Sve vreme igram i potpuno sam zaboravio da imaju te hd teksture a fale zaista za neke stvari kao sto su zivotinje i sl. Sada vidim izasla verzija sa 4k teksturama, isto je CPY, valjda ce da radi save jer sam presao poprilicno :)
Ja nisam nigde pominjao nikakve HD teksture, koristio sam standard verziju a realno nisam ni video koju si ti verziju koristio. Uglavnom sam vrsio komunikaciju sa Djoletom, on je upucen u ono sto smo pricali, on mi je i rekao za HD teksture. A ovo su 4k pa cu da probam, i onako sve guta i sa 2k. Nadam se da ce mi save raditi, tj. prvo moram da pronadjem gde je.
Malo pre sam instalirao verziju sa 4k teksturama ali to izgleda nisu 4k vec HD. Ja ne primecujem nikakvu razliku bar ne tu gde sam se nadao kod zivotinja koje me prate. Najsmesnije je sto nema nikakve razlike i oscilacije u fps-u, benchmark sa HD on i sa HD off daje iste rezultate, potpuno iste pa me dovodi do toga da se pitam da li je nesto zaista implementirano ili sam samo dobio kao fol neku upciju za teksture u meniju?!
Nisam probao bez DSR-a. Da nije u tome fora, ne znam zasto bi bilo, nema to nikakve veze sa teksturama.
Djole, napravio sam oko 800 mb slika i oko 4gb video zapisa koje sam planirao da montiram i uploadujem na yt ali nemam kada. Video zapisi su borbe zivotinja i interesantne scene.
Ubiacicu ti koju sliku ali ako igras igru ne vidim neku potrebu kada si vec video i sam osim sto ti ne koristis DSR a ja koristim.
Bolje mi reci sta je sa ovim HD teksturama posto mi zivotinje izgledaju i dalje isto a samo mozda neki detalji, elementi u pirodi su jedva primetni, gotovo da razlike i nema.
Napisao sam na prvom postu jos, ja razliku primecujem kod tekstura u daljini ili recimo kod rastinja, drveca i slicno. I to kad pridjes drvetu, vidi se kako je to malo sredjeno, ali u globalu kroz gameplay-a tesko. Zato i zauzima samo 2.5GB i to bez kompresije i ne udara po FPS-u.
Jos sto se te distance tice, ja igram u 1080p bez DSR-a, moguce da se sa njim i to izgubi. Ali opet kazem, sve je to zanemrljivo.
Pa da, zbog simulacije broja piksela je moguce da se gubi vizuelno rezolucija tekstura jer se stopi sa vecom rezolucijom u igri. Cak i kada snimam klip bude rez 2560x1600, doduse tako sam stavio da bude in game.
Da, meni je to palo na pamet odmah. Hm.. Djole pa rade ti bubrezi dobro :)))
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647626. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.