Posto sam prosli put opisao bezazlenu situaciju upada na drustvene profile preko ` Droid Sheep ` aplikacije a cenjeni kolega @markopvict , postavio tehnicke detalje funkcionisanja iste na blogu :
resio sam da vam pokazem jos jedan malo opasniji slucaj.
Koriscenje javnih mreza u poslovne svrhe zna da bude mnogo opasno iz tog razloga sto zlonamerni napadac moze doci do krucijalnih stvari koje mogu ostetiti vasu firmu. Aplikacija koju sam koristio u ovom slucaju se zove ` Intercepter-NG ` Zacudio sam se sto ima da se skine regularno na android marketu.
Da bi aplikacija radila,potrebno je da Android bude rutovan i da se ima instaliran skup Unix alata poznatih kao ` busybox`
Aplikacije je sniffer koja moze da presrece sledece protokole : ICQ\IRC\AIM\FTP\IMAP\POP3\SMTP\LDAP\BNC\SOCKS\HTTP\WWW\NNTP\CVS\TELNET\MRA\DC++\VNC\MYSQL\ORACLE\NTLM
Primer koji sam uradio je presretanje poslovnog saobracaja jedne firme,gde sam dosao do informacija o username-u i password-u njihovog e-maila.
Posto mi stizu mejlovi sa berze,hteo bih da kazem da necu odgovarati na iste. Ako @markopvict,nadje slobodnog vremena i ispita aplikaciju,postavice tehnicke detaljle na blogu.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.