Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Softver za PDA i mobilne
Kindle+Calibre=lud zbunjenog
STRANA 1 OD 1
ninja2010 Kindle+Calibre=lud zbunjenog 30.03.2011. 23:32 T34962

status: user
broj poruka: 5

Posedujem Kindle 3G i nisam baš lud za kupovinom knjiga preko Amazona...pa ih (hvala Bogu) uspešno skidam sa neta...
Kako bi mi naslov i autor bili vidljivi potrebni su nekakvi `metafajlovi ili metadata`...(da ne pominjem konverzije i slične z...)...pa sam počeo da koristim program Calibre (čovek bi rekao ok aplikacija...radi sve)...ali tu počinju problemi...pre neki dan (kada sam skupio gomilu knjiga...25 kom.) i pokušao da ih pošaljem na e-čitač poslao je samo polovinu...svaka moja sledeća komanda da pošaljem preostale knjige bi rezultirala brisanjem neke od knjiga na čitaču i dodavanjem odabrane (za slanje) tako da uglavnom ne mogu da uradim ono što želim...da li postoji neki `pametniji` program za ove poslove...
il je snijeg il su labudovi...ma labudovi nisu garant!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 31.03.2011. 01:27 #310144

status: user
broj poruka: 9006
Koristim calibre al s android telefonom i tu nisam primetio neko ograničenje. Kindle nemam pa mi nešto ne pada na um šta bi moglo biti u vezi s njim... Hm, ako taj kindle ima svoju memoriju + kartica moguće da je calibre trpao knjige na njegovu memoriju koja se popuni brzo. Pogledaj i u kom formatu prebacuje knjige na kindle, ja koristim epub.

Ipak mislim da su labudovi, tačnije jedan njihov ekstremitet.

Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs