Ako se nekom desi da prilikom pravljenja Bootabilnog flesha,napravi gresku i HDD izgubi bootabilnost prilikom podizanja sistema dobice poruku NTFS5:No grldr[ cannot find ] MBR is missing...etc. Da nebi prolazio mucnu proceduru povratka MBR-a iz DOS-a,preporucujem program Partition Table Doctor 3.5 Izabere se C particija> options > recover MBR> O.K. U par koraka spasava se reinstalacije Windowsa ili par sati prckanja po DOS-u.
Hvala rodjo taman mogu da namestim da mi radi normalno ovaj moj mucenik na win 7 posto mi je nesto prslo u sistemu ili je neko obrisao MBR posto mi nema boot za win. Uspeo sam da ga podignem tako sto idem boot from pa biram drugi hdd inace morao bik da se zajebavam po biosu ili bi uradio repair. HVALA josh jednom i car si.
Da bi ova informacija bila potpunija, valja napomenuti da skoro...
06.02.2011. 10:13
status: user broj poruka: 10999
svi savremeni partitioner- programi mogu da izvedu MBR (ili samo boot) recovery. Ja sam, nedavno, u tu svrhu upotrebio Paragon Partition Manager 2k9...
Tačno je da ima puno programa koji mogu da ponovo kreiraju MBR sektor na disku, ali nijedan od njih nije uspešan u svakoj situaciji. Najsigurnije je da sami, uz pomoć najobičnijeg hex editora napravite kopiju prvog sektora diska. Za vraćanje istog može da se upotrebi neki WinPE i ponovo neki hex editor. Ceo postupak traje nepunih par minuta, brže je i 100% sigurno rešenje za oporavak na ovaj način izgubljenih podataka.
Extra program, no .... di bri vi živite? Ovaj prog. i sijaset drugih ima se i u Hiren`s boot CD-u ... i onaj koji se time bavi a nije čuo ili ne koristi hiren`s-a bolje neka se vrati gramofonima ...
enter to that na hiren-i 9.7 ima cak i mini windows koji je odlicna stvar ako pukne OS, butuje se ovaj mini windows i mogu da se spasu svi podaci ca C particije (ko je bio dovoljno blesav da cuva bitne stvarina C-u) o alatima koji idu uz hiren-u necu ni da pricam :)
:: Extra program, no .... di bri vi živite? Ovaj prog. i sijaset drugih ima se i u Hiren`s boot CD-u ... i onaj koji se time bavi a nije čuo ili ne koristi hiren`s-a bolje neka se vrati gramofonima ..
imas to sve na hirens boot cd-u, ili pak na ERD commaderu...plus mnogo stvari vise, kakav rad u dosu, napravljene su mnoge alatke da same to rade
:: Ako se nekom desi da prilikom pravljenja Bootabilnog flesha,napravi gresku i HDD izgubi bootabilnos :: prilikom podizanja sistema dobice poruk :: NTFS5:No grldr[ cannot find :: MBR is missing...etc :: Da nebi prolazio mucnu proceduru povratka MBR-a iz DOS-a,preporucujem progra :: Partition Table Doctor 3. :: Izabere se C particija> options > recover MBR> O.K :: U par koraka spasava se reinstalacije Windowsa ili par sati prckanja po DOS-u :: :: Pozdrav ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.