Imam DVD rezac Optiarc kiji podrzava direktno stampanje na disk Label Flash. Da li neko zna gde u Beogradu ima da se kupe mediji, DVD label flash, proizvodi ih Fuji... (Ali NE Light Scribe medije koji se inace ubacuju u LG-ove Light Scribe rezace)
LiteScribe i LabelFlash je jedno te isto...Ja imam TDK liteScribe DVD -e i ok su a imam Label Flash Rezac Sony-NEC..Razlika je samo u proizvodjacu i nazivu a tehnologija je ista!
I Want to believe - The truth is out there OC House @PCBeast@
:: :: Imam DVD rezac Optiarc kiji podrzava direktno stampanje na disk Label Flash. Da li neko zna gde u Beogradu ima da se kupe mediji, DVD label flash, proizvodi ih Fuji.. :: (Ali NE Light Scribe medije koji se inace ubacuju u LG-ove Light Scribe rezace ::
LiteScribe i LabelFlash nemaju veze jedni s drugim. LabelFlash pali na bilo kom `praznom` DVD-u, i nisu mu potrebni nikakvi posebni sertifikovani diskovi, provereno!!! Znači može da se crta po praznom disku bilo gde, ili čak i na narezanom koji nije pun do kraja pa na neiskorišćenom prostoru. Nikako na delu gde su podaci.
LabelFlash i Light Scribe su dve totalno razlicite tehnologije po nacinu izvodjenja i svaka zahteva posebne (svoje) medijume, nije moguce medjusobno ih menjati. LabelFlash je tehnologija koja ce veoma brzo nestati jer su je skoro svi proizvodjaci napustili a ponuda medija je daleko slabija nego za Light Scribe. Asus je zbog toga i napustio saradnju sa Pioneerom i poceo razvoj DVD rezaca samostalno jer Pioneer nije zeleo da napusti saradnju sa NEC-om koji je trenutno jedini proizvodjac cipsetova koji podrzavaju LabelFlash tehnologiju.
:: The top of the Labelflash disc is a shimmering blue :: NEChttp://en.wikipedia.org/wiki/NEC offers a different option called Labelflashhttp://en.wikipedia.org/wiki/LabelFlash , with which labels are created using the DVD burner`s laser. Unfortunately, this technology is not yet available in the United States. LightScribehttp://en.wikipedia.org/wiki/LightScribe and Labelflash, however, require different blanks and are not mutually compatible :: :: LabelFlash i Light Scribe su dve totalno razlicite tehnologije po nacinu izvodjenja i svaka zahteva posebne (svoje) medijume, nije moguce medjusobno ih menjati. LabelFlash je tehnologija koja ce veoma brzo nestati jer su je skoro svi proizvodjaci napustili a ponuda medija je daleko slabija nego za Light Scribe. Asus je zbog toga i napustio saradnju sa Pioneerom i poceo razvoj DVD rezaca samostalno jer Pioneer nije zeleo da napusti saradnju sa NEC-om koji je trenutno jedini proizvodjac cipsetova koji podrzavaju LabelFlash tehnologiju :: :: Koga interesuje vise o ovome evo linka :: http://www.tomshardware.com/reviews/labelflash-lightscribe-dvd,1219-8.htm :: :: STETA VASKEV STO SI TRENUTNO JEDINI NA MOJOJ STRANI, ALI ZATO SVAKAKO HVALA !!!
Majstore, pa ako si pažljivo pročitao video si da sam ti dao odgovor. LabelFlash radi na bilo kom DVD-R ili DVD+R praznom disku. Nikakvi posebni mediji nisu potrebni, znači bilo koji prazan DVD ubaciš i cepaj, šta tu nije jasno? Vaskev ti je rekao isto što i ja samo malo detaljnije. SkyFire i voodoons nisu u pravu, LiteScribe i LabelFlash su dve totalno različite stvari, i za Litescribe su potrebni diskovi sa specijalnom podlogom za pisanje dok LabelFlash ne zahteva nikakav poseban disk. Ponavljam, mora samo da bude DVD disk i da je deo diska po kojem se crta prazan (nenarezan), i to je cela mudrost! Pozdrav!!!
Živ bio!!!
:: :: :: :: :: The top of the Labelflash disc is a shimmering blue :: :: NEChttp://en.wikipedia.org/wiki/NEC offers a different option called Labelflashhttp://en.wikipedia.org/wiki/LabelFlash , with which labels are created using the DVD burner`s laser. Unfortunately, this technology is not yet available in the United States. LightScribehttp://en.wikipedia.org/wiki/LightScribe and Labelflash, however, require different blanks and are not mutually compatible :: :: :: :: LabelFlash i Light Scribe su dve totalno razlicite tehnologije po nacinu izvodjenja i svaka zahteva posebne (svoje) medijume, nije moguce medjusobno ih menjati. LabelFlash je tehnologija koja ce veoma brzo nestati jer su je skoro svi proizvodjaci napustili a ponuda medija je daleko slabija nego za Light Scribe. Asus je zbog toga i napustio saradnju sa Pioneerom i poceo razvoj DVD rezaca samostalno jer Pioneer nije zeleo da napusti saradnju sa NEC-om koji je trenutno jedini proizvodjac cipsetova koji podrzavaju LabelFlash tehnologiju :: :: :: :: Koga interesuje vise o ovome evo linka :: :: http://www.tomshardware.com/reviews/labelflash-lightscribe-dvd,1219-8.htm :: :: :: :: :: STETA VASKEV STO SI TRENUTNO JEDINI NA MOJOJ STRANI, ALI ZATO SVAKAKO HVALA !!!
STETA VASKEV STO SI TRENUTNO JEDINI NA MOJOJ STRANI, ALI ZATO SVAKAKO HVALA !!!
Nema na cemu, inace nema potrebe da se sad delimo na neke strane ili tabore vec da pomognemo coveku, na zalost on se vec `usrecio` sa LabelFlash rezacem tako da tu nema pomoci. Inace na linku koji sam ranije naveo prednost se daje LabelFlash diskovima jer im je otisak navodno jasniji a svako moze videti daleko bolji otisak na LightScribe disku. Inace na LS diskovima je moguce kasnije dodavanje natpisa ako se ostavi prazno mesto, cak je moguce dodatno zatamniti sliku ponovnim narezivanjem preko iste slike (naravno sa istim sadrzajem), to je zato sto se iscrtavanje obavlja laserom koji poziciju proverava pomocu barkoda koji je satavni deo medijuma tako da se slike savrseno uklapaju, ovako nesto nije moguce na LabelFlash diskovima. Naravno sve ovo nikako ne znaci da je jedan bolji od drugoga, pobedu je odneo LS zbog daleko bolje pokrivenosti kod proizvodjaca medijuma i zbog daleko nize cene istih.
Nek bude da sam pogresio mada mi nije jasno kako sa LabelFalsh-om onda rezem LightScribe Disk?!!!To neka mi neko objasni...Inace tacno je da se moze rezati laserom po obicnim DVD medijima ali samo na delu na koju se vrsi zapis podataka!
Vidim da se ovde javlja zabuna kod LabelFlasha, za isti se mogu koristiti dva nacina narezivanja labela, prvi je nasledje Yamahine disk T@too tehnologije i tada se moze koristiti bilo koji DVD (CD) medijum pod uslovom da ste spremni da zrtvujete nesto prostora na strani koja se koristi za podatke, drugi je upotreba posebnog LabelFlash deklarisanog medijuma na koji se slika upisuje sa gornje strane, kao kod LightScribe medijuma ali medijumi nisu medjusobno kompatibilni (zamenjivi).
Ne znam da li si me razumeo ali ja rezem sa LabelFlash-a DVD optickog uredjaja na LightScribe DVD diskove!!!Inace stvarno sam mislio da je tehnologija ista..Ocigledno sam bio nedovoljno upucen...U svakom slucaju lepo si to objasnio!
:: Vidim da se ovde javlja zabuna kod LabelFlasha, za isti se mogu koristiti dva nacina narezivanja labela, prvi je nasledje Yamahine disk T@too tehnologije i tada se moze koristiti bilo koji DVD (CD) medijum pod uslovom da ste spremni da zrtvujete nesto prostora na strani koja se koristi za podatke, drugi je upotreba posebnog LabelFlash deklarisanog medijuma na koji se slika upisuje sa gornje strane, kao kod LightScribe medijuma ali medijumi nisu medjusobno kompatibilni (zamenjivi) :: :: ::
Sad tek procitah SkyFire-ov post, varijantu koju si objasnio, nisam nikada probao i postoji sansa da je to izvodljivo (nemam razloga da ti ne verujem). Moguce je da posto se za zapis koristi ista talasna duzina lasera koja menja boju podloge a LabelFlash ne koristi barkod za pozicioniranje lasera vec prihvata sta god mu ubacis pa tako i uspevas da narezes LightScribe medijum u LabelFlash rezacu, obrnuta varijanta sigurno nije moguca jer LightScribe mora prvo da identifikuje medijum i ako ne nadje zapis u barkodu od rezanja nema nista. Ja trenutno nemam nijedan LabelFlash rezac da tu mogucnost i proverim pa ako ima nekoga da je voljan da se malo zeza evo ideje.
:: Ne znam da li si me razumeo ali ja rezem sa LabelFlash-a DVD optickog uredjaja na LightScribe DVD diskove!!!Inace stvarno sam mislio da je tehnologija ista..Ocigledno sam bio nedovoljno upucen...U svakom slucaju lepo si to objasnio :: :: I Want to believe - The truth is out there :: OC House :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: Vidim da se ovde javlja zabuna kod LabelFlasha, za isti se mogu koristiti dva nacina narezivanja labela, prvi je nasledje Yamahine disk T@too tehnologije i tada se moze koristiti bilo koji DVD (CD) medijum pod uslovom da ste spremni da zrtvujete nesto prostora na strani koja se koristi za podatke, drugi je upotreba posebnog LabelFlash deklarisanog medijuma na koji se slika upisuje sa gornje strane, kao kod LightScribe medijuma ali medijumi nisu medjusobno kompatibilni (zamenjivi) :: :: Kamo srece da je tako...Zasto sam trazio pomoc...Kad je sve OK (po tebi)
:: Sad tek procitah SkyFire-ov post, varijantu koju si objasnio, nisam nikada probao i postoji sansa da je to izvodljivo (nemam razloga da ti ne verujem). Moguce je da posto se za zapis koristi ista talasna duzina lasera koja menja boju podloge a LabelFlash ne koristi barkod za pozicioniranje lasera vec prihvata sta god mu ubacis pa tako i uspevas da narezes LightScribe medijum u LabelFlash rezacu, obrnuta varijanta sigurno nije moguca jer LightScribe mora prvo da identifikuje medijum i ako ne nadje zapis u barkodu od rezanja nema nista. Ja trenutno nemam nijedan LabelFlash rezac da tu mogucnost i proverim pa ako ima nekoga da je voljan da se malo zeza evo ideje :: :: Ja se zezao, pa me evo ovde...ovo je vise upuceno skajfajeru, naravno...
Ebi ga ja sam koristio neke TDK diskove,mozda je do njih...Inace kad smo vec kod toga..Koje god medije da sam probao a da su od TDK su vrhunskog kvaliteta,uvek su najbolje...Inace sa tim sam se jos ranije igrao..Poklanjao dovojkama razna srceta i slicne gluposti...Rezao imena itd...Sad mi sluzi za klasicno rezanje mada jos malo leti napolje...
:: :: :: :: :: Ne znam da li si me razumeo ali ja rezem sa LabelFlash-a DVD optickog uredjaja na LightScribe DVD diskove!!!Inace stvarno sam mislio da je tehnologija ista..Ocigledno sam bio nedovoljno upucen...U svakom slucaju lepo si to objasnio :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: OC House :: :: @PCBeast@ :: :: :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: :: :: Vidim da se ovde javlja zabuna kod LabelFlasha, za isti se mogu koristiti dva nacina narezivanja labela, prvi je nasledje Yamahine disk T@too tehnologije i tada se moze koristiti bilo koji DVD (CD) medijum pod uslovom da ste spremni da zrtvujete nesto prostora na strani koja se koristi za podatke, drugi je upotreba posebnog LabelFlash deklarisanog medijuma na koji se slika upisuje sa gornje strane, kao kod LightScribe medijuma ali medijumi nisu medjusobno kompatibilni (zamenjivi) :: :: :: :: Kamo srece da je tako...Zasto sam trazio pomoc...Kad je sve OK (po tebi)
Evo da se ne lazemo od svega toga je bolji flash od 4GB, a vi momci pricajte o Blu Ray cudima, jeste da je disk 10 evra, ali doci ce vreme kad ce biti pola evra,...
Gile brate, ti baš lupaš za medalju. Nije da hoću da vređam, taman posla, ali jesi li ti uopšte čitao šta su i o čemu su ljudi gore pisali. Primetim u poslednje vreme da ni jedna tema ne može da prođe bez tvog komentara. Sve je to lepo ali bar isprati o čemu se radi. Ništa lično, pozdrav!
Živ bio!!!
:: Evo da se ne lazemo od svega toga je bolji flash od 4GB, a vi momci pricajte o Blu Ray cudima, jeste da je disk 10 evra, ali doci ce vreme kad ce biti pola evra,.. :: :: Pozdrav :: :: ::
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - I Don`t Know What That Means
:: Gile brate, ti baš lupaš za medalju. Nije da hoću da vređam, taman posla, ali jesi li ti uopšte čitao šta su i o čemu su ljudi gore pisali. Primetim u poslednje vreme da ni jedna tema ne može da prođe bez tvog komentara. Sve je to lepo ali bar isprati o čemu se radi. Ništa lično, pozdrav :: :: Živ bio!! :: :: :: :: Evo da se ne lazemo od svega toga je bolji flash od 4GB, a vi momci pricajte o Blu Ray cudima, jeste da je disk 10 evra, ali doci ce vreme kad ce biti pola evra,.. :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.