Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Tips and Tricks
Problemčić umreženi računari i stadnby režim
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud Problemčić umreženi računari i stadnby režim 27.02.2012. 22:35 T44391

status: user
broj poruka: 3742
Pozdrav svima.

Problem. Dva računara jedan bežično drugi žično povezan za wruter tplink wr340g.
Kada su oba u stendabaj režimu i upalim jedan od njih ovaj drugi se posle izvesnog vremena sam od sebe upali.

Ne mogu da provalim neku pravilnost u njihovom aktiviranju tj, ne uradim nikakvu posebnu operaciju pa da se računar koji je bio na stendbaj režimu upali. Da napomenem da su opcije boot on lan isključene na oba računara.

Ima li neko ideju o čemu se radi. Neki servis ili nešto slično??? Viruse isključujem kao mogućnost.
support normality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 27.02.2012. 22:53 #402506

broj poruka: 3008
Hm, verovatno je neki program u pitanju. Imas li itunes instaliran i bonjour koji ide uz njega? Meni se nesto slicno desavalo, s tim sto mi se nije komp budio iz standby-a vec se samo prekidao screen-saver.

Ako ti je HDD na drugom kompu mapiran kao drajv, mozda je u pitanju automatska defragmentacija ili av u pozadini skenira nesto ili nesto slicno tome.

Mada i meni prvo sto pada na pamet je Wake on LAN.
pajsgudgud Hm vidiš... 27.02.2012. 23:04 #402509

imam Itunes, a u power managemetnu mi je sve dizejblovano, tako da je i wake on lan isključeno (proveriću opet).

Imam i mapiran drajv...mada ne bi trebalo...što je najgore ugasio sam Itunes service al` za bonjour moram da proverim...hvala na predlozima.
support normality

markopvict Ovako 27.02.2012. 23:07 #402511

broj poruka: 4515
Ides u propertis mrezne kartice, i iskljucis Wake Up on Magic packet!
To ti je tamo gde ti je speed and duplex, to valjda znas!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Re: Ovako 27.02.2012. 23:21 #402513

Uradio...ostaje da vidim kako će se ponašati. Ako te ne mrzi napiši mi u crtama šta radi ova opcija. Btw mogu i da izguglam. Hvala dečkonja. Ne znam odakle misliš da znam (zapravo znam samo se pravim:). Imam ja još dosta da učim.
support normality

:: Ides u propertis mrezne kartice, i iskljucis Wake Up on Magic packet
:: To ti je tamo gde ti je speed and duplex, to valjda znas!
markopvict u-p-d-a-t-e! 28.02.2012. 12:15 #402613

broj poruka: 4515
Sad sam gledao Event Viewer i ima sta da nadjem.
Obrati paznju na ovo:Gasi Windows media player network sharing. Hoce da podigne masinu, meni se to jutros desilo...

EventData

SleepTime 2012-02-28T02:11:36.135482600Z
WakeTime 2012-02-28T09:09:08.172038400Z
SleepDuration 10530
WakeDuration 670

WakeSourceType 5
WakeSourceTextLength 124
WakeSourceText Windows will execute `\Microsoft\Windows\Media Center\mcupdate_scheduled` scheduled task that requested waking the computer.
WakeTimerOwnerLength 53
WakeTimerContextLength 0
WakeTimerOwner \Device\HarddiskVolume1\Windows\System32\services.exe
WakeTimerContext
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pajsgudgud Hvala dečkonja proveriću i to kada stignem kuči... 28.02.2012. 14:15 #402644

support normality

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs