Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Tips and Tricks
Sagorevaci masti
STRANA 5 OD 5
Ishmerish Da slazem se 06.08.2011. 16:35 #350109

status: user
broj poruka: 7285
Vecina klinaca danas obraca(radi) paznju na iskljucivo gornjem delu tela, a ne znaju da ribe najvise guza zanima

Elem kod dizanja tegova imas pravila vise negoli kod bilo cega, prvo retko se preporucuje da se rade izolovane vezbe jer to ni samo telo ne praktikuje u normalnim radnim uslovima.

Drugo ako dizes hevy, ili se palis na bench(glupost), dobis masu ali ne i definiciju, da budem precizniji to su vecinom izolovane veze prilikom kojih ako se jos rade pod 90% max tereta dolazi neminovno do disbalansa i velikoj razici izmedju razvijenosti odredjenih misicnih grupa.

Dakle fora je u manjim tezinama i vecem proju rep-a(ponavljanja po seriji), ali najbitnija stvar je razumevanje misicnih grupa i potrebno vreme oporavka da se misici izgrade.

Evo ti moj plan(iako ga menjam na pola meseca).

Dan 1. Forarm,Biceps,trbusnjaci.
Dan2. Triceps,grudi,ledja,trbusnjaci.
Dan3. Noge,trbusnjaci.
Dan 4. Off

I sve u krug.E sad da se primetiti da malo vise forsiram trbusnjake ali to je samo zato sto imam svadbu krajem avgusta pa moram hitno da ih spalim.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 06.08.2011. 16:43 #350112

broj poruka: 18472
A koncetracinoe vezbe? Ehehe koliko ima detalja vezano za ovaj sport i izgradnju tela.

Nego ish,pitanje je sta ko zeli da postigne.
Ako guras napredak ka masi nikako ne mozes da postignes rezultat sa manjim tezinama i velikim brojem ponavljanja jer je to iskljucivo za definiciju.
Da bi postigao lepotu tela mora misicna partija da bude razvijena tj da ima odredjenu masu.Sa tom masom onda izgradjujes definiciju.Znaci mora da se ima osnova.

Izolacija misicne partije u toku treninga je neophodna a pod tim mislim na maksimalnu koncentraciju na deo misicne partije koju radis a to se opet odnosi na pravilan rad tj vezbe.Koncetracija je kljucan faktor u treniranju tj u toku treninga jer bez toga sve je mlacenje prazne slame.

P.S.Postoji vise mogucnosti kako raspodeliti treninge.

Green,Green,Grass Of Home

Ishmerish Aj jebaj ga tebra 06.08.2011. 17:05 #350117

Dugacko je da sad sve ponaosob...

Meni masa ne treba(92 Kg), a sa ovim sistemom imam upale svaki trening, i to uplale koje traju i po 30 sati, tako da se veze grade :))

Nisu to bas male tezine ali nista veliko, sipka 40Kg, dumbbell 10Kg.
E sad jos jedino da dignem dumbbell na 15(2x2,5) i to je sve sto mi treba.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Miskonius Ali kakvu masu imas? 06.08.2011. 17:21 #350121

broj poruka: 4420
Ako ti je u tih 92kg, 10kg sala onda to moras da skines...
Nece masa i definicija (i to jos u mesec dana) sve zajedno, prvo masa [a onda definicija...
Sad si setio da ces da se zenis mesec-dva pre svadbe? XD
U teretanu radi mase se ulazi negde s jeseni i program za masu furas neka 3-4 meseca, sredinom zime (ili pocetkom proleca kako kome odgovara) kreces da radis definiciju fda bi se spremio za leto

Inace taj program koji radis ne valja, kada radis vezbe (narocito za masu) treba ostaviti 48 sati vlaknima odredjene misicne partije da se formiraju. Sta to znaci?
To znaci ako jedan dan radis biceps nikako ne bi smeo sutra da radis ledja, jer skoro sve vezbe za ledja pogadjaju i biceps,

probaj ovakav trening

1. grudi-triceps
2. ledja -biceps.
3. ramena -noge

tp://goo.gl/ov8D4

Ishmerish Haha 06.08.2011. 17:37 #350124

dobar si, ne zenim se ja(jednom sam se zajebo :)

Znam princip druze,i ne pokusavam da uradim nesto preko noci.
Po definicij misicima treba i do 72h sa obnovu(rast), a trbusnjaci su jedina grupa koju mozes cesce da silujes,posebno ako su pokriveni salom.

Od makina nista fensi,nsam pobornik masina(prim.smith), imam bench,scot,vratilo,barbell,dumbell.

Sto se rasporeda tice,kako mislis da radis grudi i triceps a da pritom ne opterecujes ramena,kao sto sam rekao 100% sam siguran da namenske izolovane vezbe ne daju zeljeni rezultat,jer ni jedan prirodan napor ne moze da animira samo jednu grupu misica i telo nije naviklo na takav sex :)

Lala 4ever!

Miskonius Aman, 06.08.2011. 17:53 #350125

broj poruka: 4420
pa sve i ako prvog dana napregnes ramena (sto je moguce, ali malo verovatno), misici opet imaju minimum 48 sati da se regenerisu...
Eh da bitno je da menjas vezbe posle svakog ciklusa (4 dana), tj da svaku misicnu grupu pogadjas iz razlicitog ugla. Jer se misic navikne na takvo opterecenje i nece da raste...
Nabudzi glutamin...

http://goo.gl/ov8D4

DaSickSyst @Ish 07.08.2011. 22:38 #350467

broj poruka: 2909
:: De si matori, jesi ziv ??

Živ i zdrav tebrex.
Što ne bi bio?

U zadnjih nekoliko meseci mi se izdešavalo baš dosta toga...Uglavnom lepih stvari, pa ne radim više kod kuće....Tj. radim,ali baš,baš,baš retko, pa odprilike tako i posećujem PCB...
A i kad sam svraćao čini mi se da je bila ista priča i jedni isti matori trolovi još uvek broje gigaherce i po celu noć prosipaju kilometarske postove o `GPU arhitekturi` pokušavajući da impresioniraju neupućenu dečurliju...Jbg...Dokon mozak đavolje igralište.

Imaš Matriks na prvoj... Odoh da dogledam, pa na spavanje...Sutra je najgori jebeni dan u nedelji...Proleteo mi je ovaj vikend...

Poz care.

DaSickSystem
rhher svaka cast Miskonius 07.08.2011. 23:08 #350472

broj poruka: 91

Takav plan vezbe i ja koristim, samo volim da nekad odvojim triceps i prsa...

@ Ishmerish

Takodje je bitno da trbisnjake radis sa opterecenjem, jer su to misici kao i svaki drugi, moras uposliti sto vise vlakana...

Inace, plan treninga ti je los, odvoji to malo, jer sigurno ne mozes da odrzis dovoljno jak intenzitet sva 3 dana, a sto je jos gore, svom telu ne das vremena da se odmori, i regenerise vec nacete misice, samo ga napadas i vuces sebe ka pretreniranosti...

Takodje, bitna stvar je da batalis izolacijske vezbe, to je greska vecine ljudi koji misle da nesto znaju o BB,
(I jako za sebe tvrdim da sam pocetnik, jer znam jedva ono najosnovnije.....), Bench pres, cucanj, mrtvo dizanje, zgibovi....

To su prave vezbe, izolacijske mozes da radis posebno, cisto ako hoces da`ubijes` jos malo neku misicnu grupu...

SkyFire ... 08.08.2011. 00:48 #350486

broj poruka: 18472
4 dana u sedmici treba praktikovati da se posveti treningu.
Za ta 4 dana rasporediti vezbe u skladu .
Jedan dan uzmedju prva dva treba narpaviti pauzu a vikend svakako ostaviti za odmor.
(Subota/Nedelja) .Sve se krece od ponedeljka do petka.Sreda pauza.

Izolacione vezbe tek na kraju,da se dopuni neka misicna partija i ne rade se tako cesto.Npr vezba koncetracioni pretklon za vrh bicepsa itd..

Green,Green,Grass Of Home

lxixl sagorevaci nepotrebni... 08.08.2011. 01:01 #350492

broj poruka: 58
jebes ti sve ako nema volje....

prvo volja i disciplina pa onda sve ostalo.. a hemija.. nepotrebna..

mada.. pre svega najbitniji faktor je sama genetika i to kako organizam funkcionise na samo vezbanje..
dzaba je sav trud ako nije pracen disciplinom i redovnim vezbanjem..
hemija je samo malkice brzi put do samozadovoljenja (ne onanijskog) i jos brzi put u samorazocarenje i navlacenje na istu...
a da se razumemo prava hemija kosta mnogo vise nego sto 95% ljudi koji praktikuju `hemiju`
mogu sebi da priuste zato bolje ne pocinji nesto sto moze vise da ti skodi nego da ti koristi (na duze staze)

pravilno jedi i dovoljno se odmaraj, a najvaznije ne zabusavaj dok vezbas i bices prezadovoljan sopstvenom cistotom i napredkom :) zop! :)

p.s. mada ako bas ne ide, dosta njih znam koji su praktikovali domaci sagorevac, dosta popularan: kofein, efedrin i aspirin
matz ree 08.08.2011. 02:01 #350510

broj poruka: 801

nije neka filozofija, pocetak je tezak ,problem je sto je to jako skup sport ,gomila para za pravilnu ishranu,puno godina u teretani ,a sve to se izgubi za samo 3 meseci neaktivnosti i lose ishrane...

od sagorevaca sam korisito xenadrine koji je najbolji ali nije i anabolik ,ode puno misica pored sala...najbolji j je animal cuts ,uz redovan trening tegovima plus kardio dao mi je + 2kg misica za mesec dana ,otislo 5kg viska sto je super..

ja sam protivnik suplemenata ali sto se tice definicije tu se mora malo ebg hehe al iz uvodne recenice vidi se da sam zayebo da treniram
lxixl Re: ree 08.08.2011. 02:21 #350517

broj poruka: 58
nije tezak samo pocetak, vec i sam tok ako nisi tip coveka koji voli da se znoji preko misica :) (a bez curica :P ) a najgore je ako jesi a nisi u mogucnosti jer nemas vremena.. (kao ja :] )
za pravilnu ishranu ne treba uopste gomila para, niti puno godina u teretani da bi se napredovalo ne znam kako, znam likove koji vezbaju po 10 dogina a ne lice ni na sta jer ih nikada nije ni zanimalo da vezbaju radi sebe (kako bi sebe napravili na nesto bolje i zdravije) nego odu cisto da kazu da idu...

inace je sada zlatno doba za definicju tip vezbanja, jer je osnova definicije cist protein sa sto manje hidrata, (izuzetno je tesko tesko i malo ko moze da izdrzi dugo sa minimalnim unosom hidrata i samo da jede proteine (bez ikakvih secera naravno)) a kilo mesa mu dodje najjeftinije da jedes u odnosu na cene ostalih namirnica... :)
(mislim na kilo cistog belog mesa a ne neke pljekasoje :D)

::
:: nije neka filozofija, pocetak je tezak ,problem je sto je to jako skup sport ,gomila para za pravilnu ishranu,puno godina u teretani ,a sve to se izgubi za samo 3 meseci neaktivnosti i lose ishrane..
:: od sagorevaca sam korisito xenadrine koji je najbolji ali nije i anabolik ,ode puno misica pored sala...najbolji j je animal cuts ,uz redovan trening tegovima plus kardio dao mi je + 2kg misica za mesec dana ,otislo 5kg viska sto je super.
:: ja sam protivnik suplemenata ali sto se tice definicije tu se mora malo ebg hehe al iz uvodne recenice vidi se da sam zayebo da treniram
rhher Re: ree 08.08.2011. 10:27 #350547

broj poruka: 91

:: nije neka filozofija, pocetak je tezak ,problem je sto je to jako skup sport ,gomila para za pravilnu ishranu,puno godina u teretani ,a sve to se izgubi za samo 3 meseci neaktivnosti i lose ishrane..
:: od sagorevaca sam korisito xenadrine koji je najbolji ali nije i anabolik ,ode puno misica pored sala...najbolji j je animal cuts ,uz redovan trening tegovima plus kardio dao mi je + 2kg misica za mesec dana ,otislo 5kg viska sto je super.
:: ja sam protivnik suplemenata ali sto se tice definicije tu se mora malo ebg hehe al iz uvodne recenice vidi se da sam zayebo da treniram

Samo nesto da razjasnimo, nije moguce istovremeno gubiti masti i dobijati misice, (verovatno je moguce ali sa steroidima), za misice je potreban suficit kalorija, a za definiciju manjak...

Racunica je prosta, ili si u plusu sa cal (masa) ili si u miusu(defka)
STRANA 5 OD 5
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647630.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs