dok su ostali pikali fudbal i basket, ja sam trenirao streljastvo.Ja sam vec u 7. razredu uveliko pucao iz malokalibarke i poluautomatske puske. U vojsci sam iskoristio priliku da prodjem obuku za skoro svo naoruzanje, posto sam bio u vojnoj policiji, tako da razumem o cemu pricas. I pecanje sam trenirao, naravno.Da, dobro ste culi, trenirao sam pecanje! :)
Ja nikada ne bih isao da bijem tudje bitke, tj. da porobljavam drugi narod u ime neke strane drzave za koju me zabole kurac, ma koja kinta da je u pitanju.Pogotovo da me bace u neku zemlju o kojoj ne znam nista, ili da me ne daj Boze posalju danas-sutra na svoj narod da pucam, kao onih 8 majmuna koji rade u siptarskoj ROSU jedinici.
:: Al kad volem oruzje :)) :: :: Otisao bi ja samo da mi keva nije bila ozbiljna, jedna stvar je kad imas normalan zivot ali davno mi to ovde nemamo :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
@Toothless, odmah da mi javis adresu tvoje drugarice! Ja sam
08.12.2011. 00:29
status: user broj poruka: 11009
svojevremeno, na nekim krstarenjima sreo i imao kojekakve odnošaje sa nekim (naseg podrijetla) zenskacima. Za jednu sam cuo da se skrasila, ujedno našavši djecici oca (udala se, da li u BG-u ili NS-u). Imaš brak, vracaj mi decu (ako je to ta na koju ja mislim)! - - - - - - Moša brate, šala, maskara...
Koliko para treba poneti ? Koliko naplacuju agencije ? Koliko cesto vidis obalu ? Sta ako otkrijes da imas morsku bolest posle 3 dana, da li ti naplate voznju helikopterom do obale ili to osiguranje pokriva ? Ukupni troskovi zivota na brodu ? Posto je internet ?
Ocu da kazem i da je Klinton zena, i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao. Nema milos. I sta mu jebem...
Treba ti 100-300 dolara... to je za svaki slucaj, da imas do prve plate posto je ista najkasnije za 2 nedelje od trenutka ukrcavanja. Normalne agencije ne naplacuju nista vec imaju ugovor sa kompanijom na ciji brod ides i oni ih placaju [ostali uzimaju od 50e na dalje]. Obalu vidis svaka 2-3-4 dana, sto ne znaci da ces na istu i krociti nogom [to samo ako si slobodan]. Cisto sumnjam da ce neko da ti plati helis zbog morske bolesti =], vecinu uglavnom prodje u roku od 2 dana [horizontala i zelene jabuke su spas ]. Troskova teoretski nema, niti sme da ih ima ako ides samo da radis... moze da ih bude ako ti se ne svidi hrana pa onda svaki dan kupujes sta ti odgovara. Na internet zaboravi. Spor, skup i naplacuje se po minutu!
:: Koliko para treba poneti ? Koliko naplacuju agencije ? Koliko cesto vidis obalu ? Sta ako otkrijes da imas morsku bolest posle 3 dana, da li ti naplate voznju helikopterom do obale ili to osiguranje pokriva ? Ukupni troskovi zivota na brodu ? Posto je internet :: :: Ocu da kazem i da je Klinton zena :: i nema srce, nije ni bio u vojsku i nema i nije ga zao :: Nema milos. I sta mu jebem...
Elem ako jesi onda si na cudnom brodu bio i preko jos cudnije agencije, posto ti se troskovi u neku ruku ne slazu
Dakle idemo redom:
Da poneses na brod, pa bilo bi idealno nekih 200 dollara. Jer imas ne planiranih troskova uvek, recimo u 90% slucajeva kada letis, letis dan ranije od dolaska broda(ili ti embarkation), sto ce reci da ides u hotel, e sad neke firme ti ga plate a neke jednostavnu kazu da je placen ti odes a ono samo rezervisano, onda ti lepo platis a oni ti na brodu refundiraju.
E sad ja sam recimo stigao u San Diego sa 70$ u dzepu, vodjen uverenjem da mi je hotel placen, medjutim u 23H kad sam stigao ispostavi se da je samo rezervisan, a s.obzirom da se radi o strogom centru(down town) ostao sam napolju celu jebenu noc :))
Agencije imaju svoju crnu taksu, koja ide ispod zita i sakrivena od njihovih poslodavaca/partnera i ona iznosi od 300€ pa do 450€(zavisno od agencije).
Obala zavisi od kruza,mada je velika retkost da imas vise od dva sea day-a po kruzu,e sad ukoliko se desi da imas tri-cetiri,onda kao po obavezi port dani bivaju i ujedno overnight-i, sto je ubedljivo najaci event na brodu.Posebno na Karibima :)))
Morska bolest ti je izvikano oboljenje i vecinom se resava punim stomakom ili pilulama koji su ti uambulanti dostupne uz kondome 24/7.Niko jos nikada nije imao tolike probleme sa tim da zavrsi u ambulanti a kamoli da je bilo iskrcavanja usled toga.
Troskovi zivota mogu biti mizerni a mogu biti i 90% onoga sto zaradis, vecinom u prvom ugovoru ne moj se nadati da ces doneti vise od 1000-2000$. Postoji mogucnost ali samo ako se dobro uglavis i nemas sta da vracas od pozajmljenog(sto vecina (me included) ima).
Internet ti je skup i na nivou dial up-a, mad i nije tako skupo kad si tamo mislim da je oko 2 dolara sat ako me pamcenje ne vara, ali zato kad odes u luku imas kako gde ali od 2- 4Mbit-a za dollar/dva.
Izlazenje na obalu ce ti biti svaki port u 90% pozicija i veoma je tesko da ces kao Evropljanin biti bacen na tih 10% koji onda rade.
Nisam crew ali ideja je u razvoju =]. Dobro sam upucen posto moja sestra jeste, a i bio sam na nekoliko visednevnih putovanja brodom. Sta znam, ona je bas ubola premiju, ni jednom nije imala bas nikakvih dodatnih troskova. Prvi put je isla preko Dejana [Sea], a kasnije direktno preko `Celebrity Cruises` i bukvalno sve joj je placeno od trenutka kada poleti iz BG-a [ukljucujuci i sam let]. Nisu svi te srece i ne vazi isto za sva radna mesta ali izuzetak potvrdjuje da je i to moguce.
Napisao si da je trebalo da uletis na neki IT posao. Kakva pozicija je bila u pitanju i koje sertifikate zahtevaju? Da li znas koje sve pozicije postoje u ICT sektoru na brodovima? Ja sam zainteresovan ali ne zurim posto bih gledao da to bude na duze staze pa bih lagano krenuo sa potrebnim kursevima i ostalim pripremama. Veoma ozbiljno razmisljam o tome posto bi to bio posao koji volim da radim, a obozavam da putujem i radno vreme je fiksno pa moze lepo da se isplanira izlazak sa broda i to mi je od presudnog znacaja... imao sam prilike da idem i radim druge poslove ali mi se nikako ne svidjaju one varijante `radis 4h, pa si slobodan 1h, pa radis jos 2h, pa slobodan 3h` i sl. A pored svega ovoga, kolege iz IT-a imaju fensi uniforme pa mogu da se setkaju svuda po brodu a ne ko ostala sitna bUranija .
Potvrdjujem za Karibe, totalno loodilo! Bio sam oko nove god. 2008/9 bas na jednom od tih krstarenja... jos sam ubo i tada, najnoviji brod `Solstice`. Dosta sam putovao ali to bih definitivno izdvojio kao najbolji provod u zivotu! ...ne znam samo kako je bilo radnicima :p.
Re: Davno sam obecao slike ali tek sam se sad smilovao da ih stavim
16.12.2011. 16:55
status: user broj poruka: 19067
haha, slike su ti do yaya matori, verujem da je bila fina i nezaboravna avantura.. a verujem da ce i opet
:: http://imgur.com/a/OxJxA# :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Re: Davno sam obecao slike ali tek sam se sad smilovao da ih stavim
16.12.2011. 16:58
status: user broj poruka: 1872
Ima li uvek toliko gejeva?
:: http://imgur.com/a/OxJxA# :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` ::
Ne znam baš, sumnjiv mi ovaj ćelavi što ga ima na svakoj slici.
:: :: @Tristram: ima ih punQ, ali ni jedan na ovim slikama :: :: Steta samo sto imgur ne prikazuje nazive fotki, bile bi dosta jasnije :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` ::
Ajd ovo preko Dejana(aka safe cruise=Employment Power) mi je jasno, ali kako mislis isla je drugi put direktno preko Celebrity-a?
A za IT vec se ne secam, ali znam da su mi spominjali neke MS sertifikate.To je bomba bar posao, ne radis nista, radno vreme ti je max 6-7 sati na dan(a obicno 4-5).
Ono sto ne valja je broj potrebnih ljudi za te pozicije na brodovima, koji je mizeran i retko na kojem brodu ih ima vise od 4-5, a Indijci i englezi naravno imaju prvenstvo prolaza.
Tu za jedan ugovor postajes asistent menadzera i to vec donosi dva oficirska cvarka, a sa samim tim i privilegije koje imaju menadzeri kod konsesionarskih pozicija(kazino/foto/shop), pa cak i vece jer su IT momci `in the house` a ne najamnici kao ovi konsesionari.
Solstice a tamo si upao na sekin racun, ako se ne varam solstice je onda radio severne Karibe i to FTL kao home port pa dalje Konzumel, Jamaica...., sto je OK tura ali meni je mnogo ludje na juznim karibima.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Nisam crew ali ideja je u razvoju =]. Dobro sam upucen posto moja sestra jeste, a i bio sam na nekoliko visednevnih putovanja brodom :: Sta znam, ona je bas ubola premiju, ni jednom nije imala bas nikakvih dodatnih troskova. Prvi put je isla preko Dejana [Sea], a kasnije direktno preko `Celebrity Cruises` i bukvalno sve joj je placeno od trenutka kada poleti iz BG-a [ukljucujuci i sam let]. Nisu svi te srece i ne vazi isto za sva radna mesta ali izuzetak potvrdjuje da je i to moguce :: :: Napisao si da je trebalo da uletis na neki IT posao. Kakva pozicija je bila u pitanju i koje sertifikate zahtevaju? Da li znas koje sve pozicije postoje u ICT sektoru na brodovima? :: Ja sam zainteresovan ali ne zurim posto bih gledao da to bude na duze staze pa bih lagano krenuo sa potrebnim kursevima i ostalim pripremama. Veoma ozbiljno razmisljam o tome posto bi to bio posao koji volim da radim, a obozavam da putujem i radno vreme je fiksno pa moze lepo da se isplanira izlazak sa broda i to mi je od presudnog znacaja... imao sam prilike da idem i radim druge poslove ali mi se nikako ne svidjaju one varijante `radis 4h, pa si slobodan 1h, pa radis jos 2h, pa slobodan 3h` i sl. A pored svega ovoga, kolege iz IT-a imaju fensi uniforme pa mogu da se setkaju svuda po brodu a ne ko ostala sitna bUranija :: :: Potvrdjujem za Karibe, totalno loodilo! Bio sam oko nove god. 2008/9 bas na jednom od tih krstarenja... jos sam ubo i tada, najnoviji brod `Solstice`. Dosta sam putovao ali to bih definitivno izdvojio kao najbolji provod u zivotu! ...ne znam samo kako je bilo radnicima :p.
I morao sam da odbijem, nisam mogao tako expresno da odem, ali sledece godine, ako opet dobijem priliku, definitivno cu ici. Hvala na fotkama Ish. :) NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: I morao sam da odbijem, nisam mogao tako expresno da odem, ali sledece godine, ako opet dobijem priliku, definitivno cu ici :: Hvala na fotkama Ish. : :: :: NZXT Hades modde :: Asus M4A88T-V EV :: Gemini II Coolink 120Px :: Phenom II X6 1600 :: Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MH :: Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MH :: WD Caviar Blue 320GB 7k 16M :: Cooler Master M52 :: http://tinyurl.com/c :: ::
Medjutim ovde se radi o mladoj Italijanskoj kompaniji Costa Cruise, koja iskljucivo radi Mediteran i kod koje se znalo da je glaavno ulaganje bilo u brodove a ne u personal i logistiku.
Ovako nesto se moze dogoditi samo ako je logistika i kapetan ziva nula i po meni ovo nije losa reklama ovo je s`obzirom na njihovu jacinu najverovatnije kraj za njih.
Mada i bolje jer ovako se ne moze ni gvozdjara voditi a kamoli jedan od najskupljih i najunosnijih poslova na svetu.
Posto sam i sam zainteresovan za rad na brodu u IT sektoru, bio bih jako zahvalan ako neko zna sta je sve potrebno od Sertifikata i ostalih stvari :)
...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini.....
Ovo su informacije do kojih sam ja do sada dosao: -Obavezno: Najmanje visa skola (neki od ICT smerova) ili najmanje MCSA i najmanje 2 godine iskustva na poziciji sistem admina ili slicnoj. -Pozeljno: MCSE, MCTS, MCITP, CCNA itd. (sto vise to bolje) Pod uslovom da si 100% siguran u svoje poznavanje materije, moze `malo` i da se laze za iskustvo.
:: Posto sam i sam zainteresovan za rad na brodu u IT sektoru, bio bih jako zahvalan ako neko zna sta je sve potrebno od Sertifikata i ostalih stvari : :: :: :: ...i pored sveg spida koji je uzimao, svih zaokreta i prečica kojima je išao u Noćnom Gradu, još je u snu video matricu, blistave rešetke logike kako se šire u bezbojnoj praznini..... :: ::
i za svaku poziciju na brodu(iskljucujuci vise oficirske).
Medjutim ono sto treba su preporuke i diplome(moze lazne), e sad problem sa IT sektorom je (kao sto sam vec naveo ranije) broj radnika.
Koji je jako mali i tu stvarno morate biti on top of the game sa iskustvom i znanjem, jer ne retko imate samo dva coveka zaduzena za ceo brod( da se razumemo internet caffe i guest services a ne sve na brodu sto se tice racunara).
Dok nisam upoznao Nemanju iz BG-a koji je sad vec IT Manager stvarno sm mislio da taj posao mogu dobiti iskljucivo Indijci i Britanci.
Ukoliko imate znanje/iskustvo/bar jedan MS sertifikat nekog skracenog kursa ili slicno obratite se Tomislavu pa cete od njega cuti kakve su vam sanse i sta vam sve treba.
Evo dacu vam njegove podatke pa sa srecom:
Employment Power Zagreb Tomislav Merlic 00385/137-08-616
Imate i poslovnice u Srbiji, mada je bolje sa njim licno da se dogovorite pa ce vas on uputiti dalje kod Dejana(Sea Agency BG) ili Sande(EP Subotica)za papire i preliminarne testove.
Ovo nema veze sa ovom temom, ali da priupitam, mozda neko pomogne.
Jel popunjvao neko nekad DS160 dokumenat? Radi se o neuseljenickoj vizi za SAD. Ako zna neko ko radi sa time, ko popunjava ili ti pomaze da se popuni taj formular neka javi. Hvala
:: Ovo nema veze sa ovom temom, ali da priupitam, mozda neko pomogne :: :: Jel popunjvao neko nekad DS160 dokumenat? Radi se o neuseljenickoj vizi za SAD. Ako zna neko ko radi sa time, ko popunjava ili ti pomaze da se popuni taj formular neka javi. :: Hval :: :: ::
Re: Vidi sa onim agencijama koje rade papire i obrasce...
13.02.2012. 13:01
status: user broj poruka: 4187
Cisto sumnjam... Taj formular se ne stampa, on je u elektronskom formatu. A fazon je ne znam koja pitanja postavljaju, ako se dobro ne popuni formular mora ponovo da se zakazuje razgovor, jer taj formular mora da se popuni pre razgovora.
:: obično ih ima u blizini ambasada za koje se podnose papiri :: :: https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53 :: :: :: Ovo nema veze sa ovom temom, ali da priupitam, mozda neko pomogne :: :: :: :: Jel popunjvao neko nekad DS160 dokumenat? Radi se o neuseljenickoj vizi za SAD. Ako zna neko ko radi sa time, ko popunjava ili ti pomaze da se popuni taj formular neka javi. :: :: Hval :: :: :: :: :: ::
Nisi pomenuo na koji vremenski period se odlazi na kruzer? Jel se potpisuje ugovor na neki odredjen vremenski interval ili kako?
Koliko je novca potrebno izdvojiti za sva testriranja? Gde se obavljaju ti testovi? Ili koliko generalno treba para dati do te `finalne faze` kad si definitivno dobio posao i ukrcao se na brod.
Jel zaposleni u IT sektoru na brodu dolaze na polaziste ranije radi nekog upoznavanja sa opremom i mrezom i slicno? Ja imam jos 2 ispita (koja cu u najboljem slucaju dati do leta) za MCITP sertifikat pa mi je ovo interesantna tema... + Softline-ov kurs za servisera racunara iz (2005)
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647630. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.