Vec duze vreme imam problem koji mi polako ali sigurno ide na nervne zavrsetke.Komp radi kako mu se cefne.Najvishe problema pravi u igrama i 3d programima,nekad radi savrseno dok kad ga sledeci put upalim sve zapinje ko ludo, ne mogu cak da igram ni crysis na high .).Sad ozbiljno, svaka igra zapinje a zvuk u igri je kao da neko ore.Restart nekad pomogne nekad ne.Da li da zavukam komp kroz prozor sto mi je moja stara majka odavno preporucila ili da lepo procitam vashe uvek pametne odgovore i resim problem? Pomagajte dok smo josh u 2007.
pokreni novi MemTest86 i testiraj RAM, zatim iz Safe Mode-a pokreni novi Hot CPU Tester i podesi sve sto se tice CPU i ChipSet operacija. Neka to odradi 6h. Zatim na max ukljuci Burn In Test Pro za sve module koje imas (svga 2D/3D, cpu, hdd, CD/DVD...) i stavi da radi 6h. Nakon toga ucitaj 3DMark 2003-2005 i neka vrti testove i demo na max. nekih 3h. Kada i ovo prodje ucitaj S&M i to u okviru CPU tabele samo modul za PSU testiranje ali sve na max i long time... Ako ovo sve prodje malo je verovatno da nesto ne valja od hardvera i pomislicu da si paranoican
Najcesce resenje je skoro uvek najednostavnije a i najgluplje:) ...imas finu makinu stoga nije zbog zahtevnosti....vidim da imas problema u igrama uglavnom....lepo ti procitaj u read me fajlu igre koliko igra zahteva slobodnog mesta na HDD-u...(vecina danasnjih igara 10-15 gb...) oslobodi bar 1 gb vise od potrebnog i 99 % sam siguran da ce ti sve raditi...zato ti i hdd non stop `ore`
Instaliraj poseban program za defragmentisanje harda i redovno jednom mesecno defragmentiraj sve.
Npr. imas besplatan, a dobar IObit defragmenter. Moze i neki drugi. Samo onaj sto dolazi uz Windows je totalno bezveze, nema skoro nikakav ucinak.
Preporucio bih i Advanced Windows Care V2 Personal (uz defragmenter) za odrzavanje sistema. Nemoj koristiti opcije Startup Manager i Privacy Sweep, ostalo pustis da automatski odradi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.