Crysis 2 patch v1.9 izilazi sledećih dana, hopefully... Sa DX11... Eve skrinovi...
STRANA 2 OD 4
-ShonE-
Re: Re: Patch 1.9
27.06.2011. 19:58
status: user broj poruka: 3529
U pravu si, nema jos uvek leka za 1.9, smetnuo sam to s uma, ali ko ima original eto nek proba pa javi utiske, ako ima takvih.
:: NEcemo ni probati dok ne izadje krek. Ja imam sve skinuto :: :: :: :: Patch je najavljen za danas u toku dana, i evo linka, pusten je, tu se nalazi sve, patch 1.9 + svi update-i koje sam pominjao. :: :: :: :: http://goo.gl/54RP :: :: :: :: P.S.:nisam kuci da bih probao, ali eto ako je neko voljan, nek proba pa nek napise utiske.
Po ovom snimku, rekao bih da samo lud ne bi primetio razliku... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Evo i gameplay-a, pa ako i moze nesto bas da se provali sa snimka sa youtube-a to su zaista texture koje su evidento lepse, hdr, kao i refleksija od objekata. Jedan od videa je igran na laptop-u Alienware M15x koji ima cpu i7, 6gb rama i gtx460m grafiku, uglavnom je na 30fps, povremeno se spusti i na nesto malo preko 20fps, znaci ipak je nesto zahtevnija igra, do duse ovo je ipak lap top, no, videcemo u praksi. .)
Re: Upravo sam bio u poseti sajtu (NV-sponsored) koji je linkovao Shone. Izgleda da...
28.06.2011. 09:48
status: user broj poruka: 12805
Tortojede, ajde da ti objasnim. Teselacija i paralax mapiranje zahteva posebne texture da bi se pomoću njih odredilo koliko će visoka textura da bude koja se formira u 3d-u ili se fake-uje sa paralax mapiranjem. Teselacija dodaje geometriju, i kako će engine da zna recimo koliko treba da ispupči te cigle na zidu ako ne preko texture?
Paralax mapiranje je trodimenzionalni bump mapping, dakle pravi iluziju da je textura trodimenzionalna, ali bez ikakvog udara na peformanse. Paralax mape se najviše koriste za pod jer ne možeš da se sagneš toliko u ravan da bi video da je 2d textura u pitanju a ne 3d objekat.
Tako da je sasvim opravdano što su stavili celih 1.6GB novih textura. Znači da su se malo potrudili da ipak ima teselacije na većini objekata... __________________ Scourge of PCBerza
:: sam s pravom bio skeptican kada sam sumnjicio Crytek-a za podvaljivanje. Citavih 1.6GB NOVIH textura, uz onaj patch. To ce reci: primena DX11 teselacije je SPOJENA sa ubacivanjem NOVIH tekstura (zamena starih) a NE SAMO aktivacija DX11-mogucnosti u okvirima `stare` igre :: Prakticno: promenili su stare slike istih scena, dodali detalje itd. da bi igraci STEKLI UTISAK da su razlike posledica ukljucenosti odredjenih filtera u DX11-ici.
Ali jel probao neko patch? Ja cu sad da skidam, ali jel mogu da igram ili sta se desava? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
@mixer93 Koliko sam video po forumima, ukoliko nemas original igru za sad je nemoguce igrati je sa dx11 update-om i patch-om 1.9 dok neko ne odradi lek za isti, posto dx11 radi samo u kombinaciji sa patch-om 1.9.
@Daum Mislim da bi mogla da radi, ali samo sa jednim upgrade-om i to onim za Hi texture.
Ima onih koji imaju original i nakon instaliranja dx11 update-a, posto imaju kartu sa dx10 imaju problema sa igrom, black screen itd.., iako su u opcijama iskljucili dx11, dakle ako neko ima dx10 kartu bolje da ne instalira dx11 upgrade, vec samo da proba texture.
Re: Re: Upravo sam bio u poseti sajtu (NV-sponsored) koji je linkovao Shone. Izgleda da...
28.06.2011. 11:15
status: user broj poruka: 11009
@Daum: Razumem. Samo, to je trebalo da urade odmah. Nisu oni sinoc saznali za DX11 i njegove mogucnosti. Jos jedan primer igre odugovlacenja i davanja `na kasicicu` da bi se obezvredili `lekovi`. Neki to rade tako sto namerno ubace greske (koje potom `ispravljaju` patch-om) a neki to rade ovako.
:: Tortojede, ajde da ti objasnim. Teselacija i paralax mapiranje zahteva posebne texture da bi se pomoću njih odredilo koliko će visoka textura da bude koja se formira u 3d-u ili se fake-uje sa paralax mapiranjem. Teselacija dodaje geometriju, i kako će engine da zna recimo koliko treba da ispupči te cigle na zidu ako ne preko texture :: :: Paralax mapiranje je trodimenzionalni bump mapping, dakle pravi iluziju da je textura trodimenzionalna, ali bez ikakvog udara na peformanse. Paralax mape se najviše koriste za pod jer ne možeš da se sagneš toliko u ravan da bi video da je 2d textura u pitanju a ne 3d objekat. :: :: Tako da je sasvim opravdano što su stavili celih 1.6GB novih textura. Znači da su se malo potrudili da ipak ima teselacije na većini objekata.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: sam s pravom bio skeptican kada sam sumnjicio Crytek-a za podvaljivanje. Citavih 1.6GB NOVIH textura, uz onaj patch. To ce reci: primena DX11 teselacije je SPOJENA sa ubacivanjem NOVIH tekstura (zamena starih) a NE SAMO aktivacija DX11-mogucnosti u okvirima `stare` igre :: :: Prakticno: promenili su stare slike istih scena, dodali detalje itd. da bi igraci STEKLI UTISAK da su razlike posledica ukljucenosti odredjenih filtera u DX11-ici.
moras igru da deinstaliras,ponovo je instaliaras,prvo instaliras patch pa tek onda crack,izgleda da kod nekog radi,kod nekog ne,izgleda da se ceka noviji crack.Situacija kod mene imam ton,ali nemam slike.
ok,javite obavezno ako neko bude imao neke novosti..bas me zanima da li je ovo marketinski trik ili kroz 2 godine mozemo ocekivati kvalitetne drx11 naslove sa teselacijom i ostalim zezalicama..
Naslova sa grafičkim zezalicama će biti, ali kvalitetnih naslova - vrlo malo... :(
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: ok,javite obavezno ako neko bude imao neke novosti..bas me zanima da li je ovo marketinski trik ili kroz 2 godine mozemo ocekivati kvalitetne drx11 naslove sa teselacijom i ostalim zezalicama. ::
ma pitam zato sto metro ima teselaciju,ali to nije jos razvijeno i tako dalje..pa me zanima da li ce u bliskoj buducnosti biti nesto sa dosta grafickih opcija i podesavanja..tipa heaven benchmark :D mnogo trazim ? :D
:: ok,javite obavezno ako neko bude imao neke novosti..bas me zanima da li je ovo marketinski trik ili kroz 2 godine mozemo ocekivati kvalitetne drx11 naslove sa teselacijom i ostalim zezalicama..
Skinuo sam komplet pack za Crysis 2 (1.9, DirectX11, texture etc) ali je problem sto su sve izgleda na kineskom i nema sanse da se snadjem sta treba da radim. Sibnite mi neki normalan link na mail za ceo paket... Hvala
Odakle si skidao? Jesi li skidao sa linka u ovoj temi ili? AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
:: :: :: :: Skinuo sam komplet pack za Crysis 2 (1.9, DirectX11, texture etc) ali je problem sto su sve izgleda na kineskom i nema sanse da se snadjem sta treba da radim :: Sibnite mi neki normalan link na mail za ceo paket.. :: Hvala
Evo ja sam probao sa crackom koji ide uz regularnu kupovinu igre
29.06.2011. 02:39
status: user broj poruka: 4187
i isto dobijam zvuk bez slike... Mislim da je to neko isto spominjao... AII x4 640-MSI 770-C45-2x2GB Kingston HyperX BLU-GTX460 1GB TOP-LC6650GP3 V2.3-BenQ 2420HDB
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647633. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.