I receno je da hraknes na monitor i obrises obavezno smrdljivom carapom nikako cistom jer nema ucinka... Salu na stranu uzmes ono sredtvo za ciscenje proizora nasprejas i toalet papirom ides kao kad brises tablu u skoli, od gore pa na dole i tako ponavljas dok ne dodjes do kraja monitora.
Sa WC papirom tek ima da se usere kad bude krenuo da mu se raspada po ekranu tokom brisanja. A od sredstva za prozore ima samo da mu se razlivaju boje po ekranu...
:: destilovana voda i cista fina krpica. naravno krpa da bude tek vlazna. Sredstvo sa prozore i wc papir mi deluje malo pregrubo.
cuj papir grub kako ce biti grub kad se navlazi to mi samo nije jasno, a ovaj misko kad lupi lupi ga pravo.. pa brate dragi nece natociti vode na monitor ili ga cak staviti pod tus da ga opere pa toalet papirom prebrise, kad se stavlja sprej stavlja se samo toliko da ga ima a ne nasprejati da se pretvori u lokve na panelu..
Brate magicna krpa, ili ona fina sto se brisu naocare npr. :D I sredstvo za prozore. Prvo predjes suvom krpom da prebrises prasinu, pa onda naravno okrenes cistu strana malo stavis ovo za prozore ili bilo koje drugo sredstvo za ekrane i cuda i to ti je to.. Ostavis da se osusi mada bice skoro pa instant suvo, mozes posle opet suvim delo cisto ako negde ostala neka flekica i to ti je to... Ja laptop ceo brisem vlaznom maramicom npr, sacekam malo i onda lepo kripicom prebrisem i on se sija. Kao nov. :)
Ako je u pitanju CCFL ekran laptopa, voditi racuna da se laptop otvori i polozi na poklopac ekrana (vodoravno), jer ako stoji u normalnom pozaju, Mer moze uci u inverter i spaliti ga.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
ne treba da se otvara maska, tu se nikad ne skuplja prasina na monitoru, ako bas hoces da izduvas samo malo kompresorcicem i to je to, ima rupice tako da izadje sve napolje, ali opet kazem ne skuplja se prasina, tek posle 5god.
Ja brisem razblazenim alkoholom 70% i onom krpom za staklo, zaboravih kako se zove
:: +1 za blago, jedva vlaznu krpu, ili jos bolje ona kao magicna kojoj ne otpadaju sitna vlakna. Posle samo udaras sa suvom i to je to :: :: A ako cistis pozadi od prasine samo skines srafove :: izduvas cime imas i vratis plastiku/masku nazad :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
Svarno ne znam ko je ovde nesto odvalio, ti si ladno rekao da ce vlazna krpa (magicna, za prasinu) da krene da se raspada i ostavlja vlakna a toalet papir nece?
:: cuj papir grub kako ce biti grub kad se navlazi to mi samo nije jasno, a ovaj misko kad lupi lupi ga pravo.. pa brate dragi nece natociti vode na monitor ili ga cak staviti pod tus da ga opere pa toalet papirom prebrise, kad se stavlja sprej stavlja se samo toliko da ga ima a ne nasprejati da se pretvori u lokve na panelu. :: :: AMD Ahlon II 445 X3 3.1GHz Cooler Master V8 / Gigabyte HD 5870 SOC Arctic Cooling Accelero Xtreme PLUS / KINGSTON 8GB (2X4GB) 1866 DDR3 / ASUS Sabertooth 990FX R2.0 / 2x Samsung F3 Spinpoint 500GB RAID0 / Cooler Master GX 550 :: ::
Poz drmitra. Svako ko ti je preporucio mokru/vlaznu krpu ili nedaj boze toalet papir nema pojma o cemu prica. Ako `oces da odrzavas monitor kako treba na to zaboravi. Treba ti samo 1) mikro fiber krpa (bilo koja) I neki od onih 2) `Screen cleaner` ili `PC cleaner` I slicno. Mozes ih naci I u slabije opremljenim radnjama, a ne verujem da kosta puno , I trajace ti naravno nekoliko godina. Znaci samo poprskas zeljeno mesto I trljas blago SUVOM krpom dok fleka ne nestane I to je to. Ako se bojis da ti ne podlije I udje izmedju monitora I maske onda lepo prsni na krpu pa pobrisi. PS naravno da voda ostavlja fleke pri susenju pogotovu ova nasa tvrda cesmusa
Ako nije mnogo uprljan, uzmes jedno dve-tri litre sone kiseline i ako nadjes 125%-ni hidrogen (ako nema, bice ok i 99%-ni) , pomesas (fifti-fifti), pljusnes po panelu i lagano trljas sa cetkom i ne upires ko sivonja. Ova, recimo: http://tinyurl.com/lpuqp5s Ako si ga bas muski uflekao, ne gine ti ova alatka: http://tinyurl.com/n7u97c8 pa skini jedno 2 cm. Samo pazi da ne ostetis lampe (ukoliko je ccfl), a ako je LED, deri slobodno. Ako te sve to mrzi, jedostavno odfikari taj deo sa rucnim cirkularom.
P.S. Ne zaboravi da premestis ikonice sa tog dela i nece biti problema.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.