Kakvo turanje na DX12? Kakva NV vs. AMD rasprava? Eto, igrao sam na NV. A imam i Radeona. Ovo je zabranjeno po principima kvantne mehanike, right?
Kakve to veze ima sa samim kontrolama igre? Hvatanje za ivice je ocajno uradjeno, sto je u igri koja se manje vise bazira na ovome meni recimo problem. Nisam spomenuo ni grafiku ni tehnologiju, nego same kontrole. Na gamepadu radi malo bolje, ali pucanje je tu ocaj, sta znam, ako moram da koristim kombinaciju gamepada i misa da bih zavrsio igru i da ne bih ginuo na deonicama po bukvalno 15 puta zato sto su kontrole traljavo odradjene rekao bih da tu nesto ne stima. A i sama igra je bas bas teska limunada, a iz dela u deo su re razvidnjavali sve vise i vise. Kec je bio nesto uslovno receno novo, dvojka malo prosireno ali opet zanimljivo a ovo... Ne znam sta su mislili da ce postici.
Ili je diskusija o igrama postala diskusija i broju frejmova? Za to postoji bolji softver.
I ne `git gud` nije resenje. Nisam jedini koji je osetio frustraciju zbog kontrola u ovoj igri. Cheap deaths i tezina same igre nije isto.
Darksiders 3 su imali sasvim korektne kontrole ako koristis gamepad, na tastaturi onako, ne bas kako treba, ali je sama igra bas trashy pa je nisam ni presao, sam dizajn nivoa je onako, zbunjiv u najmanju ruku, gameplay osrednji, glasovna gluma meh, odgledao sam ending video na yt i meni bilo dosta.
Za tu graficku ti sve jedo koji je procesor u pitanju. https://imgur.com/HKTTi2k Za rx 580 stvari stoje ovako https://imgur.com/l9LUrh5 Seckanja zvuka su ocito normalna stvar.Zanimljivo je da nekim radi solidno bez seckanja a nekim secka sa istim ili slicnim konfiguracijama ko tvoja.
Zašto turanje na DX12? Zato što na AMD-u (konkretno RX 480) igra radi bolje i fluidnije u DX12 nego u DX11. To što u igri ima glupih scena, posebno tokom borbi sa jačim protivnicima ili tokom neke bežanije, kad možeš da pogineš bez-veze je nešto što je karanteristično za sve tri igre i nema veze sa kontrolama, nego sa glupim (verovatno konzolaškim) konceptom igre. Tako nešto ume da iznervira kad više puta moraš da ponoviš istu scenu, ali te barem ne vraća na početak igre kao u Darksajders III. Ali da su kontrole loše odrađene, nisu. Sve je isto kao i u prva dva dela. I na kraju krajeva, to je samo igra.
@Simon72 Pa šta ako ima 16GB DDR3 memorije. Prodaće je. Neće je baciti u kontejner. RX590 i RX580 nisu isto, posebno što ova za 22000 ima samo 4GB RAM-a. To je nedovoljno za igru o kojoj pričamo, a verovatno i za mnoge druge novije igre. Neko od nas se ne zadovoljava, zadovoljavajućim nivoom igranja, već hoće da uživa u fulu. A to sa matorim Intelima više ne može da se radi. i5 i i7 druge i treće generacije su odradili svoje i nikakva sentimentalnost prema njima ne može da poništi činjenicu da ih je vreme pregazilo. Kad nisu u stanju da isprate RX 480 (kao klokovan 2500K kod mene), kako će da isprate neku jaču grafičku.? R9 270 sa 2GB RAM-a, kao i RX 560 i 1050 su dovoljne za šta? Za igru koja gura preko 4GB RAM-a na grafičkoj? Mojne da zezaš!
Vidim da se razvila bas ziva diskusija...hm kao i uvek. Evo moga iskustva sa DX11 vs DX12. Rise of The Tomb Raider sam odigrao na istoj ovoj masini i na DX11 je `seckalo` a na DX12 je islo savrseno. Sto se tice hardvera, od kada smo zapococeli celu ovu pricu PC vs konzola i budzenje stare masine vs kupovina svega novog, po ceo dan provodim (kao u stara vremena) gledajuci testove, cene i sve ostalo. Dosao sam do odredjenih zakljucaka. Ako bih nesto menjao na postojecoj masini sto bi sigurno moralo da bude MB+CPU+RAM morao bih za dam nekih 200-250 Eura za nesto pristojno. Za te pare vec ima da se nadje konzola koja bi sigurno pruzila vise od tog upgrade-a. Sa druge strane novi komp, naravno sa pristojnim komponentama bi me kostao 3-4 puta vise i `nadam se` omogucio mi jean duzi vremenski period (4-5 godina) mira (bez upgrade-a). Cenim da ce se vecina sloziti.
I kod mene se u medjuvremenu nesto slicno iskristalisalo. Dakle otprilike ovako:
CPU Ryzen 5 2600X 195-225E (prva cena je na KupujemProdajem iz EU, druga kod nas) MB MSI X470 Gaming Plus 120-145E (ista prica) RAM Patriot Viper 3200 2X8GB 137E ili Geil Potenza 3200 2X8GB 138E GPU RX590 XFX ili Sapphire 237 ili 240E (od preko) ili Gigabute 252E (kod nas) HDD Samsung 1T 155E (kod nas) PSU Seasonic Focus Plus Platinum SSR-750PX 130E (kod nas) CAS Cooler Master Storm Enforcer 70E (na KP, od preko)
To bi bilo 1.041 do 1.103 Eura. Mozda bi dosla u obzir neka manja korekcija ali ne bih mnogo isao ispod ovoga. Ne znam do duse da li dobro kupovati preko KP od ljid koji donose od preko (verovatno iz Madjarske). Imate li tu neka iskustva?
Cene koje sam ti prikazao su kod Fante, a moguce da su za koji evro i nize.
Kod nas ne uzimam nista, samo KP. Iskustva max pozitivna.
Znaci hoces 2600x, zasto? 2600 je jeftiniji i moze da se lagano klokne da bude brzi od 2600x? Ako ne preferiras OC kao ja, onda cemu X ako u igrama nema razlike izmedju obicnog i X i sto ne ustedeti 40-50e? Te pare staviti neki aftermarket kuler ili ka boljoj grafickoj.
Dalje..
Maticna koju sam ti napisao je best buy svih kupovina vezanih za Ryzen CPU, jedina bolje je ona od 200e+. Cemu X470? OC? Moze i na Tomahawku.
Ram - po meni LPX odlican i jako kvalitetan ram, ako pak zelis 3200mhz (135e), jedinu alternativu bih razmotrio GSkill, koji je skuplji.
Kuciste - stvar ukusa, ok izbor ali predlog za Fractal Design, BeQuiet..
PSU - 750W mozda mnogo, 650W mozda bolje, 550W mozda taman ako se ide na Gold/Platinum. Predlog za SS, Corsair, BeQuiet.
GPU - nesto mi ta 590 ne ide, nzm zasto.. :D Da li moze da se skupi 100-150e ustede i uzme nova RTX 2060? To mi je daleko bolji izbor.
Napajanje je trebalo da bude BE QUIET! Pure Power 11 600W CM - 88 eur, ali nije bilo na stanju i buraz nije hteo da ceka jos nedelju-dve, isto vazi za plocu i ram...
Cene od sredine januara, HU.
Intel core i7 2600 @4.2GHz Gigabyte ga-z77-DS3H / 16GB DDR3 Excelram 1600MHz / PowerColor AMD r9 280x TurboDuo - PowerColor ATI 4870 1GB BKP / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Razer Destructor II
Ok drugari. Hvala na predlozima i sugestijama. Sve uzimam u obzir. Bilo mi je bitno da je KP kupovina OK tako da ce doci do korekcija. Za CPU ispod Ryzen 5 2600 necu sigurno da idem a ostalo je podlozno korekcijama.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647625. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.