Krenuo sam da instaliram novi Windows na laptopu i kada setap loadinguje fajlove, pojavi mi se ona opcija za setap novog win itd i kliknem to, tj udarim enter, i onda mi se pojavi:
Setup cannot continue. To quit Setup, pres F3 i to je to... Tekst gore je sledeci:
Setup did not find any hard disk drives installed in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration is correct. This may involve running a manufacturer - supplied diagnostic or setup program.
With those keywords: AHCI, ide, sata, BIOS, install os... problem installing vista... no hdd detected, problem installing win7... no hdd detected.... itd.
Imao si takvih pitanja i odgovora ovde, većinom za laptopčeta, ali problem se svodi na AHCI, SATA, RAID način rada ili podešavanje u BIOS-u računara (kontra od onoga što imaš) ili, potrebu da imaš sata drajver za sata kontroler na ploči - a koji nije podržan od strane verzije OS-a koju pokušavaš da instaliraš.... tu je rešenje takav drajver sa floppy-a, ako ga ima, ili sa USB-a, ako ga BIOS podržava, ili, da se integriše sa nLite-om u tu instalaciju windowsa.... a to otvara gomilu drugih pitanja sa tvoje strane, ali, i ta su već odgovarana ovde, samo si ti malkice lenj ili si u frci pa ti čuka ne radi punim kapacitetom.... Recimo, instaliraj Windows 7 ili Ubuntu (ili oboje), i ne bi trebalo da imaš tih problema.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.