Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
ASRock ploce kod nas?
STRANA 1 OD 1
BlueSkyNIS ASRock ploce kod nas? 16.08.2008. 21:18 T11481

status: user
broj poruka: 860
Pozdrav ljudi,

Ima li kod nas uopste da se kupe ASRock ploce za AMD AM2+ socket, PC Berza kaze da nema? Pre svega me interesuje A780FullHD model...

Hvala

Linux user #457299, Ubuntu user #22262, Ubuntu Serbia user #738
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: ... 16.08.2008. 22:07 #66483

broj poruka: 12057

Uuuuu, ti koristiš Linux i Ubuntu, ti si moj idol.........

Radije bi kupio bolest za poneti neko ASrock. Bolje to ne traži.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...

nenika vidi ovde 16.08.2008. 22:24 #66485

broj poruka: 1133

http://www.racunari.net/komponente/index.php?k=0315
MaliAbner Provereni Krs 16.08.2008. 23:03 #66493

broj poruka: 7769
AS(ranje)Rock...
Prijatelju ako Boga znas ne kupuj to, na poslu imam neku njihovu plocu i nikako ne uspevam da ubrzam rad diska, SATA disk koji ne prebacuje transfer podataka preko 10mb/s, mislim sta da ti kazem prosudi sam.

Na tom racunaru me ubija pokretanje programa kad ih ucitas to radi ali dizanje sisteam ucitavanje podataka i slicno milion puta mi je doslo da pamet da po njoj pospem vodu tokom rada ne bih li najzad dobio nesto valjano.

Tomato Republic Of Serbia !!!

BlueSkyNIS uff 17.08.2008. 01:00 #66502

Hvala ljudi na savetima... Znači toliko su loše? A? Šteta, a na papiru izgledaju lepo...jer jedino one, za sada, podržavaju AM2+ Power State Indicator specification
Izgleda da ću morati da sačekam dok i ostali proizvođači ne implementiraju PSI u svoje ploče...

Za one koje to interesuje: PSI spec omogućava veću efikasnost AM2+ platforme tako što se smanjuje broj faza napajanja procesora u idle režimu i na taj način smanjujući gubitke. Za Intela se već uveliko prodaju takve (efikasne) ploče, a za AMD nema ništa...

obradmi Zar to nije Amd Away mod kada je procesor u idle? 17.08.2008. 07:18 #66513

broj poruka: 7720
Postoji to na ASUS plocama.Nesto nisam cuo da je ASRock predvodnik po pitanju tehnologije kada su u pitanju MB :).Nisam imao iskustvo sa njima ,a i vidim da forumasi nemaju pozitivno misljenje o njoj.Ako ces jeftinije ploce mozda ti bolje ECS.
BlueSkyNIS ..eh? 17.08.2008. 12:11 #66529

Pojma nemam, na ASUSovom sajtu za AMD ploče ama baš ništa ne piše o ovoj funkciji. Po forumima ljudi ne znaju ništa o tome...kao da istražujem neko skriveno blago.

Evo, inače, kako je to ASRock implementirao: http://www.youtube.com/watch?v=kYbqK2Ba2cQ

Još interesantnih detalja vezanih za PSI: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=68680

BlueSkyNIS hvala 17.08.2008. 12:13 #66530

@nenika

Hvala na linku, ali tamo su uglavnom jeftinije (proste, zastarele) ASRock ploče...

BlueSkyNIS ... 22.08.2008. 18:10 #67407

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
You know what`s odd? AMD told me many times that most of the AM2+ MBs support the AM2+ PSI spec, while that is just not true and easy to refute. Even the MB MFGs who didn`t make a PR dance of it admitted that none of their MBs supported it but when asked in general if such CPU power saving technologies existed on any of their offerings, they were quick to point out that they do support the same technology renamed for Intel P35/P45/P43 series MBs released since around Jan. 08.

The only MBs that do support it are ASRock 790GX, 750a, 780a and Ge8200 chipset MBs.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dakle, proizvođači matičnih ploča prave mnogo lošije ploče za AMD u odnosu na Intelove. Intelove ploče još od januara meseca dolaze sa tehnologijama za smanjenje potrošnje i povaćanje efikasnosti platforme. AMD-ovi Phenom procesori takođe podržavaju tu tehnologiju, ali izgleda da niko ne ugrađuje to na pločama. Za sada samo je ASRock to u uradio, vidi na: http://www.asrock.com/feature/IES/index.html

ŠTETA!

dejanr77 Moje misljenje 09.10.2008. 19:54 #74380

broj poruka: 81

Evo da i ja kazem svoje misljenje.
Iza mene je inace 11 godina iskustva u IT i to konkretno u servisu.
Asrock ploce su do sada obicno bile pri dnu liste prozivodjaca, manje zbog kvaliteta , a vise zbog toga sto su uglavnom radili proverene kombinacije (nisu ni pokusavali da probaju nesto sto je radilo samo na papiru). Iz tog razloga su se Asrock ploce uglavnom nalazile samo za zastarele platforme kao recimo poslednje 478 i 754 ploce koje su mogle nove da se kupe su bile bas ASrock. S` obzirom da se od pomenutih 10 godina 8 bavim uglavnom iskljucivo Asusom ne mogu , a da ne primetim da je vecina resenja na ASrock plocama identicno kao na ASUS-u. Postoji i dosta slnosti i u nazivu.
Da li su i direktno povezani nekako to ne znam.
U svakom slucaju za IT industriju ne bi bilo lose da se pojavi jos neki jaci prozivodjac ploca. Ukoliko su oni napravili prvi resenje za navedeni problem to pozdravljam.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs