obrnem tastaturu i treskam je o sto dok ne poispada sve sto se nakupilo(ako prodje mesec dana ne vredi vise treska) a posle malo alkohola na vatu its. i tako u krug, u krug........... inace nemam neku posebnu tastaturu pa mi zato nije zao da je udaram a i koji ce mi bolja nego obicna sa plitkim dugmicima za 600dindzi
Obrisem lepo izmedju tastere krpom sa nekim merom il nesto, nista posebno. Nikad nemam ni truncicu unutra, ne jedem nad njom i ne pipam prljavim i masnim rukama.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Svakih dva meseca recimo, odšraf totalni i pranje. Mislim na kostur naravno, znači šasija i dugmići. Ako ima potreba folija se blago prebriše razblaženim alkoholom.
upravo to, samo da ne bih gubio vreme, posto imam vise komada na odrzavanju, udarim mu sa mashinom za pranje automobila :) :: :: Svakih dva meseca recimo, odšraf totalni i pranje. Mislim na kostur naravno, znači šasija i dugmići. Ako ima potreba folija se blago prebriše razblaženim alkoholom :: ::
Ranije Alkohol i tuferi a sada magicna krpa malo vlazna. Mada sam gledao u EMMI neke komplete za ciscenje pa bi uzeo to mozda. Za LCD Ekran i za tastature. I onda jednom u nedelju dana ciscenje. A video sam i mali usisivac z akompove sa kesicom sve 700 din i nikako da odem do skupstine da ga kupim.
okrenem naopacke ili usisam, posle izvesnog vremena oteram sve ukucane poskidam sve tastere i detaljno sredim...u pitanju starija G11 tastatura - zabijem srafciger i cupam tastere samo tako .)
Svakih dva meseca recimo, odšraf totalni i pranje. Mislim na kostur naravno, znači šasija i dugmići. Ako ima potreba folija se blago prebriše razblaženim alkoholom.
+
Odmašćivač+četka+vruć tuš+fen i gotovo
Ako se skine boja sa slova imam nalepnice pa prelepim preko.
Ako su one jednokratne sto imaju na svakom dugmicu po jednu gumicu, nikako, a vala ni ne traju toliko da bi se zaprljale. Ove ostale lepo rastavim, pa u lavorce sa mlakom vodom sipam prasak i cetkom(kao za cipele) dobro istrljam, pa pod tus jakim mlazom isperem, obrisem, pa fen.... Bude k`o iz radnje.
I ja sam za metodu koju koristi servispc i bax, nema boljeg ciscenja tastature od pranja pod tusem u mom slucaju uz pomoc cetke i tecnosti za sudove. Naravno da se podrazumeva da se tastatura rasturi i skine sva elektronika i folije i/ili gumice sa tastera. Definitivno najbolje ciscenje.
ja sam jedva nabavio ovo cudo za male pare http://goo.gl/lkcUw koje je predvidjeno uglavnom za naduvavanje balona, duva kao blesavo, to je u stvari mali kompresor na struju, kod nas nije ni malo jeftino, prodaje se u balon centru koga zanima.. Made by Swiss. Meni dosta znaci kako za moje kuciste, tako i za necije, iz koga samo sto ne poizbacuje komponente.. nego, slazem se da je odlicna metoda izbacivanje elektronike i pod vreo tus, plus neko penusavo nezno sredstvo za ciscenje.. stvarno se opere kao auto u perionici.
Stapici za usi i medicinski alkohol. 2 puta godisnje odnesem tastaturu i racunaljku u radionicu i izduvam kompresorom. Kompresor nema uljnu pripremnu grupu,izbacuje cist suvi vazduh.
Svake 2-3 nedelje magicna krpa + pena za ciscenje plastike u spreju. Vlazna je, a ne rastapa se u tecnost po prskanju tako da moze i bez iskljucivanja tastature. Mada, ja je ipak iskljucujem
edit: Pre toga cetka za farbanje i usisivac, naravno.
Ja samo spolja prebrisem tastere mikrofiber krpom i nekom mirisljavom hemijom. Napravio sam i jedan programcic koji iskljuci tastaturu da je mogu ocistiti u radu....posto se uvek setim kad nesto radim na kompu pa mi je muka gasiti komp da bih to odradio. Inace sa unutrasnjim kontaktima nisam imao nikad problema.
A ovako je najbolje za dubinsko ciscenje pre bacanja u kantu .) http://goo.gl/KQBSS
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.