Instalirao sam na Visti x64 SP1 PES2008! Kad hocu da udjem na settings kaze da moj racunar ne ispunjava minimalne uslove,kliknem ok,on ipak udje ali mi ne dozvoljava da promenim rezoluciju i kvalitet,nego stoji na 640x480 i low... A kad hocu da udjem u igricu kaze `The video card does not have the necessary specification.(VRAM 64MB) Konfa je e8200,p5e,2x2GB 1066MHz RAM,8800GT/TOP/512... Na XP-u sam imao probleme,posle 15 min igranja mi se restartovao komp,na svakoj igrici... Sad nece ni da udje u igricu kako treba... Sta je problem? Graficka izdise? Procesor klokovan na 3.69GHz memorija na 1153MHz,ali i kad vratim sve na default vrednosti isto je... Sta da radim
Ja sam slican problem resio tako sto sam na msi forumu iscackao beta verziju biosa i pojavila mi se opcija za mnozilac, doduse moja ploca je K9NSLI Platinum...ali tako sam resio isti problem znaci beta bios...
Koji ti je kuler na cpu ? jeli ti sa boxom na 3.7 ghz i koje su temperature ? Graficka se mozda pregreva, ...riva tuner - >system setings - - -> fan tab - -> i dole 3d stavi na 70-80% ....ako nije to onda proveri...Koje ti je napajanje ? proverio bih napajanje, uzmi od nekog druga jace ako imas i probaj (prvo sve na default pa onda klokuj)
:: Koji ti je kuler na cpu ? jeli ti sa boxom na 3.7 ghz i koje su temperature ? Graficka se mozda pregreva, ...riva tuner - >system setings - - -> fan tab - -> i dole 3d stavi na 70-80% ....ako nije to onda proveri...Koje ti je napajanje ? proverio bih napajanje, uzmi od nekog druga jace ako imas i probaj (prvo sve na default pa onda klokuj :: :: Ajd uzdravlje :) :: ::
Box Cooler je u pitanje,a temp su na idle 43-42,a na full load 75-73 ... isti problem je i bez kloka... Napajanje je Corsair HX620W,ne bi trebalo... A u riva tuneru nemam opciju za fan,znam gde treba da bude,ali jednostavno je nema,nema je ni na ntune-u... i nikako ne mogu da proverim temperaturu graficke... svuda pise 0c...
To je previse za taj procesor...spusti klok obavezno ili kupi novi kuler(za 19e imas odlican hyper tx koji i ja imam) ako neces da se kajes posle....gornja granica tih 45 nm procesora je 70C ili 90C prema 2 vrste izvora, u svakom slucaju prevelika ti je temperatura i ne zezaj se...to je prvi problem, verovatno i glavni....koju verziju rive imas ?? u svakoj rivi treba i mora da ima, verovatno ne gledas na pravom mestu....znaci imas low level system setings i ima system setings...izaberes ovo drugo i na prvoj strani su overclock podesavanja,....izaberes 2-gi tab i tu su podesavanja....meni je po defaultu bilo na 25% brzine ventilatora i zato mi je se restartovao komp dok nisam primetio...tako da pored procesora moze biti i da je to razlog tvog problema.
Ajd uzdravlje :)
:: :: :: :: :: Koji ti je kuler na cpu ? jeli ti sa boxom na 3.7 ghz i koje su temperature ? Graficka se mozda pregreva, ...riva tuner - >system setings - - -> fan tab - -> i dole 3d stavi na 70-80% ....ako nije to onda proveri...Koje ti je napajanje ? proverio bih napajanje, uzmi od nekog druga jace ako imas i probaj (prvo sve na default pa onda klokuj :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: :: :: Box Cooler je u pitanje,a temp su na idle 43-42,a na full load 75-73 ... isti problem je i bez kloka... Napajanje je Corsair HX620W,ne bi trebalo... A u riva tuneru nemam opciju za fan,znam gde treba da bude,ali jednostavno je nema,nema je ni na ntune-u... i nikako ne mogu da proverim temperaturu graficke... svuda pise 0c...
:: To je previse za taj procesor...spusti klok obavezno ili kupi novi kuler(za 19e imas odlican hyper tx koji i ja imam) ako neces da se kajes posle....gornja granica tih 45 nm procesora je 70C ili 90C prema 2 vrste izvora, u svakom slucaju prevelika ti je temperatura i ne zezaj se...to je prvi problem, verovatno i glavni....koju verziju rive imas ?? u svakoj rivi treba i mora da ima, verovatno ne gledas na pravom mestu....znaci imas low level system setings i ima system setings...izaberes ovo drugo i na prvoj strani su overclock podesavanja,....izaberes 2-gi tab i tu su podesavanja....meni je po defaultu bilo na 25% brzine ventilatora i zato mi je se restartovao komp dok nisam primetio...tako da pored procesora moze biti i da je to razlog tvog problema :: :: Ajd uzdravlje :) :: : Ma,uzecu neki cooler,mislio sam GeminII ili nekog zalmana,ali ne znam gde da ih nadjem u BG-u... Spustio sam klok na 3.2 full load 66c... Ali opet isto... Riva Tuner najnoviji 2.08... Znam gde se gleda,ali ja taj tab nemam, ima samo 3 tab-a(oveclock,compatibility i overlay) Ni preko kog programa mi ne cita ni fan ni temperaturu grafike... Zato i mislim da je ona problem... Ima garanciju,ali ako odnesem u Eurolink(tu je kupljena) necu je videti narednih 20 dana minimum,a treba mi komp za maturske radove(4-ta godina srednje...)... Sta da radim?
Znaci ni preko Asusovog smart doctor-a ti ne ocitava temperaturu ni fan speed ?Onda je do graficke i neki senzor je otisao, graficku bolje odnesi sto pre jer ako ti zapucava posle 15 min, ne mozes igrati nista, mozes je samo unistiti....odnesi je odmah na servis a od druga uzmi bilo koju drugu graficku ili im objasni situaciju mozda ti izadju u susret i daju neku polovnu dok tvoja ne bude gotova.
p.s. i 66c nije malo, mada bolje nego 75c...
:: :: :: :: :: To je previse za taj procesor...spusti klok obavezno ili kupi novi kuler(za 19e imas odlican hyper tx koji i ja imam) ako neces da se kajes posle....gornja granica tih 45 nm procesora je 70C ili 90C prema 2 vrste izvora, u svakom slucaju prevelika ti je temperatura i ne zezaj se...to je prvi problem, verovatno i glavni....koju verziju rive imas ?? u svakoj rivi treba i mora da ima, verovatno ne gledas na pravom mestu....znaci imas low level system setings i ima system setings...izaberes ovo drugo i na prvoj strani su overclock podesavanja,....izaberes 2-gi tab i tu su podesavanja....meni je po defaultu bilo na 25% brzine ventilatora i zato mi je se restartovao komp dok nisam primetio...tako da pored procesora moze biti i da je to razlog tvog problema :: :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: :: :: :: Ma,uzecu neki cooler,mislio sam GeminII ili nekog zalmana,ali ne znam gde da ih nadjem u BG-u... Spustio sam klok na 3.2 full load 66c... Ali opet isto... Riva Tuner najnoviji 2.08... Znam gde se gleda,ali ja taj tab nemam, ima samo 3 tab-a(oveclock,compatibility i overlay :: Ni preko kog programa mi ne cita ni fan ni temperaturu grafike... Zato i mislim da je ona problem... Ima garanciju,ali ako odnesem u Eurolink(tu je kupljena) necu je videti narednih 20 dana minimum,a treba mi komp za maturske radove(4-ta godina srednje...)... Sta da radim?
:: Znaci ni preko Asusovog smart doctor-a ti ne ocitava temperaturu ni fan speed ?Onda je do graficke i neki senzor je otisao, graficku bolje odnesi sto pre jer ako ti zapucava posle 15 min, ne mozes igrati nista, mozes je samo unistiti....odnesi je odmah na servis a od druga uzmi bilo koju drugu graficku ili im objasni situaciju mozda ti izadju u susret i daju neku polovnu dok tvoja ne bude gotova :: :: p.s. i 66c nije malo, mada bolje nego 75c.. ::
Ni preko Smart Doktora... Uzas... Koliko mi problema zadaje ovaj komp,a placen 1300e,bez monitora... Bolje da sam uzeo kola... Ma,niko nema da mi pozajmi neku staru PCI-E svi imaju AGP... Jbg... Bas sam baksuz... Eurolink mi i nije neka uteha... Imaju dosta los i neodgovoran servis... Ne znam da li da cekam do juna,kad zavrsi skola,a do tad moze da rikne 3x... bzvz... A nemam sad para da kupujem neku jadnu PCIe grafiku,jer prve pare koje dobijem idu na CPU Cooler...
Jedino da ih zamolis i objasnis situaciju...nista te ne kosta da pitas...
:: :: :: :: :: Znaci ni preko Asusovog smart doctor-a ti ne ocitava temperaturu ni fan speed ?Onda je do graficke i neki senzor je otisao, graficku bolje odnesi sto pre jer ako ti zapucava posle 15 min, ne mozes igrati nista, mozes je samo unistiti....odnesi je odmah na servis a od druga uzmi bilo koju drugu graficku ili im objasni situaciju mozda ti izadju u susret i daju neku polovnu dok tvoja ne bude gotova :: :: :: :: p.s. i 66c nije malo, mada bolje nego 75c.. :: :: :: :: Ni preko Smart Doktora... Uzas... Koliko mi problema zadaje ovaj komp,a placen 1300e,bez monitora... Bolje da sam uzeo kola... Ma,niko nema da mi pozajmi neku staru PCI-E svi imaju AGP... Jbg... Bas sam baksuz... Eurolink mi i nije neka uteha... Imaju dosta los i neodgovoran servis... Ne znam da li da cekam do juna,kad zavrsi skola,a do tad moze da rikne 3x... bzvz... A nemam sad para da kupujem neku jadnu PCIe grafiku,jer prve pare koje dobijem idu na CPU Cooler...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.