Posto sam primetio da su ljudi masovno neupoznati sa cinjenicom da za Asus proizvode ne treba nikakav garantni list da bi se ostvarila garancija, evo da otvorim temu za koju smatram da bi valjalo i da bude sticky.
Naime, svaki Asus proizvod, gde god da je kupljen, od koga god, pod bilo kojim okolnostima, ima garanciju SVUDA U SVETU, gde god da se nadjete, a da vam NIKAKAV papir, racun ili kutija nisu potrebni. Dakle, i u najobicnijoj providnoj, roze kesi od hleba vazi garancija za proizvod (samo se potrudite mrvice da istresete iz kese).
Samo je potrebno da se informisete na sledeci broj telefona sa asusovog sajta 011/20-70-677, izdiktirate im serijski broj proizvoda i dobicete informaciju do kog datuma vazi garancija. Licno sam proverio za Asus tablet kupljen u USA i za karticu iz potpisa koju sam kupio preko oglasa i sve ima urednu garanciju do odredjenog datuma.
NAPOMENA: ukoliko imate fiskalni racun, onda garancija vazi od datuma kupovine, dok u suprotnom ne znam od kada se racuna garancija, mozda od kada distributer preuzme iz fabrike. Nebitno, to je cirka misec dana manje. Ovo je jedan od razloga zasto prvo gledam Asus da kupim.
Nadam se da ce ovo biti korisno mnogima, ako nista, bar ce vise para da dobiju kada prodaju polovnu komponentu.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Radis za Asus ? Mislim sve to lepo stoji sto si ti napisao ali kod mene i dosta veliki broj ljudi ne pije vodu. Iz licnog iskustva sam imao problema da mi se uvazi garancija cekao 40 dana da mi zamene staru 8800GT 1GB DDR3 .Meni ovo deluje kao ocajnicki potez velike komapnije. Do juce Msi je imao 2 godine garancije sad od skora 3 ..da bi se priblizio Asusu i Gigabyte. Sve rade da bi privukli musterije..To mozda na zapadu funkcionise ovde tesko jedino ako nemas neku vezu... Konkretno Samsung monitor koji imam sam hteo iz holandije da dovucem medjutim informisao sam se da garancija NE vazi u drugim zemljama samo u onoj kojoj se kupi proizvod...A Samsung je 10X veca kompanija od Asusa tako da sve je to market trik. Memorija Silicon Power ima life time garanciju a u srbiji 60 meseci ??? toliko o garancijama i poslovnosti...
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphier LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400 Iphone 3GS 32 GB
Kakve veze ima Samsung sa garancijom ASUS-a? Kakve veze ima MSi? Opet se drogiraš...:)
Imam USB Flash Silicon Power kupljen u Srbiji i uredno i normalno ima Lifetime garanciju.
U Srbiji je praksa takva da uvoznik daje garanciju, ali nadam se da će ASUS uspeti da pokrene talas promena, i da će garancija biti direktna obaveza proizvođača na globalnom nivou.
:: :: Radis za Asus ? Mislim sve to lepo stoji sto si ti napisao ali kod mene i dosta veliki broj ljudi ne pije vodu :: Iz licnog iskustva sam imao problema da mi se uvazi garancija cekao 40 dana da mi zamene staru 8800GT 1GB DDR3 .Meni ovo deluje kao ocajnicki potez velike komapnije. Do juce Msi je imao 2 godine garancije sad od skora 3 ..da bi se priblizio Asusu i Gigabyte. Sve rade da bi privukli musterije..To mozda na zapadu funkcionise ovde tesko jedino ako nemas neku vezu.. :: Konkretno Samsung monitor koji imam sam hteo iz holandije da dovucem medjutim informisao sam se da garancija NE vazi u drugim zemljama samo u onoj kojoj se kupi proizvod...A Samsung je 10X veca kompanija od Asusa tako da sve je to market trik :: Memorija Silicon Power ima life time garanciju a u srbiji 60 meseci ??? toliko o garancijama i poslovnosti.. :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: HD 6870 Sapphier :: LC Power Arkangel 850 W :: Samsung SyncMaster P247 :: Altec Lansing VS3151 :: LOGITECH G40 :: Iphone 3GS 32 G :: ::
Zoves Asus ovlasceni servis i sve ce lepo da ti objasne. Nema veze da li je Srbija ili ne, to je to ozbiljnosti proizvodjaca, u ovom slucaju Asus. Ko hoce da bude slep i da ne iskoristi svoje pravo na garanciju, njegov gubitak. Znam coveka kome su na asus transformeru bez pogovora zamenili ekran u ovlascenom servisu zato sto je imao JEDAN mrtav pixel. Dejzana stvarno ne razumem sta prica, opet mesa babe i zabe i pominje samsung, msi, itd. Ovo sam napravio temu da pomognem ljudima i da sto vise ljudi zna za ovo jer je krajnje korisna informacija i licno proverena.
Molim bez spamovanja i `rekla-kazala` informacijama. Ko ima nesto konkretno i provereno da kaze nek se javi, u suprotnom bolje da nista ne pise. Nisam otvorio temu da bi neko iznosio stavove i misljenja, jer to nikome nista ne znaci. Iskljucivo konkretne informacije.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: je to firma/servis u Srbiji koja će priznati garanciju na proizvod kupljen bilo gde u svetu :: KimTek :: :: https://www.bambimobil.blogspot.co :: ::
Nemas life time garanciju prijatelju i ne zanosi se tim jer u SRBIJI TO NE VAZI.Jer sam kazes da UVOZNIK diktira sistem.. Snoopy nam otkriva toplu vodu ko da mi nemamo pojma ..Brate nismo ti mi debili iz amerike .. Ja sam ti reko da sam imao problem sa garancijom ocito ne citas ... Ali posto radis za njih kapiram te skroz..
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphier LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400 Iphone 3GS 32 GB
:: Kakve veze ima Samsung sa garancijom ASUS-a? Kakve veze ima MSi? Opet se drogiraš...: :: :: Imam USB Flash Silicon Power kupljen u Srbiji i uredno i normalno ima Lifetime garanciju :: :: U Srbiji je praksa takva da uvoznik daje garanciju, ali nadam se da će ASUS uspeti da pokrene talas promena, i da će garancija biti direktna obaveza proizvođača na globalnom nivou :: :: :: :: :: :: Radis za Asus ? Mislim sve to lepo stoji sto si ti napisao ali kod mene i dosta veliki broj ljudi ne pije vodu :: :: Iz licnog iskustva sam imao problema da mi se uvazi garancija cekao 40 dana da mi zamene staru 8800GT 1GB DDR3 .Meni ovo deluje kao ocajnicki potez velike komapnije. Do juce Msi je imao 2 godine garancije sad od skora 3 ..da bi se priblizio Asusu i Gigabyte. Sve rade da bi privukli musterije..To mozda na zapadu funkcionise ovde tesko jedino ako nemas neku vezu.. :: :: Konkretno Samsung monitor koji imam sam hteo iz holandije da dovucem medjutim informisao sam se da garancija NE vazi u drugim zemljama samo u onoj kojoj se kupi proizvod...A Samsung je 10X veca kompanija od Asusa tako da sve je to market trik :: :: Memorija Silicon Power ima life time garanciju a u srbiji 60 meseci ??? toliko o garancijama i poslovnosti.. :: :: :: :: :: :: AMD 965 X4 3.8 Gh :: :: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H :: :: 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Powe :: :: HD 6870 Sapphier :: :: LC Power Arkangel 850 W :: :: Samsung SyncMaster P247 :: :: Altec Lansing VS3151 :: :: LOGITECH G40 :: :: Iphone 3GS 32 G :: :: :: ::
To je mozda pre bilo sa tim starijim proizvodima, sad je drugacije. A ovo ako si stvarno poverovao da radim za njih: onda bravo. Nema to veze ko je debil iz amerike, ja sam primetio ovde u bar 4 slucaja da forumasima nije poznato da su uslovi za ostvarivanje garancije tako dobri. Previse dobro da bi bilo istinito. Da nisam licno zvao ne bih ni ja verovao.
Sto se tice servisiranja, opet kazem, pozvati asus tehnicku podrsku sa broja koji sam napisao gore i oni ce da vas obaveste o svemu ili preusmere gde treba.
:: :: Ja sam ti reko da sam imao problem sa garancijom ocito ne citas ... Ali posto radis za njih kapiram te skroz :: ::
Da,ne treba ni racun ni garancija,evo moj primer,samo sam doneo plocu u Kimtec oni su je uzeli ocitali bar kod sa ploce i to je to,nisu trazili ni garanciju ni racun!
Re: Re: Re: Re: kako to mali djokica zamislja ameriku
08.07.2012. 16:04
status: user broj poruka: 3730
Ma matori sve je to ok da se pomogne ljudima ja to podrzavam isto..Samo sam reko moj slucaj a bilo je ih je dosta pre.Sad ako se to promenilo svaka cast mislim da platim plocu 200 evra pa slucajno nesto otkaze i da srede u najkracem roku respcet :) Kad bi svi tako radili de bi nam kraj bio .. Konacno smo se skontali :) peace
:: To je mozda pre bilo sa tim starijim proizvodima, sad je drugacije. A ovo ako si stvarno poverovao da radim za njih: onda bravo. Nema to veze ko je debil iz amerike, ja sam primetio ovde u bar 4 slucaja da forumasima nije poznato da su uslovi za ostvarivanje garancije tako dobri. Previse dobro da bi bilo istinito. Da nisam licno zvao ne bih ni ja verovao :: :: Sto se tice servisiranja, opet kazem, pozvati asus tehnicku podrsku sa broja koji sam napisao gore i oni ce da vas obaveste o svemu ili preusmere gde treba :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: :: :: Ja sam ti reko da sam imao problem sa garancijom ocito ne citas ... Ali posto radis za njih kapiram te skroz :: :: ::
:: Da,ne treba ni racun ni garancija,evo moj primer,samo sam doneo plocu u Kimtec oni su je uzeli ocitali bar kod sa ploce i to je to,nisu trazili ni garanciju ni racun :: :: ::
Ево још једна потврда, другару су у Кимтек сервису поправили ASUS Eee, цркао хард диск, без икаквих проблема и надокнада а исти је купљен у Француској.
Dakle, ne treba ni u kom slucaju da se neko oseca ka Amer debil, jer retko ko zna da je ovo moguce. Steta sto nije ovako za sve proizvodjace da ne moram da cuvam hrpu papira i kutija. Bitno da proizvod ima serijski broj, ne znam sta ce im bilo sta drugo.
:: Vazno je da sappiher pravi graficke,a onaj ko ima ASUS ce smatrati ovu temu kao zahvalnu info.. :: ::
jbg snupi, ipak mora da postoji papirologija koja ce se dati kupcu, ne zna svako da proveri svoju komponentu nego mora da pogleda u papir
:: Dakle, ne treba ni u kom slucaju da se neko oseca ka Amer debil, jer retko ko zna da je ovo moguce. Steta sto nije ovako za sve proizvodjace da ne moram da cuvam hrpu papira i kutija. Bitno da proizvod ima serijski broj, ne znam sta ce im bilo sta drugo :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: Vazno je da sappiher pravi graficke,a onaj ko ima ASUS ce smatrati ovu temu kao zahvalnu info.. :: :: :: ::
Sad sam upravo nazvao broj, decko ne zna bas mnogo i uputio me je na drugi broj koji ce vam dati malo vise konkretnih informacija
011/353 353 3
Ja planiram da kupim gtx 670 Zotac iz USA za nekih mesec dana, ali sam odustao i odlucio se za asus kartu dc II, bas zbog te price o globalnoj garanciji ali stvar je sledeca.
Ne morate da zovete evo sta sam saznao.
NEMAJU SVI PROIZVODI GLOBALNU GARANCIJU, neki imaju samo lokalnu, neki imaju samo radnu, zavisi koji je tacno proizvod i od kog distributera u maticnoj zemlji kupovine uzetitd.
Dakle,
NAJBITNIJE JE KAD SE KUPUJE PROIZVOD BILO GDE U INOSTRANSTVU DA SE PROVERI U SAMOJ RADNJI DA LI TAJ PROIZVOD SPADA POD GLOBALNU GARANCIJU ILI NE.
Neki jesu pod njom neki stvarno nisu, lik ovde u Srbiji na ovaj drugi broj mi je dao informaciju da asusove laptopove monitore i notepade inace sve padove rade bez problema samo po seriskom broju jer ovde imaju servis zvanican i to moze samo po seriskom broju i nista vise, nevezano da li taj proizvod spada pod global ili ne,
ali posto samo to rade, ostali proizvodi se salju za CHESHKU, konktretno graficke karte i one MORAJU da imaju global garanciju u zemlji gde su kupljene jer se u Srbiji taj servis ne radi.
Ako kupim npr. kartu u usa koja ima local garanciju (samo u toj zemlji) i to ne proverim, ovde u Srbiji necu moci da ostvarim garanciju u sluicaju kvara (da se to radi kod nas, moglo bi)
Toliko o temi iz prve ruke.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
sta se njakate i smarate toliko oko tih garancija ?
ako cuvas svoju grafulju izdrzace 3 godine bez muke .. a i ko je od vas imao istu grafulju 3 godine
ko se hvalio za lifetime garanciju - lepak za neupucene ... lifetime garancija vazi sve dok proizvod silazi sa proizvodne trake ... obicno se stavlja na flesh memorije i ram memorije jer se nemoze planirati koliko ce proizvodnja trajati ... obicno traje 3 - 9meseci .. izuzetno godinu dana ..
tako da imas velike sanse da kad uzmes flash stapic dok dodjes kuci istekla ti lifetime garancija :)
Kod nas asus gtx dc II kosta oko 50 000 u USA kosta oko 37 000 din ako vec mogu da ostvarim garanciju na bilo koji nacin kod nas zasto to ne bih iskoristio, kad vec moze drugar da mi donese sad kad dolazi za mesec dana?
Ti ne bi probao da ustedis 12 000 din + dobijes proizvod namenjen za mnogo kvalitetnije trziste, i kockao bi se sa 400e u slucaju da ne daj boze karta u startu ne radi ili se ubrzo pokvari?
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Za globalnu garanciju je ljudima najbitnije zbog tableta i laptopova koji se najcesc kupuju vni. Ovde kod nas sta god da kupis asus bar ne moras da razmisljas o papirima. A i mislim da za vecinu proizvoda koji se masovno proizvode vazi ta globalna garancija.
:: Kod nas asus gtx dc II kosta oko 50 000 :: u USA kosta oko 37 000 di :: ako vec mogu da ostvarim garanciju na bilo koji nacin kod nas zasto to ne bih iskoristio :: kad vec moze drugar da mi donese sad kad dolazi za mesec dana :: :: Ti ne bi probao da ustedis 12 000 din + dobijes proizvod namenjen za mnogo kvalitetnije trziste, i kockao bi se sa 400e u slucaju da ne daj boze karta u startu ne radi ili se ubrzo pokvari :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Upravo pozvah broj koji je Snoopy dao i proverio garantni rok za jedan laptop. Izdiktirao sam serijski broj i dobio informaciju da je u garanciji još preko godinu dana. Takođe su me pitali koji problem imam sa laptopom, a ja kažem da na svu sreću nema problema nego samo proveravam do kada važi garancija.
:: Za dz :: :: Dao si im url od ove teme, sta na koju foru :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.