Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
worldoftanks
STRANA 1 OD 1
fcb worldoftanks 27.05.2016. 19:52 T63554

status: user
broj poruka: 329

dal je jos neko imao problema posle patca,igram normalno igru i posle nekog vremena mi zakuca procesor na 100% 3-4 sec i skoci ping i ponovo proradi kako treba inace imam procesor sa 2 jezgra moze li to biti problem>?? do sad nisam imao nikakvih problema
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lakiwot Re: worldoftanks 27.05.2016. 19:59 #618794

broj poruka: 1118
nov komp ti treba.
http://valid.x86.fr/bek4z2

::
:: dal je jos neko imao problema posle patca,igram normalno igru i posle nekog vremena mi zakuca procesor na 100% 3-4 sec i skoci ping i ponovo proradi kako treba inace imam procesor sa 2 jezgra moze li to biti problem>?? do sad nisam imao nikakvih problema
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv ... 27.05.2016. 21:01 #618796

broj poruka: 940
Nesto su sjebali sa novim patchom i malo malo pa zakuca igra! Mnogi se na netu zale. Meni cesto zablokira kad se partija zavrsi ili kad sam hocu da odem u garazu.

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

ICEsd re: 27.05.2016. 22:54 #618798

broj poruka: 2157

Nema nikakvih problema ovde cak sta vise sve sam stavio na max i fps mi zakucan na 120. Pre se mucio oko 50-80 sa amd Fx 6300 oc na 4Ghz.

Probaj da startujes igru u DX 9 modu pa vidi dali zeza onda.

Blokada kada se partija zavrsi ili odes u garazu je problem nekompatibilnih modova sa novim patchom, skini nove verzije mod-ova.

fcb ..... 27.05.2016. 23:22 #618800

broj poruka: 329

gde se to startuje u dx9 modu....mozda i to bude posto su nesto menjali sa dx
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch WoT 28.05.2016. 01:45 #618812

broj poruka: 1260
Svima kojima trenutno zakucava igra nakon borbe je isključivo zbog modova, biće ispeglano u narednih par dana (Aslain). Nije ništa do update-a 9.15 konkretno nego do modova.
@fcb
Što se tiče teme najverovatnije da je procesor problem, pogotovo ako je neki slabiji AMD u pitanju. Igra je sada prilično popravljena što se tiče multicore performansi tako danije ni čudo što kolega ICEsd prijavljuje skok performansi na six core procesoru. Novi sound engine je dosta doprineo raspoređivanju zauzeća na ostala jezgra proc-a.
E sad što se tiče DX-a primetio sam i ja da je igra sada D3D11 dok je ranije bila D3D9E, a gde se to menja stvarno nemam pojma. Ako neko zna neka javi.

==================
Intel Core i7 3770K 4.2GHz, Gigabyte Z77X-UD5H, Kingston HXS 32GB 2400MHz, MSI GeForce GTX760 Gaming 2GB, SiliconPower S60 2x120GB SSD RAID0, Samsung F3 2x500GB RAID0, Storage 5TB

tortojed Obavezno SD instalacija, ne HD. 28.05.2016. 01:55 #618813

broj poruka: 10997
Onda moze 1920x1080 ali textures na srednji nivo, min AA min Anisotropic...

gang1978 zakucava na kraju partije 28.05.2016. 02:20 #618814

broj poruka: 1661

zbog modova...izbacite te aim botove i tundre i sve ce da leti.
tortojed aim botove? 28.05.2016. 02:28 #618815

broj poruka: 10997
Zar ima i toga?!

Pisko Modovi 28.05.2016. 09:01 #618819

broj poruka: 6645
Jeste do modova, nije do modova.
Meni nije, vama (nekima) jeste. Najverovatnije neki hangar ili statistički mod kad se to dešava ne u samoj partiji (gde se angažuju botovi, tundre i ostalo) već pri izlasku u hangar. Tada se doduše, izlazi i iz 3d-a pa mogu biti i DRAJVERI GRAFIČKE problem, koji su, gle čuda, BAŠ naveli prilikom zadnje nadogradnje KAO OBAVEZNE - za novije grafe. Ali, tada stupaju i `hangar` modovi koji i inače znaju da prave probleme i o njihovim peformansama malo ko brine jer ne utiču na rezultate igre.
Drugo, treba obrisati i keš igre i keš xvm-a. Smeće. Praktično svući na clean-install, i onda probati (nakon drajvera gde mora update) kako se ponaša.
Patch je testiran, taj problem NE POSTOJI gde je sve regularno, tj. nema 3rd party softvera tj. modova i gde je ažuriran dx drajver grafe...
Uživajte.

Budale računaju na sreću.

phoboskv ... 28.05.2016. 09:42 #618820

broj poruka: 940
ccc...od modova imam samo xvm, koji je maltene pa zvanican mod. Ranije nikad nije bilo problema.

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

ICEsd Re: ..... 28.05.2016. 12:03 #618821

broj poruka: 2157
Evo ovako:

http://www.filedropper.com/startdx9

stavi fajl startdx9.bat u folder igre i pokreni ga

ili

idi u folder igre, nadji WorldOfTanks.exe napravi shortcut > denis klik na shortcut > Properties > u Target polju na kraju dodaj -clientGraphicsAPI d3d9 pa pokreni shortcut

Target treba da izgleda ovako: C:\GAMES\World_of_Tanks\WorldOfTanks.exe(razmak)-clientGraphicsAPI d3d9

gde pise (razmak) treba da bude prazno polje ili ti razmak.

:: gde se to startuje u dx9 modu....mozda i to bude posto su nesto menjali sa d

Sto se ostalih tice:

Recommendations:

To fix the unstable behavior of the NVIDIA driver in SLI mode with DirectX 11, you are recommended to install driver version 365.10.
The DX11 renderer will automatically turn on for the video cards that support it. If your video card or operating system does not support DX11, the DX9 renderer will be used instead. The difference in renderers does not affect the game settings.

Znaci treba skinuti poslednje drajvere za graficku ko nije.

I za kraj, ovo je veliki update i velika promena u API kodu, tako da ni jedan podvlacim ni jedan mod iz predhodnih verzija nece da radi kako treba. Znaci moraju da se skinu novije verzije modova.

Predlazem:

http://aslain.com/index.php?/topic/13-0915-aslains-xvm-mod-modpack-installer-wpicture-sound-preview-v91502-26-05-2016/

ima tonu modova pa kome sta treba neka instalira, ima svoj installer sa prozorom pored koji objasnjava sta koji mod radi i prikazuje sliku moda kako izgleda u igri, ili pusti zvuk. Njabolje je sto je sve opisano kako treba i sta to u stvari radi i kako radi.

Redovno nadogradjuje modove koji imaju gresku ili ako su izasle nove verzije stavlja njih. Instalacija je prosta, i sto je najbitnije na kraju instalacije imate opcije kako ce da instalira modove, preko stari ili da ocisti update folder pa da instalira nove.
Pisko Eh... 28.05.2016. 13:56 #618827

broj poruka: 6645
Ako sumnjaš na grafiku - pokreni igru sa resetovanim grafičkim podešavanjima, pa vidi kako se onda ponaša:
Start the launcher
Click the arrow next to `Play` button
select “Launch the game with reset graphic settings”
... ovo je najnovije zvanično objašnjenje wg-a... znači, IMA problema i kod drugih.

.... a ovo sa direct X-om... ne znam, WG tvrdi da igra SAMA pokreće odgovarajući dx, tj. stari hardv er koristi dx9 a novi, dx11, bez da se išta čačka i prčka.

Budale računaju na sreću.

Simon72 ... 28.05.2016. 14:17 #618828

broj poruka: 2799
Duplo bolje performanse daje upravo dx11.
Sledece godine dx12.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646991.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs