ja bas citam sad, i mislim se, ma kakve be shortcut arrow i setim se da su to ove pored ikonica xD :D Neverovatno ali ja do sada ih nisam ni primecivao niti su mi smetale xD :D
@Gare i ostali zainteresovani: strelice su OGAVNE, ne samo da nisu
13.02.2011. 07:32
status: user broj poruka: 10999
`gotivne`. Medjutim, mnogi ih olako uklanjaju jer NE ZNAJU njihovu svrhu (nego ikonice koriste bile strelice na njima ili ne).
SVRHA STRELICA JE OBAVESTAVANJE KORISNIKA O TOME DA SE RADI O `SHORTCUT-u` A NE O (korisnikovom) FAJLU
Dakle, u default stanju, ako nesto `zateknete` na desktop-u a da nema na sebi strelicu, to je fajl a NE SAMO precica prema fajlu (najcesce nekom `izvršnom`) koji je smesten `tamo negde` (elsewhere)...
Kada se strelice UKLONE sa ikonice, dobija se na estetici (ikonice su mnogo jasnije, detalji na njima vidljiviji) ali NESTAJE OCIGLEDNA RAZLIKA izmedju fajla i precice koja vodi ka fajlu, pa se povecava rizik od nenamernog BRISANJA fajlova (koji su smesteni na desktop-u, a sto inace nije preporucljivo, iz razloga ovog kao i nekih drugih razloga)...
:: `gotivne`. Medjutim, mnogi ih olako uklanjaju jer NE ZNAJU njihovu svrhu (nego ikonice koriste bile strelice na njima ili ne) :: :: SVRHA STRELICA JE OBAVESTAVANJE KORISNIKA O TOME DA SE RADI O `SHORTCUT-u` A NE O (korisnikovom) FAJLU :: :: Dakle, u default stanju, ako nesto `zateknete` na desktop-u a da nema na sebi strelicu, to je fajl a NE SAMO precica prema fajlu (najcesce nekom `izvršnom`) koji je smesten `tamo negde` (elsewhere).. :: :: Kada se strelice UKLONE sa ikonice, dobija se na estetici (ikonice su mnogo jasnije, detalji na njima vidljiviji) ali NESTAJE OCIGLEDNA RAZLIKA izmedju fajla i precice koja vodi ka fajlu, pa se povecava rizik od nenamernog BRISANJA fajlova (koji su smesteni na desktop-u, a sto inace nije preporucljivo, iz razloga ovog kao i nekih drugih razloga).. :: ::
To TI kazes, Morty, kolega moj! A jesi li primetio koliko programa,...
13.02.2011. 09:30
status: user broj poruka: 10999
recimo onih zaduzenih za download predlaze desktop kao default za svoje operacije (ili jedan njihov deo). Naravno, ti koji ZNAS o cemu se radi, promenices to i izabrati neki `temp` ili `make new folder` u okviru extended partition itd. itd. Ja sam nedavno zaradio jednu lepu sumu spasavajuci obrisane podatke - vlasnik-korisnik je slozio jedno 25GB vaznih fajlova (txt dokumenata, fotki i movie klipova) u folder na desktop-u. Zasto? Zato sto je neki zvekan dosao i iskopirao tu gomilu sa svog prenosnog diska. Mzelo ga je da se bavi razmisljanjem o pogodnoj destinaciji i jednostvno je sve uvukao u `new folder` koji je napravio `na ekranu`.
Zar sve sto je na desktopu ne trosi resurse memorije... Mene je izludjivalo kako klinci koriste svoj racunar tako da sam ih naucio da se na desktopu ne drzi nista osim precica tako sto sam im sve sem pomenutih lagano brisao i bacao iz kante za otpatke...
Vrlo često se dešava da pukne profil korisnika na windows xp, a za ranije i da ne govorim. Još nisam video na sedmici, doduše. Čak i sa nekoliko gigabajta zna da se zaglupi i da profil ostane corrupted. Ne gube se fajlovi, ali se gubi - profil (desktop podešavanja, ikone itd.)
Re: To TI kazes, Morty, kolega moj! A jesi li primetio koliko programa,...
13.02.2011. 11:18
status: user broj poruka: 3519
Jedan moj drug je toliko stvari imao na desktopu da nije mogao fizički da ih Win prikaže na ekranu, jer sve što je kopirao, kopirao je na desktop i kad mu je Win98 riknuo, otišlo je sve u nepovrat. Ni dan danas se nije opametio i sve drži na desktopu, osim onda kad nestane mesta na sistemskoj particiji, tad iskopira nešto na D.
:: recimo onih zaduzenih za download predlaze desktop kao default za svoje operacije (ili jedan njihov deo). Naravno, ti koji ZNAS o cemu se radi, promenices to i izabrati neki `temp` ili `make new folder` u okviru extended partition itd. itd :: Ja sam nedavno zaradio jednu lepu sumu spasavajuci obrisane podatke - vlasnik-korisnik je slozio jedno 25GB vaznih fajlova (txt dokumenata, fotki i movie klipova) u folder na desktop-u. Zasto? Zato sto je neki zvekan dosao i iskopirao tu gomilu sa svog prenosnog diska. Mzelo ga je da se bavi razmisljanjem o pogodnoj destinaciji i jednostvno je sve uvukao u `new folder` koji je napravio `na ekranu` :: ::
Na desktopu ne drzim ni recycle bin a explorer mi je na details pa strelice ni ne gledam.
Inace, taman stavili i triput vecu strelicu i dalje ce pametni korisnici da misle kako su uninstalirali program ako mu obrisu ikonu. To su one vradzbine: `Ako ubijes glavnog vampira svi njegovi minioni ce da pocrkaju od muke` ... samo, ko je glavni vampir?
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Shortcut strelice skidam iz razloga sto mi lepse izgleda desktop a to sto danas svaka susa ima kompjuter to je vec neka peta stvar i bas me briga da li drze sve na desktopu ili ne njihova stvar
Meni uglavnom na desktopu ikone od nekih najvise koriscenih programa, imam i neke kopije foldera, recimo imam kopije od gpu-z, cpu-z, occt i slicno, poneki iso, ili slican image koji privremeno stoji dok ne instaliram, kopija od dugova(onih koji mi duguju:) i kopije pasvorta, druge kopije su mi na D, pa dok ne rikne hard sve mi je uvek dostupno :D :D
I tacno je, i dalje ogromna vecina ljudi misli, aham sacu obrisem ikonu i igra nece da radi, WTF!?!? :)))
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.