Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Softver za PDA i mobilne
OVI Maps - Nokia - stalno traži internet konekciju
STRANA 1 OD 1
goranvu OVI Maps - Nokia - stalno traži internet konekciju 15.02.2010. 12:50 T24558

status: user
broj poruka: 195
Jako mi se dopada kako radi ovaj softver, koristim ga kad idem npr. u Rumuniju. Čini mi se da mnogo manje srče bateriju od Garmina, barem na mom mobilnom. Šteta što još nema detaljne mape za naše prostore.
Međutim, imam ogroman problem, a to je da za najviše tridesetak sekundi nakon početka navođenja, program traži internet konekciju. Koju god opciju prilikom tog prompta da izaberem, prestaje navigacija, i prikazuje se samo 2D mapa i moja trenutna pozicija, a kolorisana putanja do cilja nestaje. Koristim free verziju, ne znam da li to ima veze nekakve veze. Pokušao sam sve opcije u Settings, ali bezuspešno.
Šta činiti?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 15.02.2010. 15:46 #189238

broj poruka: 12057

Tako funkcioniše Nokijin navigacioni softver. Mape skida u letu internet konekcijom, bilo wifi, GPRS, nije bitno.

Nema šta da učiniš. Garmin je mama za Symbiana.

despot83 @ Bax2003 +1 15.02.2010. 16:03 #189244

broj poruka: 711
I naravno punjac za kola,meni baterija traje oko 4 sata puta sto nije malo ali za TO sluzi punjac za kola.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: ECS notebook model 321: intel celeron M @1,3 GHz,512 DDR memare,VGA on board powered by SIS,hdd 40 gb toshiba,OC by Chinese people

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
goranvu Re: Re: 15.02.2010. 17:18 #189277

broj poruka: 195
:: Tako funkcioniše Nokijin navigacioni softver. Mape skida u letu internet konekcijom, bilo wifi, GPRS, nije bitno
::

Nisi u pravu, mape su unapred učitane, skidaju se i prebacuju pomoću OVI Suite na kompu, mobilni program možda samo želi da ih aktualizuje, zbog POI-ova.
Daum ... 15.02.2010. 18:15 #189298

broj poruka: 12796
Nokia, ili OVI mape se ucitavaju u telefon preko posebnog programa, i onda nema potrebe za dowload-om mapa... I da, postoje pune mape za nase prostore... To sto ih nemas pri downloadu znaci da ih nema na download serveru...

markozutic Re: OVI Maps - Nokia - stalno traži internet konekciju 15.02.2010. 18:24 #189301

broj poruka: 1463
Koji telefon i koji sw koristis i koja verzija ovi mapsa?
Ovi maps daje free navigaciju kolko sam ja upucen, a posto mapa za srbiju nema nemogu da probam, ali znam sa starim nokia maps kad pravis rutu preko dzavne granice pocne da brljavi i nece da radi navigaciju npr iz srbije u hrvatsku ili bosnu, a pre su bile mape detaljnije bar beograda i regionalnih puteva

Intel E7500 2.93GHz
Gigabyte GA-EP43-DS3
1x2GB Apacer 800MHz
250GB WD
Zotac 7900GS 256mb 450/1320
Chieftec 350W
Samsung 710n 17` TFT

:: Jako mi se dopada kako radi ovaj softver, koristim ga kad idem npr. u Rumuniju. Čini mi se da mnogo manje srče bateriju od Garmina, barem na mom mobilnom. Šteta što još nema detaljne mape za naše prostore
:: Međutim, imam ogroman problem, a to je da za najviše tridesetak sekundi nakon početka navođenja, program traži internet konekciju. Koju god opciju prilikom tog prompta da izaberem, prestaje navigacija, i prikazuje se samo 2D mapa i moja trenutna pozicija, a kolorisana putanja do cilja nestaje. Koristim free verziju, ne znam da li to ima veze nekakve veze. Pokušao sam sve opcije u Settings, ali bezuspešno
:: Šta činiti?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs