Jes` da nema veze sa ITom ali nisam imao gde drugde da postavim pa molim admine da ne uklone temu. Hvala!
Elem, treba mi preporuka za kola i sajtove koji ih nude. Naime pazaraio bih neka polovn akolica `03-`05 za nekih ~7000e kubikaze 1.2-1.4 (65-75 KS), benzinac, ABS, AirBag, Elektronski podizaci, Servo, Centralna brava...felne po mogustvu ALU i malko zatamnjena stakla.
Meni se licno dopada Opel Astra 1.4 TwinPort/Classic ali malo nabudzena izmedju porodicne i sport varijante sa 75 konja. Ali nista preterano kicasto niti frajerski. Dakle, spartanski auto koji ce da sluzi dobro. U toj klasi su valjda i VW Polo, neki jaci Opel Corsa, Ford Focus ili Fiesta. Mada su mi blizi Astra i Polo, noviji. Ono sot je najbitnije je da nije hvarisan, odlicno ocuvan da su delovi povoljni i da je auto kvalitetan u smislu da mi ne crkava nesto bezveze kao kod Kineza.
Ako neko ima predlog za sajtove ili zna nekog pouzdanog preko preporuke za nabavku ili neki takav savet neka mi javi na mig@verat.net
Slican nam je budzet i slicna razmishljanja, ja sam najblizi opel astri 1.6 16v jer se po preporuci mog mehanicara,taj motor pokazao kao najizdrzljiviji.
pa na to dodaj oko 40% carina i porez + troskovi dovozenja i bice ti jasno da su uvezena kola na placevima presla 200k+ kilometara i da je to macka u dzaku.
JA sam se odlucio za varijantu da kupim auto koji je kupljen u srbiji sa racunom od prvog vlasnika. Samo to.
delimo ista razmisljanja, prvi vlasnik - SRB. Reckos emi da su Astre tek dobre od 1.6l znas li kolika ima je generalno potrosnja u gradu??? Treba mi nesto sto vuce ~7l a daje 75KS. Kakvi su po tom pitanju WV Polo 1.2-1.4???
polo je manji potrosac, ali je skuplji u istoj klasi od opela i malo je skuplje odrzavanje,
korse 2000-2003 1.2 l po bgdu znaju da trose i 10l, na otvorenom 6-7, za astru ne znam, ali pretpostvaljam tu negde, razmishljam i o dizelu ali zbog loseg dizela i genealnog problema koje opel ima sa grejacima a i visoke cene dielasa, zasad sam odustao od toga
mada me moj majstor pucka da uzmem korsu d, da su astre o kojima pricamo, model star 10 godina Devize devize bonda elema
ja juce u Zemunu video za ~5000e Opel Corsa 1l sa 65KS ali SportLine, nabudzena, dvoja vrata, zatamnjena stakla, siroke gume, lepe ALU felne...potrosnja 5l model 2002 drugi vlansik, svi papiri uvezen iz inostranstva i registrovan pre 3 meseca. Ma super auto, full oprema, ozvucenje Pioneer...
Momci zaobidjite OPEL molim vas!Batalite,muku samo na vrat navlacite...Moja pozitivna iskustva su Ford Fiesta...Pogledajte sta se tu nudi...Polo moze da prodje jer se dobro pokazao i nije bas istina da mnogo trosi...Do duse ja nisam u BG ali ne verujem da bas ima neke velike razlike...Sva ta kolica sam vozio i probao,da kazem u toku sam i sa tim...Evo vecereas kad dobijem informacije cu da vam javim sta ima u opticaju za taj kesh!
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Polo 1.4 nije los, nije ni nesto posebno, a bije i preko 7l u gradu. Auto je mali za prosecnu srpsku porodicu, zavisi za sta ti treba..
Astra je ok auto, moze dobro da posluzi. Vodi racuna da svaka astra kubikaze od 1.4 do 1.6l koja je dosla kod nas na trziste, nema manje od 150 000Km u tockovima. Poznato je da su EkoTek motori nepouzdani posle 200 000 sto ce reci... mozes da ubodes neku koja je vec presla gornju granicu isplativosti. Naravno, ima i onih koje su extra ocuvane, zavisi kako te posluzi sreca..
Ako hoces bas Nemacki auto da pazaris, moja preporuka je Opel Vectra od bar 1800ccm. Spolja nije mnogo veca od Astre, ali je zato prostranija unutra, bolje lezi na putu, bolje ide, manje se kvari, jednostavno - klasa je iznad Astre. Konkretno ja vozim Vectru 2.5 V6 (benzinac naravno) i nju bi ti u startu preporucio ali ljudima je problem registracija a i ti ne ciljas na takav tip auta tako da bi jedna Veca od 1800 - 2000 ccm pogodila centar :)
Ako nisi duhovno vezan za nemacke automobile (kao ostatak zemlje Srbije), mozda i najsigurnija i najpametnija kupovina je kupovina nekog Japanskog automobila (Tojota, Mazda, Honda). Toyota Corolla, Honda Civic ili Mazda 323 su best buy vozila (po mom misljenju, u tom cenovnom rangu i klasnom segmentu) i to iz vise razloga. Jednostavni su,prakticni, daju dosta konja u odnosu na kubikazu, ne trose puno, ne kvare se cesto, i cena im nije visoka. Takodje, ti automobili su uglavnom odrzavani u ovlascenim servisima na propisan nacin tako da to umanjuje sansu od kupovine nekog limuna. A i ljudi koji kupuju te automobile ne kupuju ih da bi divljali sa njima niti da bi se istakli negde vec da ih porodicno koriste. Od takvih ljudi (porodicnih) i treba kupiti auto. Naravno, pre kupovine, OBAVEZNO odvezes auto u OVLASECNI servis, i zamolis ih da ti PROCENE auto (ne da vide kakav je pa da ti kazu, zato sto hoces da ga kupis, vec se predstavi kao da hoces da ga prodas). Ako zelis da ti se auto proceni, majstori ce ga temeljno pregledati, dati ti neku realnu cenu i nece ti naplatiti pregled (koji kosta oko 30e uglavnom).
Ako ti se auto ne svidi na prvi pogled iz nekog razloga (ne sam dizajn, vec ovako, fizicki), zahvali se coveku i okreni se i idi jer je obicno prvi utisak kad vidis auto- pravi utisak. Prodavac ne utice na tebe pricom, utice samo tvoje zapazanje stvari.. obices krug oko auta, pogledas ga iz daljine kako `lezi` dok je parkiran, pogledas zazore (razmake) izmedju delova karoserije (razmak izmedju vrata, krila, haube, gepeka...), gledas da li je volan izlizan,rucica menjaca, tapacirung na vratima gde ljudi obicno naslone ruku, gume na papucicama gasa, kvacila i kocnice itd. Verovatno si vec znao sve ovo ali eto, ako nisi mozda moze da ti pomogne bar malo pri izboru auta.
Jos jedna `amaterska` fora koja se koristi pri kupovini auta je - kanap :) Ponesi parce kanapa (3 metra ce ti biti dovoljno), otvoris haubu npr. i onda premeris dijagonale, ako nisu identicne - auto je bio lupan i izuvijan. Mozes svasta da meris sa tim kanapom, samo ce te ljudi gledati cudno :)
Mozes da poneses i jedan magnet, i prelazis polako po sumnjivim delovima auta i tamo gde je git - tu je auto udaran/farban pa mozes da ocenis da li je bilo neko strasno lupanje ili ne. Ovo vazi sve i za kupovinu vozila na auto placevima. To sto na placu auto `sija` ne znaci da nije bio zguzvan ko konzerva jer se sve da ispraviti.
Domaci sajtovi koji se bave oglasavanjem,a nisu losi su :
Ima ih jos dosta, ali mi se cini da ova tri imaju najvecu i najbolje organizovanu bazu vozila i lako se ptretrazuju (uz to, daju najvise informacija o nekom vozilu). ....
:: delimo ista razmisljanja, prvi vlasnik - SRB. Reckos emi da su Astre tek dobre od 1.6l znas li kolika ima je generalno potrosnja u gradu??? Treba mi nesto sto vuce ~7l a daje 75KS. Kakvi su po tom pitanju WV Polo 1.2-1.4?? :: :: :: - A N G E L - :: ::
A sto ne pogledate malo ovaj model,imam doticni model,doduse 1,5 dci ,sa kombinovanom potrosnjom sa jednim rezervoarom od 50 lit predjem 800 do 900 km. Jeste da je interijer malo spartanski uradjen,ali odrzavanje je mnogo jeftinije spram opela,wv i ostalog...
moje licno mishljenje zbog predrasuda i zbog toga sto su 3 najveca morona u kraju kupila daciju, ne dolazi u obzir, mozda za 20 godina. Devize devize bonda elema
:: A sto ne pogledate malo ovaj model,imam doticni model,doduse 1,5 dci ,sa kombinovanom potrosnjom sa jednim rezervoarom od 50 lit predjem 800 do 900 km :: Jeste da je interijer malo spartanski uradjen,ali odrzavanje je mnogo jeftinije spram opela,wv i ostalog.. :: :: ::
Kakaw Opel, FoRRd & re100 Toyota`S, VW das AUTO!!!
sawet: GOLF 4 - BEST BUY!
- 1.6 benz. = 100KS, tRRoshi k`o yugo, fabrichki serwo + ABS + climatic + centralna, skoRRo swaki ima podizache i alu felGe,a shto e naibitnie na njemu cesh naimanje izgubiti kada ga budesh (pRRe)pRRodawao + yeWteen service...
p.s.:`powedi nekoga sa sobom da pogleda menjach, to im ye slaba tOchka!`
Koliko kosta veliki servis za Daciu Logan ? Bio je do skoro cenovnik servisa na sajtu uvoznika i mogu da ti kazem da sam se uzasnuo kada sam video da veliki servis izadje oko 45000 dinara za Daciu, sto ce reci, isto toliko kosta i za Reno Clio. Vozis Daciu, odrzavas Renoa.. bez uvrede ali ja imam extremno negativno misljenje o Daciji :) Logan je prost auto, sa jednom jedinom namenom - da bude samo i iskljucivo prevozno sredstvo za male pare. Sama cena auta dosta moze da kaze o samom autu. Taj auto kosta kod nas oko 8000+ eura zato sto lupaju oooooogroman porez, inace taj auto u fabrici kosta oko 4000e dok recimo u Velikoj Britaniji kosta 3500 funti. Za te pare- nema bolje, ali za 8000 koliko kosta kod nas - totalno je neisplativa investicija...bar po meni.
:: A sto ne pogledate malo ovaj model,imam doticni model,doduse 1,5 dci ,sa kombinovanom potrosnjom sa jednim rezervoarom od 50 lit predjem 800 do 900 km :: Jeste da je interijer malo spartanski uradjen,ali odrzavanje je mnogo jeftinije spram opela,wv i ostalog.. :: :: ::
slazemo se, ali s`obzirom da meni auto stoji na ulici, a to je auto koji se najvise krade, cak i sa lavljom kandzom, nije usao u moj izbor. inace sve pohvale za golf 4. vozio sam sam 1.6 Devize devize bonda elema
:: :: Kakaw Opel, FoRRd & re100 Toyota`S, VW das AUTO!!! :: :: sawet: GOLF 4 - BEST BUY :: :: - 1.6 benz. = 100KS, tRRoshi k`o yugo, fabrichki serwo + ABS + climatic + centralna, skoRRo swaki ima podizache i alu felGe,a shto e naibitnie na njemu cesh naimanje izgubiti kada ga budesh (pRRe)pRRodawao + yeWteen service... :: :: p.s.:`powedi nekoga sa sobom da pogleda menjach, to im ye slaba tOchka! :: :: :: Not 4 Every1.. :: ::
i baska sto je kod nas golf, pogotovo dizelas ultra precenjen Devize devize bonda elema
:: :: Kakaw Opel, FoRRd & re100 Toyota`S, VW das AUTO!!! :: :: sawet: GOLF 4 - BEST BUY :: :: - 1.6 benz. = 100KS, tRRoshi k`o yugo, fabrichki serwo + ABS + climatic + centralna, skoRRo swaki ima podizache i alu felGe,a shto e naibitnie na njemu cesh naimanje izgubiti kada ga budesh (pRRe)pRRodawao + yeWteen service... :: :: p.s.:`powedi nekoga sa sobom da pogleda menjach, to im ye slaba tOchka! :: :: :: Not 4 Every1.. :: ::
Postoje grupna iskustva kao iskustva samog pojedinca a kako i samog profesionalca koji se sa tim bavi...Znaci mislnjenja su diskutabilna i svako bi mogao da da neko svoje iskustvo na osnovu cega moze da tvrdi da je taj brned ili ti proizvodjac kvalitetan sto u opste nije merodavno...Generalno je sasvim drugacije i tu lezi prava istina...Mora se sa tim raditi,poznavati materija kako i mehanika i poznavanje auto limarskog zanata i sl...ili pak imati stalan kontakt sa ljudima koji su profesionalci u svom poslu!Zakljuci tek dolaze nakon toga i to tek moze biti merodavno...
Intel KICK-ASS,nVidia Is The Law - (May the force be with you) - GeForce is The Power! @PCBeast@
Samo tesko ce naci golfa 4 za 7000 da valja...drze cenu a matorija su godista. I uglavnom su presli previse. Svojim ocima sam gledao kako covek sa autoplaca tu u kraju donosi table na vracanje kilometraze i nije mi bilo jasno kako auto koji je star 5 godina moze da predje 600 000Km a da se ne vidi na njemu :) mislim da imam i slike (slikao sam sa mob.) negde, ako nadjem bacicu link .) Taj golf je posle obrade imao 120 000Km i prodat je za 10000e a bio je 2002. god
@SHARK69@ Ti recimo ne znas koliko je Toyota kvalitetna i na kojoj lestvici kvaliteta je!Od svih bi pre uzeo nju samo sto je mnogo skupa kao nova a ja ne kupujem polovne aute tako da je to moj problem...Sve zavisi ko je koliko skeptican ali ako za te pare moze da se nadje neki Avensis uzeo bih bez rasmisljanja!@MACHINE@Veceras izlazim da se nadjem sa pajtosima pa cu dobiti informacije ...Javljam se...!
Ja se npr. u potpunosti slazem sa XXXL,bas iz onih razloga koje je naveo u vezi japanaca-odlicni automobili a jeftini za ono sto nude.I psihologiju koju je naveo da te automobile niko ne kupuje da bi se izivljavao na njima osim ako uzmemo za primer hondu CRX ili suzuki swift 1.6 gts. Ako nemam para za novo nikad ne bi uzimao kod nas vw,audi,bmw,mercedes,opel....Zasto??? Zato sto se ti automobili kradu najvise, za te modele cak i sami drzavni organi SUP,carina sredjuje papire i legalizuju automobile koje danas mozes da kupis, 2 godine da vozis, i kad dodjes na TRECU registraciju da ti oduzmu auto jer se isposavilo da nije regularan!!!!(znam za jedan takav primer...a koliko sam cuo nije jedini)
Moj predlog je ili japanac ili nesto sto ne pada u oci toliko a kvalitetno je tipa volvo....
Znas kakav volvo mozes da uzmes za 5000e kome nijedan vw u tom rangu nije ni prici?
Radio s`kolima, wozio 4q 1.6 i... - ako e auto pRRe.co wozzen u poshti ili taxi.yu nek` was ne chudi wel`ka KMtrazza za malo wRReme i ne obaziRRite se na godishte wetj na walidnost iste!
- naiwishe/bRRzze se kRRadu al` zeder wolan chuwa - da se razumemo, a.co se napRRzze na wash auto ne mozzete ga sachuwati, radi shlep i pa_pa - kas.co rOOleZ!
L&M, da pomognemo choweq, ima Golfa4, 1.6, `98-o, ODLICHNO stanje (biwshi sam wlasnik, 1.5 god.), pRRe dwe god. sam ga pRRodao oRRtaq, ne weRRuem da e do sada pRReshao wishe od 120.000km, ima swe shto si nabRRoyao (felGe alu 5okRRake), 4-oRRa wRRata, ferrari cRRwene boye, ya mu ugRRadio i Zeder, redowni seRRwisi (ka.co nashi ta.co i Nemachki - ochuh mi doteRRao `k`o za sebe`) samo ne znam da li e na pRRodayu... - a.co si zainteRResowan mogu da ga kontaktiRRam, nie fRRka...
Nemoj biti lud i kupovati benzinca, to se ne moze napojiti! Ja imam Astru Bertone 1,8 i trosi mi 10 l. A Opel je djubre od auta,skup za odrzavanje bruka! Moj savet za te pare je Golf 4 dizel, trosi 5l, prelazi milion km. Iskreno ne volim ni VW,ali bolji je od Opela sto jest jest! Kad vec nemas para za BMW-a 330CD 208ks, msport paket 2. :)))
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Nije lepo reklamirati se javno a po gotovu na ovakav nacin u temi koja nema veze za IT !Shvatam ja machinca i ne mora da se brise ovo sto je postovao ali ovo ipak nije dozvoljeno...Mogao si na p.m. da mu ostavis predlog a ne ovako!
:: :: Radio s`kolima, wozio 4q 1.6 i... - ako e auto pRRe.co wozzen u poshti ili taxi.yu nek` was ne chudi wel`ka KMtrazza za malo wRReme i ne obaziRRite se na godishte wetj na walidnost iste :: :: - naiwishe/bRRzze se kRRadu al` zeder wolan chuwa - da se razumemo, a.co se napRRzze na wash auto ne mozzete ga sachuwati, radi shlep i pa_pa - kas.co rOOleZ :: :: L&M, da pomognemo choweq, ima Golfa4, 1.6, `98-o, ODLICHNO stanje (biwshi sam wlasnik, 1.5 god.), pRRe dwe god. sam ga pRRodao oRRtaq, ne weRRuem da e do sada pRReshao wishe od 120.000km, ima swe shto si nabRRoyao (felGe alu 5okRRake), 4-oRRa wRRata, ferrari cRRwene boye, ya mu ugRRadio i Zeder, redowni seRRwisi (ka.co nashi ta.co i Nemachki - ochuh mi doteRRao `k`o za sebe`) samo ne znam da li e na pRRodayu... - a.co si zainteRResowan mogu da ga kontaktiRRam, nie fRRka... :: :: sshark69@gmail.co :: :: :: :: :: Not 4 Every1.. :: ::
Citroen, Renault.... ___________________________________________________________________ It takes a non-poisoned creature to defeat and destroy a monster, that has grown and spawned a darkness, a darkness we can not tolerate.
:: :: E, wozio sam od Corolle `87-o do nowog Land Cruisera &... - uzimam rampage fomulu, rachunam na two.yu pomotj oko bios-a! :: :: :: :: :: Not 4 Every1.. :: :: :: @SHARK69@ Ti recimo ne znas koliko je Toyota kvalitetna i na kojoj lestvici kvaliteta je!::
OPEL ima odlicne benz.motore,moze da dodje u obzir i FOCUS,C3,206,CLIO kao i svi japanci,nazalost oni drze cenu razumljivo jer su kvalitetni.Sto se tice Golfa IV moje misljenje da je precenjen bar 50% bitno da je WV,ali o ukusima i realnosti Srbina ne vredi raspravljati!!! P.S. Pozeljno bi bilo provozati auto licno i pregled u ovlascenom servisu.PUNO SRECE SA KUPOVINOM!
Imam ford fiestu, 1.4 2006. god, trosi kao nezdrav. Zimu sam merio, 11.6 litara u proseku sam izracunao. pa ti vidi. Mislim da su svi fordovi benzinci u tom faznu. Jeste bila zima, i palio se pod sauhom, ali sto je mnogo, puno je.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.