Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Made in China
STRANA 1 OD 1
scientist Made in China 02.07.2009. 19:15 T18505

status: user
broj poruka: 488
Pozdrav svima!

Sad sam slucajno video tastaturu, pa reko da proverim i ostale komponente. Sve periferije ukljucujuci i kuciste su MADE IN CHINA! (sem monitora-on je Rumunski)
Ne mogu da verujem! Logitech-u je 50% proizvodnje u Kini! Sve ovo od Razer-a je isto iz Kine!

`Japanci imaju samo jedan praznik godisnje a i na taj jedan rade`
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 02.07.2009. 19:21 #125638

broj poruka: 18472
Pa to nije nista cudno..Jeftina radna snaga.Pogoni se sele u Kinu.Tu se vrsi proizvodnja.
Pa Sony-jev glavni pogon se nalazi u Kini.Distribuira celu evropu.Ne secam se kad sam sreo komponentu da pise made in Japan!Mozda nesto sto je radjeno za Americko trziste a i to je pitanje.

I Want to believe - The truth is out there

MilosNBG Maaa... 02.07.2009. 19:23 #125639

broj poruka: 1586
Nista cudno druze, jeftina radna snaga, ali i kod njih postoje standardi koje postavljaju proizvodjaci a koje moraju postovati. Nisu ni oni mutavi, skoro sam video neke majice kod kineza, veoma kvalitetne, ali i veoma kvalitetna cena - 1000 dingosa :o)

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

TheBear Hehe 02.07.2009. 19:57 #125647

broj poruka: 6502
meni je na AMD Athlon X2 5600+ pisalo Diffused in German pa ispod Made in China na samom procesoru. A na Phenom II 955 pise Diffused in German i Made in Malaysia...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: Hehe 02.07.2009. 20:02 #125651

broj poruka: 18472
A pa ne moze to tako..Kupio si zvercicu i cutis..Ajd` sad po pivo da castis

I Want to believe - The truth is out there

:: meni je na AMD Athlon X2 5600+ pisalo Diffused in German pa ispod Made in China na samom procesoru. A na Phenom II 955 pise Diffused in German i Made in Malaysia..
::
TheBear Cekaj nije jos montirana 02.07.2009. 20:06 #125653

treba da uzmem novu plocu, jer Biostar 790GX ne podrzava ovaj CPU, ja sam bio 90% siguran da ce podrzavati ali nece...Uzecu neku Asus plocu ili DFI najverovatnije...

Scyter Re: 02.07.2009. 20:12 #125656

broj poruka: 8138
@TheBear@
Jel si uzeo BE ili obican?
Sto se tice ploce,umi Asus M4A78-E ili DFI LanParty DK 790FXB-M2RSH DARK.

The Way It`s Meant To Be Played

Stripy Ništa čudno 02.07.2009. 20:15 #125658

broj poruka: 4163
I u Kini imaš prvu i sto prvu klasu

Shit happens

TheBear @eseses 02.07.2009. 20:16 #125659

955 Black Edition, samo BE postoji taj model, ali jedino biostar 790GX ploce ga ne podrzavaju nazalost, tako da mi treba neka koja ga podrzava videcu izmedju te dve neku 100%, mada DFI mi je nekako bolji...

Jebivetar Mrzi me da sada rastavljam 03.07.2009. 08:08 #125721

broj poruka: 2386
Znam sigurno da su mi dva WD-a, Taiwan i Malasya.
Eee
Keva mog ortaka kupila u Kini DvD player player pre 7-8 godina i dan danas radi. Neki Protint, minijatura shirine 25 cm koja pozadi ima mnoshtvo prikljuchaka kakvih ovdashnji aktuelni markirani playeri nemaju. Koshtao je tada 200 dolara. Htela da uzme neku kopiju, tipa Philips, dok joj Kinez nije rekao da je Protint bolji na shta se ona nasmejala, ali posle cenkanja je ipak pazarila Protint.
Sa nekog drugog putovanja je donela Ipod, kao original kutija, 4Gb memorije ali veoma bagovit shto se tiche usb konekcije. Mislim da je i dalje u zivotu, kljakav ali ziv.

`Ne obra se bostan dok shljive ne popadaju`

gile23 Re: Re: Hehe 03.07.2009. 09:50 #125730

broj poruka: 9121
Ti za to sto imas u kucistu, sad je van kucista trebalo bi da dovezes kamio Jelen piva (Jelenizacija je pocela) :). A u Kini se 90% stvari koje se nalaze u nasim IT prodavnicama proizvode, prvo jeftina radna snaga, drugo ako hoce da zadrze tu fabriku u Kini ta ista radna snaga mora da taj proizvod izradjuje kvalitetno. Ja znam za jedan slucaj da su se neki masinski delovi pravili u Srbiji za Svedsku, jer je ovde to normalno jeftinije, i taj covek iz Svedse je poslao avion da te delove posalje u Svedsku, a avion je naskuplji za prevoz neke robe.

Pozdrav!

:: A pa ne moze to tako..Kupio si zvercicu i cutis..Ajd` sad po pivo da castis
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: meni je na AMD Athlon X2 5600+ pisalo Diffused in German pa ispod Made in China na samom procesoru. A na Phenom II 955 pise Diffused in German i Made in Malaysia..
:: ::
skala106 Sve je Kina 03.07.2009. 10:11 #125734

broj poruka: 148
Ja sam 2004. kupio Panasonic mini DV kameru i na njoj za divno čudo piše made in Japan!! Ali je to sad retkost. Nekada je prva petoletka iz Trstenika pravila hidrauliku za Boing avione!! Bitno je da je proizvod firmiran, a gde se proizvodi je manje važno! Sony može da pravi DVD player i na marsu, važno je ko stoji iza tog proizvoda?!
Bane Bgd.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skala106 Sve je Kina 03.07.2009. 10:12 #125735

broj poruka: 148
Ja sam 2004. kupio Panasonic mini DV kameru i na njoj za divno čudo piše made in Japan!! Ali je to sad retkost. Nekada je prva petoletka iz Trstenika pravila hidrauliku za Boing avione!! Bitno je da je proizvod firmiran, a gde se proizvodi je manje važno! Sony može da pravi DVD player i na marsu, važno je ko stoji iza tog proizvoda?!
Bane Bgd.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
priest kineski AMdE 03.07.2009. 12:01 #125747

broj poruka: 96
i nije ti toliko bitno odakle je proizvod vec gde se ti nalazis....ako si u nemackoj , neces imati da ti na 2,3,5,10 mrtvih pixela priznaju garanciju vec na prvom.moze taj monitor da bude napravljen i `na marsu` zasto bi tebe to trabalo da zanima...ali mi ,ovde smo vec druga stvar.

ma taj amd ti je iz kine...ne valja ti to nista :D :D

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs