Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
ibm
STRANA 1 OD 1
gliba2002 ibm 25.09.2008. 16:40 T12195

status: user
broj poruka: 61
da li postoji ibm kompjuter koji nije serverski, nego u normalne svrhe, ako ima gde mogu da ih pogledam? hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty NEMA VIŠE 25.09.2008. 16:49 #72331

broj poruka: 1670
IBM je svoj posao sa računarima prodao Lenovu, tako da pogledaj Lenovo računare. Novih računara koje proizvodi IBM više nema ...
operator Mozda za 5-6 godina i bude. 25.09.2008. 17:24 #72338

broj poruka: 4262
U Srbiji nemozes. Ali ima u USA-u da kupis laptope sa IBM-ovim procesorom.
Cene se krecu od 1800$, pa navise. I ovako se tesko nabavljaju u Chicago-u, a ne u Srbiji.

mighty Laptop sa IBM procesorom? 25.09.2008. 17:31 #72339

broj poruka: 1670
Izvini, o kom procesoru pričaš? PowerPC? Cell?

IBM nema x86 procesore pod svojim imenom. Šta bi instalirao na taj laptop? Unix?
obradmi Nemaju IBM procesori x86 arhitekturu 25.09.2008. 18:11 #72343

broj poruka: 7719
IBM procesori imaju risc arhitekturu konkretno mislim na Cell cpu ,napredniju od x86 ,ali i mnogo tezu za programere.IBM procesore imas u SONY Playstation 3 .X86 arhiktetura je Inetlov izum koji koriste AMD i INTEL.IBM ima svoj OS ali to se vise koristi po firmama ,takodje imaju i svoj software ,ali to je mnogo skupo za obicne korisnike.Ostaje ti jedino ako ces zbog igrica da kupis SONY Playstation 3.Postoje Linuxi koji rade sa risc arhikteturom i to je za dz.
Windowsi rade iskljucivo na x86 ,pa cak sada i Macintosh sada radi na x86.
operator Samo za interne potrebe vladinih organizacija u USA 25.09.2008. 20:39 #72403

broj poruka: 4262
Sto se tice operativnog sistema, nisam siguran koji je, jer sam na obuci u NTRSD-u bio 4 dana( prosle godine u oktobru), a taj laptop sam dobio da prebacim podatke ~ 20 minuta. U ono sto sam siguran, jeste da kada ubacis fles, koji je pod WinXp-om formatiran i napravljene 4 particije( od po 8 GB i 4 OS-a) jeste da vidi sve podatke, a pise u NTFS-u, koji je kompatibilan sa XP-om, taman toliko da mozes prebacivati podatke na njega i sa njega. Moze i da koristi WinFS i UniTR( derivat Unix-a) sistem zapisa podataka. U ono sto sam siguran je da nemogu na standarnu konfiguraciju das instaliram taj OS. Jednostavno nevidi se da postoje podaci na njemu, a postoji drugi nacin da se procita pod XP-om i samo pod njim i to ne ceo disk vec samo 3 direktorijuma, koja mozes i da kopiras, a pod Linux-om se sistem odmah blokira, a i pod Vistom 64-bita.Kad iz Win7 startujem disk, vidi ga, ali nemogu da pristupim podacima( vidi sve podatke, a nemozes da ih prebacis). Bilo koga da sam u NTRSD-u pitao za procesor, jednostavno su rekli da je IBM-ov za njihove interne potrebe( niko mi nista nije htio objasniti niti me uputiti, a ja nisam hteo da guram nos gde mu nije mesto).
Sve ostalo sto je napisao obradmi stoji.
Djuraway U MICROSYSTEMS... 25.09.2008. 21:19 #72411

broj poruka: 202

...U BUDIMSKOJ BGD IMA IBM NOTEBOOK-OVA
obradmi Dobra je to arhiktetura mislim na Risc 25.09.2008. 21:21 #72412

broj poruka: 7719
Na bazi Risca nastali su ARM procesor (koristi se u moblinim telefonima)Sony Ericson ,Nokia jaci modeli ,dobre perfomanse mala potrosnja ,DEC Alpha takodje na bazi Risc-a ,Macintosh do prelaska na Intel,XAP processor koristi se u wi fi ,bluetooth sistemima,Hitachi`s SuperH upotrebljava se u Sega ,Nintendo Game Boy izgleda se pokazao dobar u igrackim konzolama.Prednost x86 u odnosu na Risc je sto zadrzava kompatibilnost sa starijim programima,tako recimo mozete u XP -u ili Visti da furate neki stari program pod MS-DOS om.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs