo Baks. Znam da je tih 50 evra ograničavajući faktor, ali ja lično ne bih uzimao nVidijine ploče ni pod tačkom razno. Moj ti je predlog da dodaš još 25 evra pa da uzmeš GIGABYTE GA-MA780G-UD3H, ili GA-MA770-UD3. Za 50 evra ćeš teško naći nešto što valja :: :: :: May The Force Be With You! :: ::
Ne mrzim je nVidiju, nego ne vidim razlog zašto neko ne bi imao `ful` AMD konfiguraciju. Uostalom, zašto vi Intelovci ne uzmete ploču za Intela sa nVidijinim čipsetom? Prosto, zato što je Intel CPU + Intel čipset najbolja kombinacija. Isto sada važi i za AMD-a. Dakle, nVidija nema šta da traži. AMD CPU + nVidija čipset su donedavno bili dobitna kombinacija, ali na žalost po nVidiju, više nikada neće. The Force is not with them.
Nvidia ploče su sasvim solidne za AMD. Nema tu razlike u performansama, to se meri u promilima. I AMDovi chipsetovi se jako greju. Imam samo utisak da su Nvidia ploče malo skuplje.
GA-MA770-UD3 mnogo je ljudi preporucuje i nadam se da je odlicna ploca po toj ceni :). E sad Amd i nVidia nije sjajna kombinacija, ipak je priznacete Amd i Ati najbolja najbolja kombinacija.
Malo edukacije nije na odmet. Ajde sad nebitno dal nesto volis,ne volis,stvar opredeljenja ali svakako ne treba to nametati drugima.. Sto se tice Ploca za Intel sa nvidia chipsetovima.Evo da ti kazem odmah.Ploce sa nvidia 790i chipsetom daju apsolutno iste performanse pa cak i bolje od bilo kog dosadasnjeg Intel chipseta za 775 socket.I ostali chipsetovi su se pokazali kao dobri ali ova serija po najbolje.Plus uzeti u obzir mogucnost full SLi-a.Da ti skrenem paznju,ploce za Intel sa nvidia chipsetovima su svrstavane u hi performance motherboard tj za entuzijatse i one koji traze maximalne performanse.Na Intel chipsetu nemoguce je ostvariti SLI vec on ima sertifikat za ATI karte tj crossfire tj AMD graficke karte.Zamsili,Intel i AMD u neku ruku zajedno :) E sad,kad bi se statisticki gledalo jasno je da su bolje performanse na plocama sa Intel chipsetom tu nema sumnje.. Problem koji vuku ploce sa nvidia chipsetom od kako postoje pa do danas je ta nepodnosljiva temperatura koju stvara arhitektura samog chipa na ploci.Chipovi podnose temperaturu ali se greju vise nego sto bi trebalo zavisno od serije samog chipa.. Postoji kompromis kod krajnjeg korisnika,trazis ono sto je za tebe najbitnije i to i kupis.Zavisno od toga odabir ce i biti takav. Znaci bez obzira na sve,ploce sa nvidia chipsetom za AMD su jako dobre,bez obzira na predrasude prema brendu zavisno od korisnika do korisnika. Meni recimo ne smeta ni AMD ni Intel,sve je to hardver i sve se to podjednako voli.Naravno izaberes ono sto je u tom momentu bolje,isplatljivije i sl ali bez nekih predrasuda. Evo ja se ceo dan danas bakcem oko ove AMD platforme,formatirao hard,dizao sistem,updateovao plocu,skrivao kablove...do najmanjeg detalja kao da sklapam platformu za Intel bez i jedne razlike i sve me to ispunjava svaki minut utrosen u dodiru sa hw-om.Mislim da ces me razumeti,trebalo bi..
P.S.Kao sto vidis i dalje postoje ploce sa nvidia chipsetom i to one sa najboljim performansama bas za AMD :) ..
Green Green Grass of Home
:: Ne mrzim je nVidiju, nego ne vidim razlog zašto neko ne bi imao `ful` AMD konfiguraciju. Uostalom, zašto vi Intelovci ne uzmete ploču za Intela sa nVidijinim čipsetom? Prosto, zato što je Intel CPU + Intel čipset najbolja kombinacija. Isto sada važi i za AMD-a. Dakle, nVidija nema šta da traži :: AMD CPU + nVidija čipset su donedavno bili dobitna kombinacija, ali na žalost po nVidiju, više nikada neće. The Force is not with them :: :: :: May The Force Be With You! :: ::
Koja je grafa i napajanje u tom Amd-u ? Ako ti je sav hardware isti zasto dole pise Green ..., (zna se na koga mislis) :).
Pozdrav!
:: Malo edukacije nije na odmet :: Ajde sad nebitno dal nesto volis,ne volis,stvar opredeljenja ali svakako ne treba to nametati drugima. :: Sto se tice Ploca za Intel sa nvidia chipsetovima.Evo da ti kazem odmah.Ploce sa nvidia 790i chipsetom daju apsolutno iste performanse pa cak i bolje od bilo kog dosadasnjeg Intel chipseta za 775 socket.I ostali chipsetovi su se pokazali kao dobri ali ova serija po najbolje.Plus uzeti u obzir mogucnost full SLi-a.Da ti skrenem paznju,ploce za Intel sa nvidia chipsetovima su svrstavane u hi performance motherboard tj za entuzijatse i one koji traze maximalne performanse.Na Intel chipsetu nemoguce je ostvariti SLI vec on ima sertifikat za ATI karte tj crossfire tj AMD graficke karte.Zamsili,Intel i AMD u neku ruku zajedno : :: E sad,kad bi se statisticki gledalo jasno je da su bolje performanse na plocama sa Intel chipsetom tu nema sumnje. :: Problem koji vuku ploce sa nvidia chipsetom od kako postoje pa do danas je ta nepodnosljiva temperatura koju stvara arhitektura samog chipa na ploci.Chipovi podnose temperaturu ali se greju vise nego sto bi trebalo zavisno od serije samog chipa. :: Postoji kompromis kod krajnjeg korisnika,trazis ono sto je za tebe najbitnije i to i kupis.Zavisno od toga odabir ce i biti takav :: Znaci bez obzira na sve,ploce sa nvidia chipsetom za AMD su jako dobre,bez obzira na predrasude prema brendu zavisno od korisnika do korisnika :: Meni recimo ne smeta ni AMD ni Intel,sve je to hardver i sve se to podjednako voli.Naravno izaberes ono sto je u tom momentu bolje,isplatljivije i sl ali bez nekih predrasuda :: Evo ja se ceo dan danas bakcem oko ove AMD platforme,formatirao hard,dizao sistem,updateovao plocu,skrivao kablove...do najmanjeg detalja kao da sklapam platformu za Intel bez i jedne razlike i sve me to ispunjava svaki minut utrosen u dodiru sa hw-om.Mislim da ces me razumeti,trebalo bi. :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: :: :: Ne mrzim je nVidiju, nego ne vidim razlog zašto neko ne bi imao `ful` AMD konfiguraciju. Uostalom, zašto vi Intelovci ne uzmete ploču za Intela sa nVidijinim čipsetom? Prosto, zato što je Intel CPU + Intel čipset najbolja kombinacija. Isto sada važi i za AMD-a. Dakle, nVidija nema šta da traži :: :: AMD CPU + nVidija čipset su donedavno bili dobitna kombinacija, ali na žalost po nVidiju, više nikada neće. The Force is not with them :: :: :: :: :: :: May The Force Be With You! :: :: :: ::
Grafa je za sada Matrox Millenium II da moze da se koristi.Rekao sam ti da cekam na reklamaciju.Gile zaboravljas,poceo si da lapis tako mlad :) Npajanje je za prvo vreme Cooler Master M1000,kad mi vec stoji dok ga ne prodam pa ne uzmem neko slabije a kvalitetno. Pise green zato sto volim travu,prirodu,sve sto je zeleno,odmara oci.Danas sam bas pokosio ispred kuce sa turbo kosacicom,sad je cakum -pakum
Nisam jos sve sastavio.Rekao sam da cu da bacim slike.. Poliram cooler i kad njega stavim sve ce biti full osim graficke na koju cekam!
Znam da ti je na reklamaciji, ali kada rece sastavljam, otkud znam mozda je stigla :).
Pozdrav!
:: Grafa je za sada Matrox Millenium II da moze da se koristi.Rekao sam ti da cekam na reklamaciju.Gile zaboravljas,poceo si da lapis tako mlad : :: Npajanje je za prvo vreme Cooler Master M1000,kad mi vec stoji dok ga ne prodam pa ne uzmem neko slabije a kvalitetno :: Pise green zato sto volim travu,prirodu,sve sto je zeleno,odmara oci.Danas sam bas pokosio ispred kuce sa turbo kosacicom,sad je cakum -pakum :: :: Nisam jos sve sastavio.Rekao sam da cu da bacim slike. :: Poliram cooler i kad njega stavim sve ce biti full osim graficke na koju cekam :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: ::
Ma da mi vrate pare,da ja uzmem neku normalnu kartu bio bih najsrecniji..Znas kako,dok neodes licno i ne zakucas na vrata,kazes prvo dobar dan pa onda pokazes zube nece se taj problem resiti..Na zalost kod nas to tako funkcionise.
:: Znam da ti je na reklamaciji, ali kada rece sastavljam, otkud znam mozda je stigla :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Grafa je za sada Matrox Millenium II da moze da se koristi.Rekao sam ti da cekam na reklamaciju.Gile zaboravljas,poceo si da lapis tako mlad : :: :: Npajanje je za prvo vreme Cooler Master M1000,kad mi vec stoji dok ga ne prodam pa ne uzmem neko slabije a kvalitetno :: :: Pise green zato sto volim travu,prirodu,sve sto je zeleno,odmara oci.Danas sam bas pokosio ispred kuce sa turbo kosacicom,sad je cakum -pakum :: :: :: :: Nisam jos sve sastavio.Rekao sam da cu da bacim slike. :: :: Poliram cooler i kad njega stavim sve ce biti full osim graficke na koju cekam :: :: :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Sad ce uskoro zakon o zastiti potrosaca :). Cekas 45 dana odes pokupis sta oces (pare) i kupis u Bg-u nesto normalno :).
Pozdrav!
:: Ma da mi vrate pare,da ja uzmem neku normalnu kartu bio bih najsrecniji..Znas kako,dok neodes licno i ne zakucas na vrata,kazes prvo dobar dan pa onda pokazes zube nece se taj problem resiti..Na zalost kod nas to tako funkcionise :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: :: :: Znam da ti je na reklamaciji, ali kada rece sastavljam, otkud znam mozda je stigla :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Grafa je za sada Matrox Millenium II da moze da se koristi.Rekao sam ti da cekam na reklamaciju.Gile zaboravljas,poceo si da lapis tako mlad : :: :: :: Npajanje je za prvo vreme Cooler Master M1000,kad mi vec stoji dok ga ne prodam pa ne uzmem neko slabije a kvalitetno :: :: :: Pise green zato sto volim travu,prirodu,sve sto je zeleno,odmara oci.Danas sam bas pokosio ispred kuce sa turbo kosacicom,sad je cakum -pakum :: :: :: :: :: :: Nisam jos sve sastavio.Rekao sam da cu da bacim slike. :: :: :: Poliram cooler i kad njega stavim sve ce biti full osim graficke na koju cekam :: :: :: :: :: :: Green Green Grass of Home :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Nemoj samo ti Skaj da me opominješ da budem umeren i objektivan, kada je opšte poznato da do juče nisi mogao da svariš ni AMD-a ni ATi, a sada kao praviš kevi mašinu baziranu na AMD-u. Idi, molim te. Od kada je to za tebe svaki hardver isti? Od pre sat vremena? Pola sata? Ja bih rekao od pre 5 minuta. Tako da tvoja nova filozofija ne pali barem kod mene. Od prvog dana sam se opredelio za AMD, i tu mesta za Intela nema. Kada mi se ukazala prilika da posedujem i grafičku i `ploču` iz AMD-a, odmah sam je iskoristio i sada imam `ful` AMD mašinu. Dakle, nema mesta ni za nVidiju više, iako sam svojevremeno imao i grafičke i ploče iz nVidije. A što se tiče tih nadrkanih haj-end ploča iz nVidije za AMD-a, nešto ne vidim da ih bilo ko poseduje. Kome to treba SLI, kad može da ima kros-fajr.
Decko moji roditelji su slusali Bitlse sa 15 godina :).
Pozdrav!
:: `Green Green Grass of Home` imam singl verzije od Toma Jonesa i Mikija Jevremovica jos od vremena kad su roditelji od gile23 bili u vrticu :: :: :: :: :: Pise green zato sto volim travu,prirodu,sve sto je zeleno,odmara oci.Danas sam bas pokosio ispred kuce sa turbo kosacicom,sad je cakum -pakum :: :: :: :: :: Green Green Grass of Home ::
To tebra,to se ceni!Tom je stvarno nesto posebno,sve zavisi ko je zu kakvu muziku odrastao.E kakva su to vremena bila..Gile nije skontao uopste da je to pesma Toma Jonesa..Mlad momcic :)
@DmasteRNo1
Ipak je bilo jace od tebe pa si konacno i javno priznao da mrzis Intel i Nvidia-u a malo vise gore u postu si izjavio da ne mrzis a sad sam sebe demantujes. Da ne idem presiroko,mator sam ja da bi se sa nekom decom prepirao.Iskustva u hardveru imam mnogo,vecina moze da sanja ono sto sam ja video i posedovao,licno testirao tako da ko sta misli njegova je stvar. AMD nikad nisam mrzeo,mrznja je ruzna stvar i sirok pojam.Ja samo nisam fan AMD kluba ali mi ne smeta,da je drugacije u moju kucu nikad nebi usao AMD a sada sam sa zadovoljstvom spakovao masinu koja je sasvim korektna. ATI,nikad ga nisam voleo jer je uvek bio losiji od nvidie,vremena se menjaju i vidim da ATI ide koracima ka napred,stoga otvoren sam za nove vidike. Hm..Ko je ovde ispao neozbiljan? I jos jednom.HARDVARE SE VOLI!
P.S.Drzimo se teme.Poenta je bila da su i ploce sa nvidia chipsetom takodje odlicne kao sto su i bile dobitna kombinacija za AMD platformu.Trazim samo realnost,nista vise.Zasto bi momak recimo kupovao sad neku noviju plocu kad moze da nadje nesto polovno i jeftino tipa Asus M2N E,Asus M2N Sli Deluxe,Asus M2N 32 Sli Deluxe,sve ploce extra.Ja gledam to tako,u svakom slucaju ne moze nikako pogresiti ni da uzme sa AMD chipsetom ali ne treba biti ogranicen.
Force or Power its the same!I accept the challenge :)
:: `Green Green Grass of Home` imam singl verzije od Toma Jonesa i Mikija Jevremovica jos od vremena kad su roditelji od gile23 bili u vrticu :: :: :: :: :: Pise green zato sto volim travu,prirodu,sve sto je zeleno,odmara oci.Danas sam bas pokosio ispred kuce sa turbo kosacicom,sad je cakum -pakum :: :: :: :: :: Green Green Grass of Home ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.