tuneup utilities, jedino sto nije bas programcic ali radi i sa njim mozes da iskljucis hibernaciju i oslobodis mesto na hddu jer ja drugacije nisam uspeo
ja sam mislio da je problem sa slobodnim prostorom bar na sistemskoj particiji odavno prevazidjen, ne znam za vas, ali meni je sasvim dovoljno 50giga samo za programe u c particiji, temp i ostalo...i uvek imam po 30 i kusur slobodnog mesta..
ma daaaj bre brate, sta radis ti s tom tiny winy miny particijom? sto ne povecas bar na 20? mucis se, maltretiras se, stalno ti fali i stalno brises neke sitne stvari, kuburis garant sa mestom, trebace ti recimo temp od 4gb, pa ces posle morati da budzis temp, da se smaras, itd, sta ce ti to u zivotu...olaksaj sebi
Ja sam na Samsungu Spin Point F3 1TB stavio 100gb sistemsku particiju, ostalo je 831GB u okviru druge particije.
:: ma daaaj bre brate, sta radis ti s tom tiny winy miny particijom? sto ne povecas bar na 20? mucis se, maltretiras se, stalno ti fali i stalno brises neke sitne stvari, kuburis garant sa mestom, trebace ti recimo temp od 4gb, pa ces posle morati da budzis temp, da se smaras, itd, sta ce ti to u zivotu...olaksaj sebi :: :: ::
ja gledam sto manje da mi ostane na C, iz razloga da bi sto manje backup=ovao stvari kada trebao opet da podizem sistem, cak mi je i my doc sistemski premesten na drugu particiju (znas ona opcija MOVE), podeljen mi je hard od 500: C=50GB, D=440GB, na D trpam igre, na C svi programi i cao...da ne pominjem na sta mi desktop lici i uvek mi je C prazan..
>imarkovic Ma ne mučim se, stvarno. Dovoljno mi je, pogotovo za disk od 80GB. Naravno, i ja sam premestio dokumenta na D, kao i kompletan user folder sa APP data i ostalim. Ukinuo sam džibernaciju, restore i swap file. Ne držim bog zna kakve programe, od velikih potrošača imam samo ACAD2010, corel X4, ABBYY finereader 10 i office 2007 (i najvećeg potrošača win7 x64 :). Mada, u zadnje vreme su svi programi postali alavi: Comodo 350Mb, Acdsee 100Mb, AVS video convet 100MB, Nero 9 (samo burner) 180MB, Paragon partition 150MB, quick time 80MB (!!!). Al` živi se nekako.
da ti kaem nesto prijateljski, drzi restore, ali za C particiju, ostale iskljuci, veruj mi, korisno je, i za 80 giga ja bih stavio C da ima 40GB, D ostalo, e sad, ne znam ako ti je to jedini hard koji imas u kucistu, onda je vec problem..
ako ne pravis dvd i ostale zezancije sa nerom nego samo pravis iso, kopiras i rezes diskove uzmi gburner 2mb idiot proof program, meni nije ni jedanput stucnuo :)
>imarkovic Imam image primarne particije tako da svaki problem rešim za 10min. Veruj, do sada mi restore nije zatrebao. Image dorađujem sa vremena na vreme kado dodam ili deinstaliram nešto. Naravno, jedini disk 80GB. >saxija Samo kopiram i režem ali isprobao sam sve burnere i imao teške probleme sa multisession diskovima. Nijedan neće da pravilno pročita trake onog drugog i doda novu traku. Tako sam se zadržao na Neru
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.