Postovani, da li neko zna kako bih mogao da resim problem, koji je nastao nakon sto sam stavio zastitnu foliju (tj ovo nije bas folija nego vise izgleda kao dosta deblje staklo (to mi je preporucio prodavac)) na NOKIA Lumia-u 735? Problem je taj da kada nekoga pozovem ili mene neko pozove (tj ostvarujem poziv) ekran se zamraci i ne mogu nista da kliknem, recimo da ga stavim na speakerfon ili da prekinem vezu itd., zato sto lumia telefoni imaju sensor koji zatamnjuje i da tako kazem zakljucava telefon kada prislonite telefon uhu, tj kada telefon detektuje, u toku pozivanja, strani objekat u blizini svog ekrana. Taj senzor inace sluzi da slucajno ne bi uhom ili licem prekinuli vezu ili nesto drugo slucajno kliknuli dok pricate.
E sad, da li je izvodljivo da mi zastitno staklo ostane, a da nekako ugasim taj sensor (ne vidim opciju za to u telefonu, ali mozda postoji a da ja ne mogu da je pronadjem), ili ako neko ima neko drugo resenje osim skidanja zastitne folije?
Hvala unapred
Dell Inspiron 3737 Intel Core i7-4500U 1.8GHz 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz 1TB SATA 5400rpm AMD Radeon HD 8870M 2GB DDR5 17.3` LED Backlight HD+ 1600x900 (TrueLife)
Sumnjam da nisu napravili rupicu u toj `foliji` gde je senzor za blizinu (proximity). Mozda ti se tu zaprljalo, pogotovo ako je deblja folija pa senzor stalno `vidi` nesto...
Sam si odgovorio..kada je stavljena ta deblja folija verovatno sto kolega xenox kaze..pokriven senzor.. to ima svaki android... pa iz iskustva.. vervatno je samo to MSI 770-C45 AM3 Athlon x4 TakeMS 2x2gb DDR3 1333Mhz 2x160GB Maxtor ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5 Asus DVD/RW
:: Sam si odgovorio..kada je stavljena ta deblja folija verovatno sto kolega xenox kaze..pokriven senzor.. to ima svaki android... pa iz iskustva.. vervatno je samo t :: MSI 770-C45 :: AM3 Athlon x4 :: TakeMS 2x2gb DDR3 1333Mhz :: 2x160GB Maxtor :: ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5 :: Asus DVD/RW :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647166. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.