Ma zezam se ja za godine, daleko bilo :) Ali taj konzolaški, arkadni i uprošćeni osećaj kod novih igara me ubija u pojam, taman i da sama igra nije loša. Jednostavno, novije igre nisu u stanju da te uvuku u priču, da te zagreju malo, samo sirova grafika i to je to... Uostalom, sam si pomenuo Half-Life: eto to je FPS, ali pogledaj ti kako je urađen, kako se odvija radnja, tera te bre da ideš napred... A ovaj novi COD? Smori posle 15 minuta, barem mene. Sve jedno te isto... Been there, done that.Razvojni timovi troše mesece na grafičke efekte, pa nije ni čudo kad im ne ostane vremena za samu igru. Hoćeš klasičan primer? Civ4 vs Civ5, ili Mafia I protiv Mafije II. Iz aviona se vidi koliko se stvari uprošćavaju, banalizuju, pojednostavljuju, itd... Detalji se zanemaruju, pa se imerzivnost gubi. Ne znam kako je sa ostalima, ali npr. Mafia I: ekstra priča, dobra igra, sve je to lepo. Ali mene je kupila detaljima: kada npr. menjate šaržer u pištolju, gubite metke u starom, to što možete u atuo da uđete i sednete npr. pozadi (iako ničemu nije služilo), to kako je mapa bila prikazana, sve onako pocepana u sredini, ručno menjanje brzina na automobilima, još mnogo sitnih detalja koji čine igru stvarnijom. A ne to da se na početku svake misije javljam na telefon i biram šta ću da obučem - e pazi, na početku svake misije. Pa jebem ti taj mozak koji to smisli...
:: @Mslavk :: Ja sam jos stariji od tebe,mislim da nije rec u godinama vec u samom pristupu..Mozda i ovde postoji odredjen prag tolerancije koji sam korisnik postavlja vremenom.Sta znam.I ja sam ga imao u pocetku ali sam posle postao flexibilniji pa mogu da odigram i neke manje ozbiljnije igre..Sat znam,sad mi pade na pamet Wolverine. :: P.S.Dok si god mlad duhom tim bolje.Preterana ozbiljnost u zivotu dovodi samo do brzeg starenja.Za neke stvari treba biti ozbiljan (posao) za neke jednostavno dete u dusi..Pogotovu u ovim teskim vremenima,to coveka odrzava. :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: GTX295 The Best Vantage Score :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: ::
Da nebih duzio mnogo,slazem sa izrecenim..Jedino sto mogu da kazem jeste sta ces,tako nam je..Valjda ce biti bolje..Sve se iskvarilo,nadam se da nece bas samo dno dohvatiti!
:: Ma zezam se ja za godine, daleko bilo :) Ali taj konzolaški, arkadni i uprošćeni osećaj kod novih igara me ubija u pojam, taman i da sama igra nije loša. Jednostavno, novije igre nisu u stanju da te uvuku u priču, da te zagreju malo, samo sirova grafika i to je to... Uostalom, sam si pomenuo Half-Life: eto to je FPS, ali pogledaj ti kako je urađen, kako se odvija radnja, tera te bre da ideš napred... A ovaj novi COD? Smori posle 15 minuta, barem mene. Sve jedno te isto... Been there, done that.Razvojni timovi troše mesece na grafičke efekte, pa nije ni čudo kad im ne ostane vremena za samu igru :: Hoćeš klasičan primer? Civ4 vs Civ5, ili Mafia I protiv Mafije II. Iz aviona se vidi koliko se stvari uprošćavaju, banalizuju, pojednostavljuju, itd... :: Detalji se zanemaruju, pa se imerzivnost gubi. Ne znam kako je sa ostalima, ali npr. Mafia I: ekstra priča, dobra igra, sve je to lepo. Ali mene je kupila detaljima: kada npr. menjate šaržer u pištolju, gubite metke u starom, to što možete u atuo da uđete i sednete npr. pozadi (iako ničemu nije služilo), to kako je mapa bila prikazana, sve onako pocepana u sredini, ručno menjanje brzina na automobilima, još mnogo sitnih detalja koji čine igru stvarnijom. A ne to da se na početku svake misije javljam na telefon i biram šta ću da obučem - e pazi, na početku svake misije. Pa jebem ti taj mozak koji to smisli.. :: :: :: @Mslavk :: :: Ja sam jos stariji od tebe,mislim da nije rec u godinama vec u samom pristupu..Mozda i ovde postoji odredjen prag tolerancije koji sam korisnik postavlja vremenom.Sta znam.I ja sam ga imao u pocetku ali sam posle postao flexibilniji pa mogu da odigram i neke manje ozbiljnije igre..Sat znam,sad mi pade na pamet Wolverine. :: :: P.S.Dok si god mlad duhom tim bolje.Preterana ozbiljnost u zivotu dovodi samo do brzeg starenja.Za neke stvari treba biti ozbiljan (posao) za neke jednostavno dete u dusi..Pogotovu u ovim teskim vremenima,to coveka odrzava. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Eto slazem se sa tobom oko mafie 1 i 2 i meni je mafia 1 bila mnogo zanimljivija od mafie 2(jes da otkida grafika), ali mnogo toga su previse uprostili pa je izgubljen osecaj za igranje :(
:: Ma zezam se ja za godine, daleko bilo :) Ali taj konzolaški, arkadni i uprošćeni osećaj kod novih igara me ubija u pojam, taman i da sama igra nije loša. Jednostavno, novije igre nisu u stanju da te uvuku u priču, da te zagreju malo, samo sirova grafika i to je to... Uostalom, sam si pomenuo Half-Life: eto to je FPS, ali pogledaj ti kako je urađen, kako se odvija radnja, tera te bre da ideš napred... A ovaj novi COD? Smori posle 15 minuta, barem mene. Sve jedno te isto... Been there, done that.Razvojni timovi troše mesece na grafičke efekte, pa nije ni čudo kad im ne ostane vremena za samu igru :: Hoćeš klasičan primer? Civ4 vs Civ5, ili Mafia I protiv Mafije II. Iz aviona se vidi koliko se stvari uprošćavaju, banalizuju, pojednostavljuju, itd... :: Detalji se zanemaruju, pa se imerzivnost gubi. Ne znam kako je sa ostalima, ali npr. Mafia I: ekstra priča, dobra igra, sve je to lepo. Ali mene je kupila detaljima: kada npr. menjate šaržer u pištolju, gubite metke u starom, to što možete u atuo da uđete i sednete npr. pozadi (iako ničemu nije služilo), to kako je mapa bila prikazana, sve onako pocepana u sredini, ručno menjanje brzina na automobilima, još mnogo sitnih detalja koji čine igru stvarnijom. A ne to da se na početku svake misije javljam na telefon i biram šta ću da obučem - e pazi, na početku svake misije. Pa jebem ti taj mozak koji to smisli.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647630. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.