Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
igranje u mrezi
STRANA 1 OD 1
Draguljce igranje u mrezi 21.05.2008. 18:58 T9954

status: user
broj poruka: 34
E, imam jos jedtanje.. Jel zna neko koji program mogu da koristim da igram WCTFT u mrezi a da nije hamachi..
On mi nesto trokira.. jos nikog nisam nasao preko hamachija.

Hvala..!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lllo 21.05.2008. 19:34 #55312

broj poruka: 319

Draguljce,hamachi ne funkcionise bas tako :> Nije u pitanju klasican game pretrazivac,kao npr. GameSpy ili program slicne namjene.Da bi mogao da pristupis nekoj hamachi mrezi na kojoj se igra WarCraft,moras da znas njen tacan naziv i password,zatim se konektujes,pa pokrenes igru.
Giski ima 21.05.2008. 20:02 #55322

broj poruka: 126

odgovaram stalno a nikako da okacim jer ne znam ...za igre u lanu preko neta najbolji je garena ili ti GG client .skini sa http://www.gg-game.com i uzivaj .ja nisam mogao da verujem da ljudi sa jakim pingom igraju a da im ne secne ama bas ni malo .igram war craft vec 5 meseci preko GG clienta i mogu ti reci da radi 10x bolje dota nego preko Bneta ,a sto je nakjlepsa stvar ne treba ti original cd.sa druge strane svi profi igraci su tamo .probaj pa javi .poz
Draguljce .. 21.05.2008. 20:04 #55325

znam brate, isto kao i za cs.. ali ako ocu da igram 1vs1 kako to da izvedem kada odem na taj `javni` server, posto tamo mogu da udjem na tudj i da igram sa njim/a.. a kad ga ja naprvim niko me nevidi u lanu.. isto kau u cs.. do sad warcraft samo mogao da igram u mrzi jedino preko garene, mada ni tamo nisam mogao 1vs1, nego samo sa onima koje tamo navatam....

Giski pls 21.05.2008. 20:05 #55326

ajd neka neko okaci ovo za garenu stvarno je bruka dobar program treba i ostali da vide a ja i dalje nisam skontao kako se kaci tema jer sam glupi noob .hvala (bax uzdam se u tebe ako ovo citas) http://www.gg-game.com/ za igranje u lanu da lvlujes i da uzivas dali imas veci ping ili ne .hvala unapred
Giski nisi u pravu 21.05.2008. 20:07 #55327

dotu kreiras sam ude ortak i igrate 1 na jedan ,ne znam odakle ti to da ne mozes da kreiras kada mozes kreiras igru i svi sto su na tom kanalu vide tu igru .ti naravno zartvoris ostala mesta pustis ortaka i igrate 1 na 1
limunche Re: pls 21.05.2008. 20:16 #55331

broj poruka: 426
Giski, ne znam sta ti nije jasno...ulogujes i kliknes na forum, tamo odaberes kategoriju koju hoces i kad otvori tu stranu gore desno, tj pri vrhu desno ima oblacic `NOVA TEMA` kliknes na to i kreiras temu!!! Sve isto kao i kad odgovaras na neku temu...pozz

Kiseo sam pa sta...

::
:: ajd neka neko okaci ovo za garenu stvarno je bruka dobar program treba i ostali da vide a ja i dalje nisam skontao kako se kaci tema jer sam glupi noob .hvala (bax uzdam se u tebe ako ovo citas) http://www.gg-game.com/ za igranje u lanu da lvlujes i da uzivas dali imas veci ping ili ne .hvala unapred
lllo 21.05.2008. 20:22 #55332

Draguljce,

http://www.networkshamachi.com/default.asp?page=showgames

Ovo je spisak WCTFT mreza.Izaberi jednu,klikni join i sacuvaj na desktopu.Startuj hamachi,otvori fajl koji si upravo sacuvao (iskljuci sve firewallove i AV) i ubacice te na mrezu.Ako budes imao problema,opet postuj ovdje,bicu tu jos pola sata,do pocetka utakmice.

Probaj i ovo sto ti je Giski rekao,mozda je bolje od hamachi-ja.

Giski :) 21.05.2008. 20:31 #55335

probaj neces se pokajati .limunce hvala napokon sam se okacio na forum :)

Draguljce 22.05.2008. 09:08 #55388

lllo, hvala..
Garenu imam vec neko vreme ali kad kreiram ne vidi dotu.. ima par ponudjenih tabli, za 5vs5 ili tako nesto, ali dotu nemogu da nadjem...

Hvala jos jednom..
Draguljce opet problem 22.05.2008. 10:23 #55392

To sto je Giski rekao ne mogu da probam jer nemam patch za dotu..
Znas sta me zanima.. Kako se koristi je***i hamachi.. skinuo sam server sa onog linka (hvala), i otvorio ga u hamachiju. pojavila se neka 2 servera.. Sta sad? kad udjem u WCTFT i lan opet nema nikoga.. mogu samo da kreiram, a i kad kreiram, zasto bi mene bilo ko video ka ja nikog ne vidim..? Nadam se da shvatas sta pokusavam da kazem.. :/

Glavno pitanje: kada imam hamachi i server, sta tad? kako da se konektujem na taj server?

Hvala u napred..

lllo 22.05.2008. 22:37 #55466

Sve je vrlo jednostavno:

1. Konektujes se na neku mrezu,npr. `Beograd`,tako sto u okviru opcije `Join an existing network` ukucas network name i password.

2.Usao si na mrezu.Ispod naziva mreze (`Beograd`) nalaze se imena ili nickovi clanova mreze,npr. lllo,Draguljce itd.,kao i indikator (zelena ili siva tacka) njihovog statusa.Ako je zeleno,onda je clan online.

3.Posto si se konektovao na server Beograd,mozes da se obratis nekom od online clanova mreze preko chat opcije i pitas ga/predlozis mu da igrate.Ako/kad se dogovorite,jednostavno pokrenes WCTFT (ili bilo koju drugu igru koju zelite da igrate),i,naravno,udjes na multiplayer ili LAN opciju.Refreshujes sve dok se pojavi naziv mape,zatim udjes.{Ovo kontaktiranje preko chat opcije nije obavezno - ako vidis da ima nekog na mrezi,samo pokreni War i potrazi ih/ga u LAN prozoru}.

Kao sto vidis,sve je potpuno isto kao i u normalnim uslovima LAN igranja,samo sto ti ovdje hamachi,posredstvom internet veze,zamjenjuje kablove,antene,swiceve i ostale nacine povezivanja dva ili vise kompjutera u zajednicku mrezu.

Ako ti postavljas/kreiras server,ides na opciju `Create a new network`,dodijelis joj ime i password,zatim obavijestis drugove (koji takodje imaju instaliran hamachi) - das im ime i password mreze.Kad drugovi pristupe mrezi,pokrenete War,neko podigne server a ostali ga traze u Multiplayer/LAN prozoru - isto kao u igraonici.

Draguljce 22.05.2008. 23:46 #55469

Tako sam i ja mislio na pocetku.. AL onda sto s***a se desi.. Pitao sam nekog bugarina (posto sam njega navatoa na hamacgiju `chat`) i on mi je rekao da moram da pingujem druga, pa onda igramo.. ja ga pingujem i on mene, i vidimo se mi i sve ok u hamachiju, ALI kad pokrenem warcraft->LAN ne vidimo se... dans sam od pola 8 do sad pokusavao sa njim nesto da uradim da bi na kraju ustanovili da on ima 1.20c a ja 2.21b.... LOL
Kontam da je to bio problem.. tako da sad moramo do da resimo.. pa ti javim sta sam uradio..

U svakom slucaju hvala na strpljenju..
Jbg kad sam noob..

lllo 23.05.2008. 01:14 #55472

Mozes li mi reci koje su vase hamachi adrese?Ako ne mozete da se `vidite` u LANu,vjerovatno imate razlicite druge redne brojeve u hamachi adresama.Ukoliko je to slucaj,evo ti jedan tip - pravljenje fiktivnih ip adresa ili `aliases`.

Uzmimo da je tvoja hamachi adresa 5.120.14.154,a drugova 5.127.213.4.

1.Skinite hamachi verziju 1.0.1.3 (ako ne nadjes,poslacu ti)

2.Da bi prepoznavanje u LAN-u normalno funkcionisalo,potrebno je da drugi redni brojevi iz vasih ip adresa (120 kod tebe,127 kod njega) budu identicni.Da bi se to postiglo,neophodno je da `prevedes` njegovu adresu,tj. da (njegov broj) 127 pretvoris u (svoj broj) 120.To se radi na sledeci nacin:

Otvoris Notepad,u njemu ukucas stvarnu adresu tvog druga,zatim odvojis jedno mjesto,pa ukucas fiktivnu adresu.To bi izgledalo ovako:

5.127.213.4 5.120.213.4

Kad zavrsis,ides na Save as,ukucas/nazoves ga aliases i smjestis u direktorijum u kojem se nalazi hamachi (vjerovatno je C/Program Files/Hamachi).

Kao sto vidis,prvi niz brojeva {5.127.213.4} je stvarna adresa tvog druga,dok drugi niz {5.120.213.4} predstavlja alias ili fiktivnu adresu,gdje je drugi redni broj preveden,dok su ostali nepromijenjeni.Ovo ce omoguciti tvom drugu da u WCTFT LANu vidi tvoj server,odnosno mapu koju si ti kreirao.

Sve ovo sto sam ti rekao da uradis,treba da ponovi i tvoj drug, s tim sto ce on u `aliases` prevoditi tvoju,a ne njegovu adresu,pa ce kod njega biti:

5.120.14.154 5.127.14.154

Ovo ce ti,vjerovatno,rijesiti probleme a zahtijeva manje od minut posla.

Draguljce 23.05.2008. 16:57 #55504

Pazi, juce sam nasao nesto o tome i proverio.. I jesu nam bile razlicite, tako da sam napravio taj `aliases` ali nisam znao da mora i on.. Naravno nije radilo.. Na kraju, kao sto sam ti rekao, se ispostavilo da nemamo isti WCTFT.. Problem je u tome sto je on jos veci noob od mene pa moram da mu nacrtam.. :D to malo otezava stvar.. U svakom slucaju cu uraditi ovo sto si mi ti rekao pa cu probati ponovo..

Hvala ti po neznam koji put.. Javim sta sam u radio!
pozz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs