Elem, izgrebao sam postolje monitora, koje je naravno odradjeno u high shitty glossy plastici i sada non-stop zevam u ogrebotine i nerviram se. Znam da bi trebalo da me bole brige za ogrebotine ali sta cu... Ako neko ima predlog za neku dobru polir pastu za plastiku a da je blaga i provereno radi na ovakvim povrsinama ili ima iskustva sa poliranjem, neka pise.
p.s. ogrebotine su povrsinske, nisu duboke. kada predjem prstom ne oseca se ni jedna.
Probaj sa onom pastom za poliranje displeja za mobilne telefone,možda ti pomogne. Pasta se zove Displex. U buduće nemoj brisati prašinu običnom krpom već mikrofiberom,ja sam sa običnom izgrebao postolje na TV - u
nabavi vodenu smirglu 1000 pa predji ceo i onda predji sa 3000 (budi uporan) i udri, smirgla je do jaja, oseca se jako fino pod kozom, samo ce pomaziti monitor i matirati do sjaja, a gloss ce nestati.. naravno otelices se:)
:: Elem, izgrebao sam postolje monitora, koje je naravno odradjeno u high shitty glossy plastici i sada non-stop zevam u ogrebotine i nerviram se. Znam da bi trebalo da me bole brige za ogrebotine ali sta cu... Ako neko ima predlog za neku dobru polir pastu za plastiku a da je blaga i provereno radi na ovakvim povrsinama ili ima iskustva sa poliranjem, neka pise. :: :: p.s. ogrebotine su povrsinske, nisu duboke. kada predjem prstom ne oseca se ni jedna.
Hvala na savetu ali mislim da ovog puta necu biti tako radikalan :) Ako nabavim ovaj meguiar`s 205-icu, koji je medju najmanje abrazivnim pastama, bas za uklanjanje tih sitnih ogrebotina, onda se bacam na posao. U drugom slucaju odustajem. Nadjoh na netu kako je neki lik ispolirao iphone 3gs ovim. Odlicno je ispalo.
ups, pretvorio sam poliranje u `matiranje`.. ja svakim danom od prvog dana gledam moj ViewSonic koji je extra monitor ali ubija me ovo `glossy`, sledeci monitor ce definitivno biti matte IPS :)
:: Hvala na savetu ali mislim da ovog puta necu biti tako radikalan :) Ako nabavim ovaj meguiar`s 205-icu, koji je medju najmanje abrazivnim pastama, bas za uklanjanje tih sitnih ogrebotina, onda se bacam na posao. U drugom slucaju odustajem. Nadjoh na netu kako je neki lik ispolirao iphone 3gs ovim. Odlicno je ispalo :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.