To ti je neciji pokusaj da ti ukrade username i password za neki sajt. Cuvaj se toga, vecina sajtova ima upozorenje za to, pogotovu ako ides van sajta sa linka.
Zar misliš time da se baviš ? Odmah stavi sebe u poziciju da neko tebi ktade lozinku za nešto što ti je bitno. Mani se toga! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Razmisli malo.. Phishing, kao Fishing - Pecanje... Znaci pecanje tudjih naloga, passworda itd, kroz sharene laze... Tvoje pitanje je otprilike - jel ima neko tutorial za guranje ruku u tudje dzepove...
Što ste lakomi? Odmah sajt..... evo, ja bih bio zadovoljan kada bi mi dozvolili da otvorim 5-6 naloga sa pseudonimom bozin ili slično, i da postavljam glupa pitanja i glupe odgovore sa drugog naloga....?
Deda, nemoj dete da mi vređaš! Koje dete? TO JE ........!
... ja pristupam svojim bankarskim racunima online pa postoji verovatnoca (manje ili vise realna?) da mi neko ukrade pristupni username i password... da li postoji neka posebna zastita za ovo ili su dovoljni antivirus program, Adaware i Spyware?? ili ima jos nesto bas za zatitu od phishing-a?
pa bas i nisi morao da kazes da pristupas bankarskim racunima online...pa sad si `nekom` dao pozivnicu da krene u `pecanje`! hehehehehe,shala mala. Al` stvarno,jel zna neko kako se zastiti od toga?
Kako bi ti meni sad leteo sa foruma za sva vremena da sam moderator, ovo je strasno.
Ajd uzdravlje :)
:: A sta treba da se zna da bi to uradio imali kakav tutorial :: Ja znam lika koji je preko phishinga ima kolko mu je volja RS naloga pa ih prodaje :: :: ::
Ne brinite za bankarske naloge, tom prilikom ste na sajtu banke i to je to. Phising je aktivan kada bi npr. na sajtu banke nasli link koji vas upucuje na drugi sajt, izgleda kao da je bancin, ali nije. Vi se tamo logujete i cvrc. E sad, vecina sajtova ima upozorenje (bar bi trebalo), da napustate sajt i govori vam da sajt na koji idete nije bancin.
Mogli bi usput i kojeg trojanca da napravimo, cisto da budemo u formi kad smo vec krenuli.
:: Kako bi ti meni sad leteo sa foruma za sva vremena da sam moderator, ovo je strasno :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: A sta treba da se zna da bi to uradio imali kakav tutorial :: :: Ja znam lika koji je preko phishinga ima kolko mu je volja RS naloga pa ih prodaje :: :: :: :: :: ::
ma daj .... malo sam se zezao ... proveravao znanje iz php-a ... ulovio sam desetak passowa od nekih devojcica koje na kraju nisam uznemiravao samo sam bio zadovoljan sto radi :) ___________________________________
Eagle 8500GT = zlo
:: E moj travolta, ti si bas zaludan... :: Svuda su oko nas, nema nam spasa. ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.