Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
BANKE
STRANA 1 OD 1
MACHINE BANKE 08.10.2008. 19:46 T12444

status: user
broj poruka: 5703
Glasanje i misljenja: koju banku smatrate kod nas najsigurnijom a da je nastala mesavinom domaceg i stranog kapitala (EFG+PS, NBG+Vojvodjanska, UniCredit, CreditAgricollo, Intesa+Delta, Raiffeisen, Societe Generale...)???

- A N G E L -
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vaskev re 08.10.2008. 19:55 #74161

broj poruka: 1673
Pa Machine, kod nas su sve banke sigurne (i osigurane), pitanje je da li smo mi sigurni u njih.

Daum ... 08.10.2008. 20:04 #74164

broj poruka: 12793
Ne znam za sigurnost, ali imam racun kod Reiffeisena vec 2 godine, i korektni su sasvim, osoblje je prijatno, i imaju stvarno mnoooogo poslovnica po celoj Srbiji.

A i extra mi je sto im poslovnica u Hayatt-u radi 0-24...

gile23 Re: ... 08.10.2008. 20:49 #74193

broj poruka: 9121
U ovoj krizi mi govore da mogu da propadnu i dolar i evro, a o bankama kod nas bih ti rekao ali ipak necu,...

Pozdrav!

:: Ne znam za sigurnost, ali imam racun kod Reiffeisena vec 2 godine, i korektni su sasvim, osoblje je prijatno, i imaju stvarno mnoooogo poslovnica po celoj Srbiji.
::
:: A i extra mi je sto im poslovnica u Hayatt-u radi 0-24..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
banep RE 08.10.2008. 21:20 #74211

broj poruka: 537
Po meni trenutno najbolja banka u Srbiji je komercijalna banka. Jedina stvar koja mi se kod njih ne svidja je dnevni limit podizanja novca na bankomatima od 20K dinara. Imaju mnogo pozitivnih stvari, brdo poslovnica i bankomata. Ako banke u Srbiji budu propadale ona ce biti zadnja u redu. Imao sam racun kod postanske stedionice i rajfajzen banke. Pobegao sam od njih pre dve godine kad su poceli da smaraju sa raznoraznim sitnicama, kamatama, naplata ovoga, onoga. Tada sam birao banku i izbor je pao na komercijalnu. Kad bi sad birao ponovo bi nju izabrao.

gile23 ... 08.10.2008. 22:42 #74244

broj poruka: 9121
Komercijalna je ipak najbolja takodje mislim i da je Intesa kvalitetna banka, a tek kad dodje neka banka tipa Credit Suisse onda se moze stedeti sa sigurnoscu, i da ova Credit Suisse se smatra jednom od najjacih svetskih banaka. Ipak zna se sta su Svajcarci za banke, google-anju nikad dosta,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
respektart ..... 08.10.2008. 23:22 #74249

broj poruka: 63
Mislim da je Komercijalna banka jos uvek domaca banka, bez stranog kapitala - mozda i gresim. S njima kao gradjansko lice imam vrlo lose iskustvo jer nepostuju ono sto pise u ugovoru koji ti daju da potpises. Vratio sam im master card zbog toga i cekao sam vise od mesec dana da mi vrate devizni depozit koji sam zbog kartice uplatio. Te kazu dodjite sutra te dodjite prekosutra itd.
Platu primam preko Inteze i sa njima je sve uredu. U avgustu me baja udario u Podgorici (sudar) i stetu sam naplatio preko njih, devojka koja mi je davala instrukcije za medjunarodno placanje je zvala osiguranje u Podgorici i rekla im kako treba da uplate jer da nisu tako uplatili vec ono uobicajeno morao bi da idem da dajem neku izjavu i to bi mi prolongiralo njihovu uplatu jos nekoliko dana. Mozda sam duduk za te stvari i mozda mi je ona to samo mistifikovala ono sto je normalno ali meni izgleda kao da mi je pomogla.Bankomati i filijale na sve strane. Sad koliko su sigurni vezano za ovo u svetu???
Racun preduzeca mi je u Vojvodjanskoj banci. Kad se prelazilo iz sluzbe placanja u banke njih sam odabrao zato sto mi je njihova ekspozitura bila takoreci ispred nosa. Jedan dan su mi drzali firmu u blokadi iako je bilo para na racunu. Nikada nisu objasnili kako se to desilo samo izvinjenje, ostalo je sve uredu. Doduse to se desilo odmah po prestanku rada SDK i prelaska u banke a ko ima preduzece se seca kakav je to haos bio tako da sam dobro i prosao. Uglavnom i oni su uredu.
Tast mi je Societe Generale banci cini mi se da su mu jednom trazili 600 din da mu odstampaju neki listing!!!!
Ubedljivo najgori na svetu iako i oni nemaju (mislim) stranog kapitala POSTANSKA STEDIONICA ali to je duga prica.
Moj glas za BANCA INTEZU.
Pozdrav

Pisko Banke? 09.10.2008. 01:13 #74268

broj poruka: 6645
E.... prvo da izbacim svoju omiljenu poslovicu: ovce su za klanje i šišanje, nisu za milovanje....
Prvo pitanje ti je Machine, koja od institucija je PRAVA BANKA, a koja neko društvo sa ograničenom odgovornošću, štedionica ili slično... iako naša država dozvoljava svima da se zovu Bankom... drugo pravo pitanje je: kakav odnos imaju te `podružnice` sa svojim centralama, odnosno, konkretno da li je protok dvosmeran ili ne. Konkretno, ako neka podružnica napravi svinjariju i propadne, ili, sve u Srbiji naprave to i propadnu - postanu nelikvidne, da li su stvarno `centrale` dužne da obeštete štediše, ili su samo dali početni kapital, dozvolili poslovanje pod imenom, ali, u pravnim odnosima, ne odgovaraju za poslovanje.... da sam ja bankar stranac, uvek bi tako uradio kad mi već zakon dozvoljava... Mi ti ipak, pre možemo govoriti o poslovnosti i uslovima koje pojedine banke-štedionice nude, ali ne i o njihovoj likvidnosti. To je ipak poslovna tajna. U sadašnjim uslovima, kada je tržište nestabilno i podložno paničnom podizanju štednih uloga (a banka računala duži niz godina na stabilnu količinu novca) čak i veoma stabilne banke mogu postati nelikvidne jer su plasirale pare u nekretnine ili bilo šta drugo što ima spor obrt - realizaciju pa, iako sredstva postoje, banka postaje nelikvidna (bez keša) i u toj situaciji, ili dolazi do stihije podizanja - u panici - uloga ili, zaduživanja kešom same banke pod nepovoljnim uslovima da bi se sprečila panika - a to opet vodi u propast u zavisnosti od uslova na tržištu....koji su nikada lošiji: sve banke sada trebaju keš da bi sprečile paniku - ili investiraju u kampanje panike suparničkih banaka...
Tako, slamarica rulez!!!
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs