PCI VGA karta za rezoluciju 1280x1024@85-100Hz, da daje perfektnu 2D/3D sliku sa makar 16MB VRAM, RAMDAC >300MHz, po mogucstvu: Matrox, 3dfx, ATi...da moze pustiti pri ovoj rezoluciji DVD, DivX, XviD, MKV,AVI, MOV...dakle, performanse u igrama totalno nebitne, mislim na one iz 2000god :)
Piše čovek prodajem ili menjam..... i nigde cene nema. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Neki PCI Hercules 4000XT (valjda je to cuvena 3D Prophet serija sa koreanskim PowerVR Kyro II chipom) i jos je cova iz Zemuna kao ja...spasen sam...ipak sam mu vise puta ponavlajo da mi treba PCI a nikako AGP ili PCI-e...videcu sutra uzivo...to bi trebalo da vrsi posao, zar ne???
cekaj, ja kolko se secam ti na toj ploci imas PCI-Ex4 ili x8 slot...zasto u to ne ubodes neku normalnu x16 graficku i nemas problema...ako ti je duzina slota problem, samo mu saseces onaj zadnji deo da graficka moze da udje...to bi trebalo da radi...
:: Oglas 7260 :: :: Neki PCI Hercules 4000XT (valjda je to cuvena 3D Prophet serija sa koreanskim PowerVR Kyro II chipom) i jos je cova iz Zemuna kao ja...spasen sam...ipak sam mu vise puta ponavlajo da mi treba PCI a nikako AGP ili PCI-e...videcu sutra uzivo...to bi trebalo da vrsi posao, zar ne?? :: :: :: - A N G E L - :: ::
Saske, rado ali sam X puta napomenuo da je u pitanju native PCI-e x8, sto ce reci fizicki je 2x kraci od PCI-e x16 compliant-a. Bax2K3, nasoa sam drivere, a performanse bi trebale biti kao pun GF2 a ne GF2MX ali je nebitno, ovaj sto sam sada imao je davao 2000 poena u 3Dmark pa cu videti ovaj, ali je sasvim sigurno da je slika daleko bolja od nVidia, nesto kao kod Matrox-a...nasoa sam jednog prodaje 9250 ali nigde tel samo mail, pitao sam bas koliko trazi. Jedan drugi nudi 3dfx Voodoo3 2000 16MB PCI za 1350din...koliko deru za to...ova 64MB je onda super...GF2MX 32MB DDR 64bit sam onomad nabavio za 800+200 iz KG ali nakon detaljne probe bio si u pravu (bk23): ima neki glitch pri FullScene overlay-u koji se nekada ne desi 9h a neka posle par minuta iako je kartica mrak izrade sve ostalo pici, nadam se da nije frka u SP3, ali sam pod Linuxom iskusio 2x zamrzavanje na prelazu filmova sto em je navelo da konacno posumnjam u grafiku...tu cu ostaviti za testove kao backup umesto dosadasnje Matrox Mystique 4MB. Da li je neko radio sa Kyrom pod XPom? Zanima me samo da glatko pice svi formati filmova, naravno programski alati: UML, VisualStudio, JAVA Eclipse, simulatori mikroprocesora, AutoCAD 3D, Flash...???
- A N G E L -
:: cekaj, ja kolko se secam ti na toj ploci imas PCI-Ex4 ili x8 slot...zasto u to ne ubodes neku normalnu x16 graficku i nemas problema...ako ti je duzina slota problem, samo mu saseces onaj zadnji deo da graficka moze da udje...to bi trebalo da radi.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
:: Bax2K3, nasoa sam drivere, a performanse bi trebale biti kao pun GF2 a ne GF2MX ali je nebitno, ovaj sto sam sada imao je davao 2000 poena u 3Dmark pa cu videti ovaj, ali je sasvim sigurno da je slika daleko bolja od nVidia, nesto kao kod Matrox-a...
ko sto rekoh, saseces skalpelom zadnji deo slota tako da napravis prorez da bi normalna PCI-Ex16 kartica mogla da udje...nije bitno sto nece svi kontakti biti prikljuceni, sve jedno bi trebalo da radi...gledao sam neke testove po netu gde su ljudi na normalnoj kartici prelepili vecio deo kontakata lepljivom trakom tako da su na kartici prakticno dobili PCI-Ex1 interfejs...i onda su to uboli u komp i merili performanse, koje su bile naravno dosta slabije nego sa punim x16 interfejsom, ali poenta je da je to radilo...
imam ja nesto slicno samo sto moze da pogura samp 800x600 na 32 bita Matrox je u pitanju radi ko zmaj samo nesmem da kazem na kakvoj masini poklanjam ti je
Nisam razmisljao u to pravcu niti se bavio time iz vise razloga: najcesce takva budzenja ne uspeju iz razloga sto moras nabosti pravu kartu koja ce se tako dovoljno napojiti. Pride dobijes gomilu artefakata ako se neki signalni pinovi ne poklope. Kada bi mi neko sigurno rekao da ce da to tako i tako radi na toj i toj kombinaciji rado bih uradio, ali ne prodaju oni dzaba one konvertore a oni spajaju i kombinuju sve kontakte...mozda bi po ovoj semi uspelo:
ali mi je komplikovano da vadim plocu. Medjutim zavrsni kontakti Lane15 se ne izvode po analogiji jer ima Hot Plug Present Detect a jednu masu manje...to dovodi u nedoumicu kako bi karta radila...
Ostaje mi jos samo problem izletanja kartice jer nemam onu snalicu...mozda i probam sve ovo :)
- A N G E L -
:: ko sto rekoh, saseces skalpelom zadnji deo slota tako da napravis prorez da bi normalna PCI-Ex16 kartica mogla da udje...nije bitno sto nece svi kontakti biti prikljuceni, sve jedno bi trebalo da radi...gledao sam neke testove po netu gde su ljudi na normalnoj kartici prelepili vecio deo kontakata lepljivom trakom tako da su na kartici prakticno dobili PCI-Ex1 interfejs...i onda su to uboli u komp i merili performanse, koje su bile naravno dosta slabije nego sa punim x16 interfejsom, ali poenta je da je to radilo.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
gledao sam nekada ove pinaute i trenutno ne mogu da ih uporedjujem, ali pusti to za trenutak...razmisli ovako... kao prvo, pci slot je razdvojen na dva dela...za napajanje i signalni deo...onaj kraci je deo za napajanje...posto njega ne bi dirao i seko, kartica bi tu legla kako treba i ne bi mogla da omasi niti jedan kontakt u tom delu, a samim tim i ne bi mogla da omasi ni u signalnom delu tako da tu nema problema...dalje imas ploce koje imaju po dva PCI-Ex16 slota, stim sto jedan radi kao pun x16 dok drugi radi kao x4 ili x8 (zavisi od ploce do ploce), ali oni sve savrseno dobro rade i sa punim x16 kartama i sa kartama koje su x4 odnosno x8...ako pazljivije pogledas te slotove, videces da unutra umesto da budu ispunjeni kontaktima do kraja slota, oni su ispunjeni samo do x4 ili x8 duzine...oni su fizicki x4 onosno x8 samo sto je ona plastika duzine standardnog x16 slota....i dalje mislim da vredi probati umesto sto se lomis i trazis te prastare graficke koje mogu svakog trenutka da ispuste dusu bez ikakvog posebnog razloga...
sutra cuverovatno sa kumom to da odradim, malo experimenta a i on se bavi kompjuterima a 2 glave su uvek bolje od 1, ako ne daj boze negde zapne...ja imam mnogo majne posla i zezanja, osim dezasembliranja ploce i namestanja tako da karta ne iskace, to treba namestiti
- A N G E L -
:: gledao sam nekada ove pinaute i trenutno ne mogu da ih uporedjujem, ali pusti to za trenutak...razmisli ovako.. :: kao prvo, pci slot je razdvojen na dva dela...za napajanje i signalni deo...onaj kraci je deo za napajanje...posto njega ne bi dirao i seko, kartica bi tu legla kako treba i ne bi mogla da omasi niti jedan kontakt u tom delu, a samim tim i ne bi mogla da omasi ni u signalnom delu tako da tu nema problema...dalj :: imas ploce koje imaju po dva PCI-Ex16 slota, stim sto jedan radi kao pun x16 dok drugi radi kao x4 ili x8 (zavisi od ploce do ploce), ali oni sve savrseno dobro rade i sa punim x16 kartama i sa kartama koje su x4 odnosno x8...ako pazljivije pogledas te slotove, videces da unutra umesto da budu ispunjeni kontaktima do kraja slota, oni su ispunjeni samo do x4 ili x8 duzine...oni su fizicki x4 onosno x8 samo sto je ona plastika duzine standardnog x16 slota....i dalje mislim da vredi probati umesto sto se lomis i trazis te prastare graficke koje mogu svakog trenutka da ispuste dusu bez ikakvog posebnog razloga.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
ma nece iskakata, samo je pitanje da se pozadi na ploci ne nadje nesto sto bi moglo da zasmeta ubadanju graficke...imas neki link ka slici tvoje ploce posto ja nista nisam uspeo da nadjem na netu...
Nemam sliku...mislim da nema sta da smeta...sutra krecu radovi pa javljam kako je proslo...i kakvi su testovi...po onome sto sam procitao ici cu na Radeon kartice posto su gubici u odnosu na 16x mizerni ili ih i nece biti jer mislim uzeti neki AIW u klasi sa serverom dakle neki X800 posto se ne igram, mozda malko ali je to smesno jer sam ocajan u igrama a i koristim ih smao za potrebe testiranja i to uginem na prvom nivou :) LOL
Saske, cini mi se da si dao savrsen predlog...ako sve proradi vodim te na pice...kao ortaka, ili bi radije na onu buckuris kafu u KST-u :))
- A N G E L -
:: ma nece iskakata, samo je pitanje da se pozadi na ploci ne nadje nesto sto bi moglo da zasmeta ubadanju graficke...imas neki link ka slici tvoje ploce posto ja nista nisam uspeo da nadjem na netu.. :: :: Overclocking is the way of life!!! :: ::
Kada se malo podrobnije prelista `literatura` vidi se da se vecina ploca bez dodatnih modova ne budi u low-lane rezimima pa je potreban modovani BIOS aneke nisu posle pokretale testove ili se cak nisu ni palile. Mada se to pominje za retail izvedbe ne znam kako stoje serverske ploce po tom pitanju
ma ne, to sto su oni radili je bilo da se natera da x16 slot radi u lower rezimu...ti imas x8 i on ti i treba da radi kao x8 tako da tu nista ne diras i ne modujes...kad bih imao napajanje viska, sad bi sklopio nesto na brzinu sa starom plocom i grafickom da je probam u PCI-Ex1 slot cisto da se ne cimas, a i inace sam to odavno hteo da probam...al situacija je trenutno tako da se nema... inace, ne znam kakva im je fuka u KST-u, al zato sto imaju toplu cokoladu...vr` :) e da...dobra ti ova grafulja, samo mislim da je ovo pogresan slot za nju...ne bode se to tu :P
Pravo velis klega...hvala na logistici...javljam rezultate za koji dan :)
- A N G E L -
:: ma ne, to sto su oni radili je bilo da se natera da x16 slot radi u lower rezimu...ti imas x8 i on ti i treba da radi kao x8 tako da tu nista ne diras i ne modujes...kad bih imao napajanje viska, sad bi sklopio nesto na brzinu sa starom plocom i grafickom da je probam u PCI-Ex1 slot cisto da se ne cimas, a i inace sam to odavno hteo da probam...al situacija je trenutno tako da se nema.. :: inace, ne znam kakva im je fuka u KST-u, al zato sto imaju toplu cokoladu...vr` : :: e da...dobra ti ova grafulja, samo mislim da je ovo pogresan slot za nju...ne bode se to tu : :: :: Overclocking is the way of life!!! :: :: :: Kada se malo podrobnije prelista `literatura` vidi se da se vecina ploca bez dodatnih modova ne budi u low-lane rezimima pa je potreban modovani BIOS aneke nisu posle pokretale testove ili se cak nisu ni palile. Mada se to pominje za retail izvedbe ne znam kako stoje serverske ploce po tom pitanj :: :: :: :: http://www.tomshardware.com/reviews/sli-coming,927-2.htm :: :: :: :: http://www.tomshardware.com/reviews/pci-express-scaling-analysis,1572-4.htm :: :: :: :: Ma da ja pazarim vako nesto :) :: :: :: :: http://www.maxitmag.com/images/stories/reviews/graphics/xfx/ucbabe-xfxsm.jp :: :: :: :: :: :: :: :: - A N G E L - :: :: :: ::
Danas sam sa kumom razmontirao masinu i poceli smo zasecanje Drenelom, donekle, zatim sa mini brenerom grejali ravan srafciger i skinuli preckicu na slotu ali en i bez gubitaka. To je tako sitno da smo nakon 2x struganja (platika nije ABS vec neki PVC i krta je a ne sece se i topi se tek na jako visokim temperaturama) uspeli da otkinemo veci deo poslednjeg pina. Ali sreca je ta da je to zapravo dodatni sigurnosni GND na semi koji je uparen sa GND na suprotnoj strani stampe alka je ostala citava pa imamo samo poremecaj u asimetriji ali ne i u integritetu signala, jer je masa zajednicka za oba pina grafike a samo jedan fali. Nabavih na brzaka jednu poluispravnu grafiku (AIW X800XL) koja daje sliku ali i hijeroglife (to sam znao jer je tako radila na prosloj masini, tj. tako je crkla)...upalim kad stvarno baci sliku,. naravno izmrljanu ali se moze navigirati u Winu...udje u Win...i dalje nastavljam sa testovioma ostatka hardvera, bez VGA testova. U medjuvremenu stize grafika masine koja je stigla neispravna na servis ali kada sam nju ubo nema slike, ocito je to kvar na toj masini :) (MSI RX300) za sada sam na ovoj hijeroglifskoj dok ne stigne sutra neki 6600GT. Dakle, vadio sam karticu vracao i uvek pali (ova jedna), lepo leze u slotu, nema mrznjenja. Pustio sam BIT 5.3 za diskove, CPU, RAM, DVD i USB cisto da vidim hoce li biti problema, za svaki sluicaj da budem siguran da je BSOD od grafike. A kada ubodem ispravnu idu najpre filmovi pa potom i 3D...javljam zakljucak...
instalirao sam drivere na ovu kljakavu karticu, uredno je prepoznao ali brzo izbaci vpu recover ili plavi ekran gde javlja da je ati driver prso. Ne verujem da je do one mase. Cudno je to sto kartu prepoznaje kao x4 umesto x8 mozda je to problem, a ako je pak ipak probelm do mase na ovoj kljakavoj cu da precizno zalemim licnu na GND pin karte sa onim GND pinom nasuprpt njemu, tako cu od mase u slotu preneti koji je citav prenti masu na pin na karti. Sve je pipavo...da li je neko podrobnije gledao neke druge tabele koji je odnos x16 i4x tj. koliko su karte tipa X1900 bandwidth zavisne? Da li je neko jos nasao ili proverio podatak da je PCI-e x4 ekvivalent AGP 8x???
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.