@Dragg Razmisljanje je delimicno na mestu, ali sta u slucaju da se nadje u okruzenju gde koriscenje skripti nije dozvoljeno, dok u Excel-u mozda vec postoji funkcija koju bi mogao da iskoristi?
@sawitch Shvatio sam sta trazis ali nisam siguran kako to resiti, a da se poredjene vrednosti ne nalaze u istom redu. Definitivno ces morati da koristis kombinaciju vise funkcija (npr. (v)lookup + jos nesto).
@miki069 Može Miki. Gotovo bilo kakva manipulacija sa podacima koja ti padne na pamet, može da se odradi u Excel-u. Za ovakve slučajeve VBA je mnogo zahvalniji, preko f-a je komplikovanije.
@sawitch Ako ti bude aktuelan problem do večeras ili sutra prepodne, odradiću ti ja. Trenutno sam zauzet.
@Efidforce Aktuelan problem delimicno. Resio sam peske preko jedne hideovane kolone sa 1 ili 0 ako se sadrzi tamo pa onda formula u polju i razvukao do kraja. Ali sada me bas zanima kako se ovo moze odraditi. Probao sam preko lookupa ali nisam uspeo.. Hvala ti!
Ako pretpostavimo da se u koloni K nalaze brojevi koje treba uporediti sa brojevima iz kolone N, a želiš da se duplikati prikazuju u koloni L, onda se u prvoj ćeliji L1 upisuje sledeća formula:
Ista formula kao na linku gatekeeper-a, osim što umesto zareza treba staviti tačka-zarez, zbog regionalnih podešavanja.
Formulu treba razvući na sva sledeća polja L2,L3,L4, itd. Minimum je onoliko koliko je dugačak niz iz kolone N.
Nedostatak ovakvog prikaza rezultata je što se u koloni L prikazuju duplikati samo u onom redu koji se poklapa sa duplikatom iz kolone K, tj. kolona izgleda `razbijeno` Ako ti to ne smeta, onda se tu priča završava. Ako želiš da se duplicirani brojevi prikazuju jedan ispod drugog, onda idemo dalje...
Npr. hoćes da se duplikati u nizu prikazuju u koloni M. U tom slučaju će kolona L biti TEMP(Hide) kolona. U ćeliju P1 ubaciš sledeću formulu:
VAŽNO: Posle unosa formule u ćeliju M1 potvrdu izvršavaš sa Ctrl+Shift+Enter. Nikako samo sa Enter. Ceo izraz će biti uokviren sa kukičastim zagradama. Onda formulu možeš da razvučes na ostala potrebna polja u P koloni.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.