...i tako odem ja sa koleginicom da pogledamo konfiguracije koje su spremili „posebno“ za nju u jednoj firmi za prodaju računara. Firmu ćemo prepoznati po tome što na sajtu nema nikakvih podataka o komponentama kao ni njihovih cena. Isto važi i za gotove konfe za koje postoje samo opisi tipa „gaming mašina: ovo je san svakog pravog igrača...“.
Pošto se koleginica razume u računare ko ja u heklanje, zamolila me je da krenem sa njom u svojstvu stručnog lica/savetodavca što ja i jesam postao čim sam se učlanio na berzu.).
Ponudili su joj sledeću konf. za 48000din bez kamate banke.
Izvinjavam se što nisam naveo tačne nazive komponenti(tačnije ploče) ali list na kome su bile odštampane konfiguracije kako je navela ljubazna prodavačica nemogu da se iznesu jer menjaju cene svaki dan. Za ram, HDD, optiku napajanje i kućište u ponudi je stajalo ovako kako sam napisao, dakle bez imena proizvođača.
Na pitanje koje je napajanje, ljubazna prodavačica je jedva izustila KME da bi odmah dodala „šalim se ne znam koje je napajanje ali kućište je...“
samo u crnoj varijanti sa sivim(muka pred povraćanje).
Po meni ova gore navedena konfa vredi oko 23000din maksimalno bez monitora koji košta 15000din.
Na moju intervenciju su stavili 9600GT što je podiglo cenu na 50000din.
Kada na sve ovo dodamo kamatu banke pošto koleginica nije u mogućnosti da iskešira traženu sumu, dobijamo da će joj uzeti ravno 90000din za tri godine otplate. Dakle osobu koja nema keša će oguliti za još 80% njihove cene računara koja je viša za oko 10000din u odnosu na realnu cenu, plus što su komponente blagi užas.
Pošto se prvi put susrećem sa ovim načinom kupovine moram reći da sam zgrožen (da ne bude da sam fin e*o bi ima mamu na licu mesta) pljačkanjem kako od strane banke tako i od strane firme koja prodaje ove računare.
Na konstataciju da komp kupuje za malog sina od 6godina, prodavačica je rekla „pa šta će njemu jača grafika“!!! Pa ne, ajde da mu uvalimo vnogo od računara jer ima šest godina. Takođe je vrlo ljubazno rekla da se za gaming varijante preporučuju AMD/ATi varijante (ahahahahha) koje baj d vej uopšte ne prodaju, da bi mi potom rekla da se zna zašto je Intel/Nvidia skuplja. Takođe ni u samom prodajnom salonu nismo mogli da dobijemo cenu pojedinačne komponente već samo konačnu cenu sklopljenog računara.
Meni ostaje da koleginicu ubedim da skupi lovu pa da pazari, pošto joj klinac svakodnevno skače po glavi za računar.
Ukoliko negde grešim molim ispravite me i svaki komentar je dobro došao.
to je tacno ! ja ne znam ni jednog coveka (koji se ne razume u racunala vec otisao sam) koj je otisao tako da kupi komp i bio osisan ko ovcica. Najveca fora je sto je mom drugu e pa njegovom matorom prodavac prodao pre 2 godine masinu sa ATA diskom jer su POUZDANIJI i KVALITETNIJI ! ! ! ! A uz te masine sta ti mislis sta rade sa plocama koje su bile neispravne pa reparirane gde ih stavljaju... Bacaju ?? tesko... A tek HDD kad se reklamira sa BB pa padene Hirens i vracaj pa ako prodje prodje. Ti imas 3 mogucnosti PRVA PROMENI FIRMU ! DRUGA uzmi stvarno AMD jeste losiji malkice, ali uzmes i integrusu neku dobru do 60e 2gb rama 7750 i kasnije zabode neku 4770 i ima da igra sve igre na 22inca bez problema i da ja bi isao na 22 inca ako nema dvi sam na 1680x1050 jer sam jeda takav 21.5 najurio iz kuce posle 2 nedelje jer sam mogao da ocoravim ! Bas samsunga 21.5 i imam 2232bw slika nebo zemlja! 3. Mozda za nju najisplatljivija stvar je da kupi dobar polovan komp koji naravno ona nece jer ko zna sta mu je neko radio ! ono jahao, zalivao, polivao, palio i ostalo !
I jos jednom zbog deta vidi odgovori je od tog monitora, nemoj 1920x1080 sa vga ulazom na 21.5 mnogo je stino i odvratna slika, pukne mi kapilar ko da gledam u tupavi samsung 17 crt
šta sam ja složio pišem okvirno ne mogu se setim oznaka ni tačnih cena
Asus pločai oko 60jura Athlonx2 II 240 oko 55 Samsung HDD 500GB oko 60 jura memara OCz 2Gb 25jura optika Samsung 20jura kućište i napajanje CM 40jura tastatura miš HD4850 za nekih 110jura a može i za manje sve to izađe oko 33000din, a duplo bolja konfa od ove koju su ponudili.
Mada moram da odam firmi priznanje na prodavačici. Pravi je energetski vampir. Obradi te dok si reko šta bi. Pravi salesman
ploca J&W p43-s 58 e procesor E 5200 58 e ram 2 GB PC 800 Trancend 25 e HDD 500 GB Hitachi 48 e GPU ATI 4850 96 e Kuciste CM 460 w 56 e optika dvdrw Pioneer 216BK 22 e
to ti je ukupno 36300 dinara, sto za tu cenu je odlicno. Cak mozes da nadjes od 12.09 4850 za 86 eura, tako da....
Pod 1: Ta cena konfe je poderotina od otimachine 110%
Pod 2: Nadam se da si prijateljicu zgrabio za ruku i bukvalno odvukao napolje.
Pod 3: Mada moram da odam firmi priznanje na prodavačici. Pravi je energetski vampir. Obradi te dok si reko šta bi. Pravi salesman
wtf...shta ti ovo znachi..koja logika..tih rospija mi je pun qrac..polusvrsheni_pa_propali_PR menadzeri u mini suknji koji su toliko rasprostranjeni u Srbiji da je to tuuuuga&chemer...Samo deklamuju ono shto preko vikenda napamet nauche i tipuju na jebeni sharm da ce prevladati..Pa nisam doshao da te povalim nego da kupim komp, glupacho raspala..A josh mi je tezze kad zaposle nekog ratara na isto mesto..
zato vec 12 god.nijednom nisam kupio `sklepanu` konfu...vec lepo u se i svoje kljuse i naravno svoj grosh
~~~~~~~~~~~~~~~~~~ get on_log on / log off_get off
Nisam napomenuo da je veoma neatraktivna tako da...i nije baš pala s Marsa što se tiče tehnike.
Koleginica je definitivno odgovorena od ideje, pa idemo na varijantu keš. Jeste da će mali klinjo da pričeka na komp ali oko nove godine će deda mraz da ga obraduje.
@opertator fala na predlogu, no o konačnoj kofi ću vas smarati kada pare budu bile na gomili:P
support normality MOJ DNK je bolji od tvog!!!
:: Pod 1 :: Ta cena konfe je poderotina od otimachine 110 :: :: Pod 2 :: Nadam se da si prijateljicu zgrabio za ruku i bukvalno odvukao napolje :: :: Pod 3 :: Mada moram da odam firmi priznanje na prodavačici. Pravi je energetski vampir. Obradi te dok si reko šta bi. Pravi salesman :: :: wtf...shta ti ovo znachi..koja logika..tih rospija mi je pun qrac..polusvrsheni_pa_propali_PR menadzeri u mini suknji koji su toliko rasprostranjeni u Srbiji da je to tuuuuga&chemer...Samo deklamuju ono shto preko vikenda napamet nauche i tipuju na jebeni sharm da ce prevladati..Pa nisam doshao da te povalim nego da kupim komp, glupacho raspala..A josh mi je tezze kad zaposle nekog ratara na isto mesto.. :: :: zato vec 12 god.nijednom nisam kupio `sklepanu` konfu...vec lepo u se i svoje kljuse i naravno svoj gros :: :: :: ~~~~~~~~~~~~~~~~~ :: get on_log on / log off_get of :: ::
1. Ovce su za klanje i šišanje. Nisu za milovanje. 2. Niko te ne tera da uzmeš sklepaljku. 3. Zar nema bre firmi koje ti daju (ista fora preko banke) kredu na ono što sam sklepaš konfiguratorom (samo je limited iznos para - tj. dužina krede u odnosu na iznos)... osim za lapatopove jer su poprilično nepromenjivi i sklepani pri prodaji? 4. I, kažeš, prodavaljka nije nešto? A ovamo ti puna usta.... sline ti cure! Brzo kaži gde je ta dotična da ne bi s tobom probao vurunu!?!
Pa postoje i druge firme u kojima mozes da sklopis sam konfiguraciju koju ti hoces i da je dobijes na kredit kod neke banke sa kojom oni saradjuju. Cak sta vise koleginica sigurno prima platu preko neke banke i moze da dobije kredit i od nje ako odnese profakturu. Ti joj lepo nadji u jednoj firmi sve koponente i nek trazi profakturu i sa tim pravo u svoju banku. _____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
ako zena vec nema para netreba da uzima tako `jako` nesto odmah
i ako je ta intel konfa sto je operator predlozio odlicna za taj novac (i j&w ploce sam video 5-6 i izrada im je super od 790GX do integruse 7050)
ja bi isao na neki amd 7750 on je 4800din ploca je oko j&w oko 3800din sa nvida grafikom a mozes da uzmes i biostar 780g on je oko 60e 2gb rama je 2100din hdd 4000din samsung 500gb ima LC Power ATX Midi Tower 645B, 420W za 3500din dvd-rw 2000din to je oko 22400din ako uzme 780g plocu a moze da prodje i 2k din jeftinije. monitor neko rece da je 2232BW 150e nema bolje kupovine 100% konfu moze da uzme na kesh to ti je 20k a monitor sam video u tehnomaketu nek uzme na cekove,rate ili sta vec.... kasnije uzme 4770 ili neki 5xxx ekvivalent za 90e ili tad vec 4770 za jedno 60e polovnu i ima dete da igra Crysis u 1440x900 na high bez problema bez AA i tih dodataka :D
@Pisko e ima da ti je pokažem al ako je ne odvedeš na piće ti ćeš probavati vurunu:D Niko me ne tera te je i nećemo uzeti tj. ona. Nagovorio sam je da digne ruke od te samoubilčake akcije. Takođe smo je ubedili da malom lupi par šljaga ne bi li ućutao dok ona ne skupi lovu. Nisam imao pojma za te varijante kažem ovo mi je prvi put da uopšte ulazim u tu priču sa kreditima. Ostale poze i varijacije otom potom, mada me sad to više ne interesuje već čekam da nakamari keš.
@cele1988 ma ja kapiram da će pasti neka 4850 ili nešto bolje ukoliko se pojavi do nove godine, monitor će biti taj Samsung osim ukoliko se za par meseci ne pojavi nešto povoljnije, al kao što rekoh smaraću vas tada naknadno.
Fala svim na savetima i zanimiljivim dogodovštinama kojih nije bilo:P. Svaki koment je dobro došao.
Znas sta, ako je prodavacica DOBRA, pogresio si...
01.09.2009. 19:59
status: user broj poruka: 10997
sto si SA KOLEGINICOM dosao da pazaris. To jest, nakon izbora PC-ja, trebao si ti sa koleginicom da se pozdravis i uputis je kucci, a ti i prodavacica bi ste ostali da nasamo utvrdite neke detalje citave te konstrukcije...
sto ti kozu izvrnu kao antilop vec ti uvale(ako nisi upoznat)grobljanske komponente(vecinom OEM).Nedavno sam video `gamersku` zver na PAKOMU sa Phenomom 9850 ubodenim u Nforce 4 plocu.Medjutim ako pratimo lanac komandi prvo treba pobiti ova govna na vlasti pa onda preci na ove pilicare.
Ps:Kako cujem obogatili smo se,svako ko ima free akcije ce dobiti od prodaje NIS-a po 2500 RSD.Odmah krecem da osamarim sefa(Euro Trip).
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Sve je ekstra,ali sam cuo(nije 100%proverena informacija) da u CM Elite ne ide CM napajanje,vec neko drugo...Ako je to tacno onda ti se isplati da uzmes LcPower kuciste sa 420w napajanjem i ustedis 2000-2500din...Imao LC bio extra zadovoljan...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: jel vi ljudi čitate da je ona gabor of them all...mislim ja vama to ne bih činio: :: :: Odluka je pala. Uzimam :: Asus M3N78 EM intg. 830 :: Atlonx2 II 24 :: Kingston 2GB ddr2 800Mh :: WD320HD :: Samsung dvd-r :: CM Elite 420 :: Samsung 2232B :: :: 42 621di :: :: support normalit :: MOJ DNK je bolji od tvog!! :: ::
Opet kazem,LcPower 420w ti je proverena varijanta,dovoljno za tu masinu cak i ako kasnije stavis jacu grafiku,a ustedis par hiljada dinara u odnosu na `CM` Zasto da ti prodaju CM a u stvari unutra nije CM,vec TM. Ja ne bi dozvolio da me tako neko iscima...
KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: na nalepnici piše THERMAL MASTER. Ko su šta su??? :: :: support normalit :: MOJ DNK je bolji od tvog!! :: :: edit: evo bacih pogled na klupu i neki kažu ok neki kažu njesra, reklamirali i to.
u sva svoja Elite kucista ubacuje Termal Master napajanja. Iz nekog licnog iskustva sa Elite kucistima napajanje nije lose za neku medium masinu. Ali mislim da kombinacija CM Elite 332 prazan + LC Power je ipak skuplja nego CM Elite 332 sa sve napajanjem 420W. btw, nisam imao reklamacija na to napajanje, a prodavali smo samo CM program.
:: u sva svoja Elite kucista ubacuje Termal Master napajanja. Iz nekog licnog iskustva sa Elite kucistima napajanje nije lose za neku medium masinu. Ali mislim da kombinacija CM Elite 332 prazan + LC Power je ipak skuplja nego CM Elite 332 sa sve napajanjem 420W. btw, nisam imao reklamacija na to napajanje, a prodavali smo samo CM program.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.