Slobodan Milosevic je bio bolji... (nema veze sa politikom)
STRANA 1 OD 1
MaliAbner
Slobodan Milosevic je bio bolji... (nema veze sa politikom)
31.03.2009. 15:11
T16512
status: user broj poruka: 7767
Ovo gore navedeno uzmite sa rezervom, buduci da mi nije cilj zapocinjanje neke politicke prepirke ili svadje.
Sta me konkretno muci !!!
Gledam danas cenovnik `plutos.rs` i primetim da je kod njih danasnji kurs ~101 dinar za jedan evro. Ja a ni ostali ne mozemo u zemlji dembeliji da placamo evrima nego samo dinarima, e sad posto mi je plata u evrima moram da ih menjam u dinare (to konkretno uradi firma umesto mene) i isplati mi licni dohodak po 94 dinara za jedan evro, ja onda odem u radnju i tamo kupim IT komponentu (ili bilo sta drguo) po kursu 101 (mozda i grdje) posto prodavcima banke toliko uzimaju kad im prodaju evro (navodno).
Ispade da mi gubimo cirka 8-10% pri ovim transakcijama.
Gde ja zivim rece Adzbaha.
U Cobetovo vreme sam sve mogao da platim CHF, AUTS, DM ili US$ (ko je sta imao) a ovi otimaju cist namet na vilajet.
OVI SADASNJI SVESNO ILI NESVESNO PRAVE TACNO ONO STO JE JOS DAVNO NAPISANO DA CE BITI. OVI SADA IMAJU SAMO JEDAN CILJ DA NAMESTE 10% BOGATIH I 90 % SIROMASNIH.
Ako smem da primetim, ubo si radnju k`o prstom u dupe !
Uvek je bilo takvih careva koji kao da ne vide konkurenciju, verovatno misle da će ostaviti neki utisak na kupce višom cenom za istu stvar.
A, onako oftopično, ako si ti nekako ``bolje`` živeo sa ~10 maraka mesečno i onim bonovima za benzin i hranu, nego u poslednjih par godina, mislim da treba da prelistaš malo knjigu iz matematike za drugi razred osnovne škole, jer izgleda da nisi bio na času kada se predavalo sabiranje i oduzimanje.
I još nešto, valjda ti je jasno da se iz bahatog polupismenog plemena ne može za 10 godina razviti uređeno društvo nalik onima koja se grade sad već preko 200 godina, a pre ~60 su bila munjevito ``renovirana``.
Treba vremena, jednostavno, nije to instalacija Windowsa pa da traje 20 minuta.
Ljudi, niko se umesto vas neće ``boriti`` za vaš uspeh, svako ima svoju gomilu problema i gleda samo svoju korist.
A državu u svako doba svako može da okrivi za sopstveno nezadovoljstvo, to je oduvek bilo najlakše.
Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
Dragi nas `Interdimenzionalni majstor-e` totalno si promasio temu...
Ajde sad malo izanaliziraj o cemu sam pricao i shvatices poentu.
Da li sam pogodio ili primasio supak ne znam ali znam da je i kod drugih preprodavaca hardvera kurs evra manje vise isiti ~101din/E !!! Cak i kod Imtela je manje vise tu negde, dinar gore dole (~100din/E).
Poenta je da banke placaju evro 91-92 dinara, menjacnice 93-94, a trgovcima ga naplacuju 101-103. Razliku placamo mi pojedinci koji zelimo da kupimo neto od tih preprodavaca.
Mani je bilo isto u vreme cobeta i sada jer sam uvek morao da se snalazim za zivot (a da pri svemu tome stvarno nisam lenja niti po pitanju posla izbirljiva osoba) pogotovu kad kao `sam na svetu` (siroce) osnujes porodicu i dobijes decu u vreme najcrnje inflacije (1993). Tu tvoju politicku demagogiju sta je bolje (10DM ili 150E) ti prodaj nekom drugome a ne meni i meni slicnima.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ako smem da primetim, ubo si radnju k`o prstom u dupe :: :: Uvek je bilo takvih careva koji kao da ne vide konkurenciju, verovatno misle da će ostaviti neki utisak na kupce višom cenom za istu stvar :: :: A, onako oftopično, ako si ti nekako ``bolje`` živeo sa ~10 maraka mesečno i onim bonovima za benzin i hranu, nego u poslednjih par godina, mislim da treba da prelistaš malo knjigu iz matematike za drugi razred osnovne škole, jer izgleda da nisi bio na času kada se predavalo sabiranje i oduzimanje :: :: I još nešto, valjda ti je jasno da se iz bahatog polupismenog plemena ne može za 10 godina razviti uređeno društvo nalik onima koja se grade sad već preko 200 godina, a pre ~60 su bila munjevito ``renovirana`` :: :: Treba vremena, jednostavno, nije to instalacija Windowsa pa da traje 20 minuta :: :: Ljudi, niko se umesto vas neće ``boriti`` za vaš uspeh, svako ima svoju gomilu problema i gleda samo svoju korist :: :: A državu u svako doba svako može da okrivi za sopstveno nezadovoljstvo, to je oduvek bilo najlakše :: :: Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
Ali kada se prica o KANALIZACIJA REPUBLICI SRBIJI (jesam patriota, i upadao sam xy puta u svinjarije zbog toga, ali moram da kazem da mi se jednostavno gadi sta rade picka im materina mafijaska z...da umuknem pre nego sto krene rasprava o diskriminaciji!) moram da pomenem da pored toga sto hoce da nam proture zakon u `LUKSUZU` (JEBOTE PA GDE TO IMA?) guraju nam i ovo, proverite link!
Znaci useravaju se u zivot svakom metal/hardcore/punk/reggae sastavu i svim mogucim MCjevima i DJjevima, pogotovo ako to uvedu i za domace klubove! Koji je bre to fazon majq vam slepacq?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? Ne treba meni neki cigan sa harmonikom da kaze da li znam da sviram, ni meni ni onima koji se oko svog instrumenta cimaju mnogo vise nego ja. Da ne pricam o klincima koji mesecima ne jedu u skoli i cekaju da dodju rodjus i nova da bi uzeli neq najbedniju gitaru i mogli da sviraju kao ljudi! Ali ce zato svaka Semsa, Ceca, Karleuse i slicna govna da sviraju i vladaju! Brate to je upucavanje kompletne muzike! Gde to ima? ! ? ! ? ! Jeli? Nigde! Samo u ovoj smrdljivoj zemlji! GOVNA SMRDLJIVA!
I to o cemu vi pricate je samo jos jedan primer kako u ovoj zemlji lagano moze da se krade...SLJAM!
Vidim ja da ce ovde ponovo motke da rade samo je pitanje za koje vreme, bar sam sad iskusan i 8 god stariji, pa necu toliko suzavca da popijem.
Inace i van beograda prodavci hardvera racunaju evro od 100 - 110din a kad pitam zasto odgovor je da tako dileri hardvera racunaju pa moraju i oni.(REALAN KURS :DDDDDD )
Marketinski potez, koji sa sobom nosi rizik pucanja prodavcu u glavu.
Hipoteticka situacija:
Reklamira maticnu plocu za 100 evra. Posto je placanje iskljucivo u dinarima, njegov obracunski kurs evra je 101 (iz ko zna kog, uglavnom nevaznog razloga). Dakle ploca kosta 10100 din, ali na reklami stoji 100 evra.
Kod konkurencije, ista ta ploca kosta 10000 din. U njihovoj reklami stoji 105 evra.
Gde ces plocu kupiti?
Shkomi je dao pravi savet. gledaj cene u dinarima.
Re: Sad su Euro poceli da zovu Bod hihihihihihihih
31.03.2009. 19:13
status: user broj poruka: 7767
Ma nije sustina u gledanju cena u dinarima nego u mogucnosti placanja evrima. Jer nije sve smo u racunarskim komponentama nego i u kreditima gde je situacija manje vise slicna. Banke otkupljuju evro za 91-92 a prodaju ga (kurs po kome se racuna rata za kredit) za 97-98 dinara.
To je jedna od sistemskih gresaka u paradajz republiki SVRBIJI.
:: Marketinski potez, koji sa sobom nosi rizik pucanja prodavcu u glavu :: :: Hipoteticka situacija :: :: Reklamira maticnu plocu za 100 evra. Posto je placanje iskljucivo u dinarima, njegov obracunski kurs evra je 101 (iz ko zna kog, uglavnom nevaznog razloga). Dakle ploca kosta 10100 din, ali na reklami stoji 100 evra :: :: Kod konkurencije, ista ta ploca kosta 10000 din. U njihovoj reklami stoji 105 evra. :: :: :: Gde ces plocu kupiti :: :: Shkomi je dao pravi savet. gledaj cene u dinarima :: :: :: Baby B :: ::
Ali kredit mozes da vracas u evrima - ako si ga i podigao u evrima.
HIHIHIHIHIHIHIHI
Ali ne mozes da kupis kola, pa te tu otkinu i po 2-3000 evra na kursnoj razlici :)
Dinar ruleZ :))
Baby BM
:: Ma nije sustina u gledanju cena u dinarima nego u mogucnosti placanja evrima :: Jer nije sve smo u racunarskim komponentama nego i u kreditima gde je situacija manje vise slicna. Banke otkupljuju evro za 91-92 a prodaju ga (kurs po kome se racuna rata za kredit) za 97-98 dinara :: :: To je jedna od sistemskih gresaka u paradajz republiki SVRBIJI. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
Kad ce da se nadje neko pametan i da rokne onog Rokfelera i ostalu gamad vise... Bankarska gamad i njihov smrdljiv zadah previse zaudara. Protiv sile se ne moze na finjaka izgleda. Isto sto su i oni nama uradili - kad vec nisu uspeli na jedan nacin da nas skenjaju pronasli su drugi. Ovo je sve realizacija njihovog plana i sve te fore zvane krediti, kreditne kartice i trange frange iz eura u dinar su sredstvo kojim nam ulaze u svaku poru i pretvaraju nas u obicno govno. Tovarim kevu i glavonjama i onim sitnim dusama koje rade za njih pod nekim jadnim izgovorima. A i onima sto su resili da se povinuju sistemu ali kenjaju po slavama kako znaju sta se desava oko njih jer sta drugo mogu ljudi... Treba sutra ici i robovati jbga.
A ti Svrako ne njajke vise jer si pglu kao cigla. Idi muzi krave i vataj koze, to ti bolje stoji nego teranje kontre po ovom socijalnom forumu. Kad vidim tvoj kilometarski post u kojem redovno pises nesto sto se teme skoro i ne tice, prikenja mi se. Podsecas me na onog sto cita vesti u Le Piaf... Pauchina na sve strane.
Re: Re: Sad su Euro poceli da zovu Bod hihihihihihihih
31.03.2009. 20:36
status: user broj poruka: 850
Po meni ne treba da se placa u evrima, jer tada izazis iz zakonskih okvira. Bez obzira sto meni licno vise odgovrara da dam 100 evro nego 9800din. Mnogo je bolje da se formira sistem koji funkcionise i stiti sve karike tog lanca
A to koliko ti banka racuna raru kredita pise na samom startu(uglvanom srednji kurs te i te banke na dan...) ako ti ne odgovara ne uzmes i cao. Ja s`lopovima nemam nista. Ne uzimam kredit, ne uzima kreditne kartica ne uzimam minus na tekucem...
pa nek se je8u, od mene nece imatu zaradu na taj nacin
i uvek gledam cene u dinarima
poz Devize devize bonda elema
:: Ma nije sustina u gledanju cena u dinarima nego u mogucnosti placanja evrima :: Jer nije sve smo u racunarskim komponentama nego i u kreditima gde je situacija manje vise slicna. Banke otkupljuju evro za 91-92 a prodaju ga (kurs po kome se racuna rata za kredit) za 97-98 dinara :: :: To je jedna od sistemskih gresaka u paradajz republiki SVRBIJI. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: Marketinski potez, koji sa sobom nosi rizik pucanja prodavcu u glavu :: :: :: :: Hipoteticka situacija :: :: :: :: Reklamira maticnu plocu za 100 evra. Posto je placanje iskljucivo u dinarima, njegov obracunski kurs evra je 101 (iz ko zna kog, uglavnom nevaznog razloga). Dakle ploca kosta 10100 din, ali na reklami stoji 100 evra :: :: :: :: Kod konkurencije, ista ta ploca kosta 10000 din. U njihovoj reklami stoji 105 evra. :: :: :: :: :: :: Gde ces plocu kupiti :: :: :: :: Shkomi je dao pravi savet. gledaj cene u dinarima :: :: :: :: :: :: Baby B :: :: :: ::
Uvrede više govore o onome ko ih iznosi nego o onome kome su upućene.
Nisam pretpostavljao da ste postali toliko osetljivi na tuđe mišljenje.
I ``Slavuj`` je skraćeno od ``Slavuj iz Mrčajevaca``, jer nije moglo više slova da stane... i nema nikakve veze sa mojim pevačkim afinitetima, koji, usput, ne postoje, već samo sa glupavim tekstovima koje dotični Miroslav nariče već 40 godina ili koliko god...
A inače, održavao sam privatno časove matematike dok sam još išao u osnovnu školu, i još koješta korisno za sebe inicirao sam samcat, pa mi demagogija i predrasude, kao što se uvek može videti, nisu pravac kretanja misli, uostalom, pročitajte naslov opet pa prosudite sami šta je u stvari suština demagogije i ko u stvari koga ovde pokušava na sve moguće načine da izbegne ili nekako omalovaži, jer se nikako ne uklapa u njegov/njihov lični ``propusni opseg``.
Pozdrav.
Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
Taj kurs od 101d/e je zhiralni kurs, oni kad nabavljaju komponente placaju u evrima, a sad sto je ulichni kurs 94 d to je pitanje za Jelashica i ostalu ekipu
Ni oni ne znaju kako placaju, menjaju pricu kako im kad odgovara. Kada djipe cene benzina i sl kod nas, oni lepo kazu `pa, znate, promenio se kurs dolara` da bi posle par dana opet na istom mestu i u isto vreme culi kako oni od dobavljaca gas placaju 300e za 1000 kubika. A dobavljac jedan te isti. Da ce raditi motka, to im ne gine, poslednji pokusaj vadjenja im je bio genijalan - oporezujte zarade preko 12000!!! Sreca, pa im neko otvorio oci da ce izazvati haos u zemlji. Videcemo sta ce se desiti sa porezima na luksuz - automobili preko 1600 ili 2000 kubika (ne drzite me za rec), stanovi preko 60 kvadrata itd itd itd ali i po tom pitanju im se ne pise dobro. A da, umalo da zaboravim, sada su fiskalizovane i zanatlije - ako odete da vam prisiju dugme moci cete da reklamirate boju konca koju je snajder koristio, jbg, imacete fiskalni racun.
To sta rade nasi dobavljaci komponenti je nevidjeno, par puta sam pao u iskusenje da im posaljem inspekciju. Samo kod nas imate pojavu da kada svuda u svetu cene komponenti padaju, kod nas ostaju iste lli cak rastu. Mislim da je to ustvari bila ideja kada su pricali o podsticaju malog i srednjeg biznisa kod nas - ovce su tu da bi se shishale.
I jos jedno - drzava da bi dobila kredit od MMF i Svetske Banke mora da zalozi nesto. To nesto su vecinski udeli po raznoraznim preduzecima, koja su vecina sada u stecaju i samim tim trzisno bezvredni, ona su blokirana i nemogu se privatizovati jer niko nece da drzavi iskesira i vrednost preduzeca i dugove tog preduzeca i zaostale zarade radnika i socijalne programe = drzava je uskracena za enormne prihode od poreza velikih kompanija koje bi popunile budzet. Gledali ste show oko RTB Bor. Sve dok je ovakvo stanje nasa privreda ce lepo tapkati u mestu, cene ce ici gore, mi cemo da se snalazimo kako znamo i umemo, da gledamo cene u dinarima, da idemo da gledamo najnovije trzne centre...
E jbg sad, mozemo da se hvalimo da imamo najvece trzne centre u regionu, ako nista drugo :o)
A da budem rob plastike - NIKAD!!! Ma makar trpeo za `leba...
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Pravna drzava ne sme da dozvoli ovolike zvanicne razlike kursa nacionalne valute tj ne moze da zadrzi neke recidive prethodnih vremena kao sto je ZIRALNI KURS i zvanicni kurs NBS.
Tako se samo pljacka narod i nista vise.
Cobeta sam spomenuo samo u kontekstu placanja, a tako sam mogao da placam gde god sam po svetu putovao.
U Austriji su prihvatali DM, US$, u Holandiji guldene, DM, US$, u latinskoj ameriki nacionalne i US$ i niko nije pravio probleme a u paradajz republiki SVRBIJI samo ubogi dinar koji za dve nedelje moze da izgubi 50% vrednosti.
Vec mi je muka od konstantnih sistemskih gresaka u SVRBIJI.
:: Uvrede više govore o onome ko ih iznosi nego o onome kome su upućene :: :: Nisam pretpostavljao da ste postali toliko osetljivi na tuđe mišljenje :: :: I ``Slavuj`` je skraćeno od ``Slavuj iz Mrčajevaca``, jer nije moglo više slova da stane... i nema nikakve veze sa mojim pevačkim afinitetima, koji, usput, ne postoje, već samo sa glupavim tekstovima koje dotični Miroslav nariče već 40 godina ili koliko god.. :: :: A inače, održavao sam privatno časove matematike dok sam još išao u osnovnu školu, i još koješta korisno za sebe inicirao sam samcat, pa mi demagogija i predrasude, kao što se uvek može videti, nisu pravac kretanja misli, uostalom, pročitajte naslov opet pa prosudite sami šta je u stvari suština demagogije i ko u stvari koga ovde pokušava na sve moguće načine da izbegne ili nekako omalovaži, jer se nikako ne uklapa u njegov/njihov lični ``propusni opseg`` :: :: Pozdrav :: :: Interdimenzionalni majstor, odnosno ekspert za transmutaciju realiteta koji se rasipaju.
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.