Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Igre
3DM najavio prestanak krekovanja na bar godinu dana.
STRANA 1 OD 2  
-ShonE- 3DM najavio prestanak krekovanja na bar godinu dana. 08.02.2016. 14:03 T62919

status: user
broj poruka: 3529
http://bit.ly/1NZztbl

Izgleda da je Denuvo i vise nego dobro odradio posao, i posteno namucio piratizovanje naslova.

A sam razlog ovakve izjave, trenutno jedne od najjacih grupa za razbijanje, ljudi bi trebali da shvate kao sa eticke strane, a meni sve mirise da je ovo samo nastavak onoga sto su nedavno izjavili, a to je da je Denuvo poprilicno tesko razbiti i da se razmisljaju da odustanu do daljnjeg od pokusaja.
Izgleda da su svabe napravile vrlo dobru enkripciju. .)

Generalno sve treba da ima svoju cenu, i ljudi trebaju da shvate da se danas sve placa, vise ili manje.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming
Kingston 16GB DDR4 @3000MHz Savage
Dell U2515H + LG D2343 3D
SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB)
Thermaltake Urban S71 + CM V850
Creative X-Fi Titanium+Z-5500
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdjanl .... 08.02.2016. 14:39 #613650

broj poruka: 1512
Sve je to OK,ali neko jedva skrpi pa makar na rate neki PC,a sad jos da placa igricu po 50-ak eura,predjem je i sta cu sa njom,da je okacim na zid.Kad bi spustili cene igara,ne skuplje od recimo 2000 din,garant bi veca prodaja bila.Mi ovde samo mozemo da komentarisemo,inace sva sreca pa ima taj steam family sharing. :)

solaja777 ma 08.02.2016. 15:07 #613651

broj poruka: 3277

isplivace neka nova grupa , 3DM se izgleda obezbedio tj penzionisao.

Znaci kolektivni prelazak na PS4 .)

HAHAHA jebo te Max vise.. :D

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdjanl Re: ma 08.02.2016. 15:08 #613652

broj poruka: 1512

Bolje kolektivno kupovanje igara pa deljenje na steam. :)

::
:: isplivace neka nova grupa , 3DM se izgleda obezbedio tj penzionisao
:: Znaci kolektivni prelazak na PS4 .
:: HAHAHA jebo te Max vise.. :D
ZooLoo ... 08.02.2016. 15:11 #613653

broj poruka: 3975
To volim da cujem.. :D

Soki citas mi misli.. :P

Jbt ja i nemam steam, Soki ces da pravim da rolamo kao familija? :D

-ShonE- Re: .... 08.02.2016. 15:43 #613654

Ne moras svaku igru da igras day one, sacekas malo i na popustu se pazari lepo za male pare. .)

To je samo jedno od resenja. Boli njih q za nas i srbiju koja svakako predstavlja malo trziste, cene se kreiraju na globalnom nivou i to je tako. Problem je sto bi ovde svi za dz da se igraju, niko nece dinar da da za software a hoce da uziva u njemu, jbga mora nesto i da se plati po nekad, a i realno koliko igara kvalitetnih izadje u jednoj godini koje bi kupio, verovatno svega par komada, pa ako godisnje ne moze da se izdvoji za par naslova onda bolje i da se ne igra, ima i free igara svakako.

Vrlo je moguc scenario da su se penzionisali, kao sto solaja rece, ali i kolektivni prelazak na ps4 ne bi doneo nesto jer se i tu placa.
Bar kad placam da igram ko covek. .)

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming

:: Sve je to OK,ali neko jedva skrpi pa makar na rate neki PC,a sad jos da placa igricu po 50-ak eura,predjem je i sta cu sa njom,da je okacim na zid.Kad bi spustili cene igara,ne skuplje od recimo 2000 din,garant bi veca prodaja bila.Mi ovde samo mozemo da komentarisemo,inace sva sreca pa ima taj steam family sharing. :
Bobi4ever ... 08.02.2016. 15:50 #613655

broj poruka: 4875

Pre bih rekao da im je `Denuvo` vise nego dobro platio da `iskuliraju`.

Kao sto se pricalo da su `onomad` ljudi iz FM-a platili SKIDROW-u i drugima da ne izbacuju krekovanu verziju igre, pa su ti isti pirati izbacili `krekovanu` igru koja radi pola sata i zabode, terajuci te da kupis original ili da cekas par meseci na verziju koja radi.

br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

SkyFire Nece nikad postojati zastita.. 08.02.2016. 16:21 #613656

broj poruka: 18472
Koju hakeri nece moci da razbiju. Kao sto nece nikad moci da se napravi napredno hardversko-softversko resenje za zastitu auta a da lopovi to nece umeti da savladaju, ili razni bezbednosni sistemi za kuce i sl. Ljudi koji se bave takvim stvarima su uvek korak ispred. Prvo se uvek pojavi virus pa tek onda napravi anti virus itd..

Ovo sto Bobi kaze je jedini racionalni zakljucak ali to ne znaci da neka druga ekipa poput reloaded ili skidrow i sl. nece razbiti. Dajem samo primere.
Adzem ... 08.02.2016. 16:48 #613660

broj poruka: 3797
U potpunosti se slazem sa Skajem i Bobijem, evo ja kao profesionalni saner vam kazem da kakve god bezbednosne sisteme imali, moji tigrovi i ja cemo uvek moci da iscupamo robu napolje

http://valid.x86.fr/cx7btw

ZooLoo ... 08.02.2016. 19:54 #613666

Shone lepo je sve to, ali lepse je kad kupis igru pa je prodas i povratis novce pa uzmes drugu i tako si uvek na nuli ili u malom minusu.. A kad uzmes igru, predjes i bleji ti na steamu godinama, to su bacene pare.. :)

JovanZ Re 09.02.2016. 00:27 #613674

broj poruka: 3008
Nisu bacene pare, pogotovo ako sam uzivao u igri. Posebno ako je neki manji studio u pitanju. Dao sam novac za neciji trud a i zelim da taj tim izbaci jos neku igru u kojoj cu da uzivam.

A i lepo kaze Shone, ne mora sve day one, polako. Sasvim je normalno placati za igre/softver. Pa cak i aplokacije kojima sam jako zadovoljan, za mobilni, kupim, ne zato sto ne mogu da skinem pirata vec zato sto zelim da podrzim nekoga.

I ne, ne igram samo originale, i ja skidam pirate, ali kada god sam u mogucnosti da podrzim nekoga, to u uradim. Mislim, nisu ni ti ljudi koji prave igre debili da to rade za dz. Niti im je zelja da njihov trud bude piratizovan. I ja sam do pre par godina skidao iskljucivo pirate, ali nije ni to fer.

A recimo, 3500 za jednu AAA igru nije mnogo, i nije mi zao da se pocastim. Drugo je sto smo u uslovima kakvim smo i kako smo navikli. To je vec malo sira prica.
Gare87 Re: Re 09.02.2016. 01:34 #613676

broj poruka: 4702
+1

Tako i treba, ali ima dosta djubreta od igara, pa se samo skine da se predje(a nekad i ne) da se vidi koliko je djubre i ako ne isprave lepo obrisem i gotovo... mada i ok je sto moze da se kupi igra online(ko moze i zeli odmah da je kupi) i posle da se vrati kome se ne svidja...to je po meni nesto najfer sto Steam radi...jer sto bi vracao igru ako sam uzivao i ako mi se svidja, to jedino ako je neko kreten i zeli da iskoristi to sto Steam pruza...

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2GB DDR3 1600MHz
Kingston 4GB DDR3 1600Mhz
WD10EARS 1TB
WD1003FZEX 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

:: Nisu bacene pare, pogotovo ako sam uzivao u igri. Posebno ako je neki manji studio u pitanju. Dao sam novac za neciji trud a i zelim da taj tim izbaci jos neku igru u kojoj cu da uzivam
:: A i lepo kaze Shone, ne mora sve day one, polako. Sasvim je normalno placati za igre/softver. Pa cak i aplokacije kojima sam jako zadovoljan, za mobilni, kupim, ne zato sto ne mogu da skinem pirata vec zato sto zelim da podrzim nekoga
:: I ne, ne igram samo originale, i ja skidam pirate, ali kada god sam u mogucnosti da podrzim nekoga, to u uradim. Mislim, nisu ni ti ljudi koji prave igre debili da to rade za dz. Niti im je zelja da njihov trud bude piratizovan. I ja sam do pre par godina skidao iskljucivo pirate, ali nije ni to fer
:: A recimo, 3500 za jednu AAA igru nije mnogo, i nije mi zao da se pocastim. Drugo je sto smo u uslovima kakvim smo i kako smo navikli. To je vec malo sira prica.
Adzem ... 09.02.2016. 05:35 #613678

Slazem se da treba kupovati softver, ali ima i ona prica kada kupis igru od 50e i shvatis da je go kurac u pitanju bez dlc-ova. Pa onda skapiras da ti treba jos toliko za sve kompletno i potpuni ugodjaj. Ima tu vise faktora, zavisi iz kog ugla se gleda. U nasoj drzavi ce pirati biti aktuelni uvek, jer kako da neko odvoji i 20-30e za igricu, kada mu komp kompletan vredi 100e. A takvih je 90% ovde.

-ShonE- Re 09.02.2016. 09:09 #613682

@JovanZ
Odlicno srocen text, upravo tako izgleda jedno zdravo razmisljanje. +1

@Adzem
Kad bi svi malo kulirali day one kupovinu, znas kako bi cene isle mnogo brze dole nego sto mislis, ovako jbga, da se nadamo da nas i u buduce trpaju u grupu sa rusima pa da lepo kupujemo jeftinije i bezbolnije.
Uvek postoji izbor i on je samo tvoj, a gomila igara nudi i demo da se proba, pa betu, itd.... AAA naslov ne mora da znaci i garancija da ce svima da bude ultra zanimljiv, vec on delimicno klasifikuje sebe kao nesto na sta je potroseno puno novca, i produkcijski odradjen na nesto vecem nivou.

Ja uvek gledam da malo sacekam sa kupovinom, a ako je nesto zaista vrh i zelim sto pre da imam igru onda se gleda kupovina preko nekih `alternativnih` metoda, poput rusa, preko privatnih preprodavaca i slicno. Uvek ima neka alternativa, samo je pitanje koliko ko zeli da se potrudi.

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming

Adzem @Sone 09.02.2016. 09:19 #613684

Slazem se u potpunosti, to isto vazi i za hardver. Strpljen-spasen, oduvek bilo i uvek ce biti!!
Jel si cuo Sone, nemoj vise da ti se ponovi da te grdim kao onog puta!!
Ja sam se za igrice takodje snalazio i bio mastovit, tako sada na originu i stimu imam ukupno 15-ak originalnih igara, a ja ne znam dal sam dao ukupno 50e za sve to.

Nego, kad smo vec kod ovoga, jel hoce neko da mi pazari za 10e sve serijale GTA, osim petice. A ja cu uplatiti novac kako toj osobi najvise odgovara, dacu i vise nego sto treba nije problem. Evo gledam sada na stimu 80% popust za to, a opasno me vuce nostalgija i hocu da imam u svojoj kolekciji ta remek dela...

http://store.steampowered.com/app/12110/

Dejzan Re: ... 09.02.2016. 10:01 #613688

broj poruka: 3730
Ja sam uzeo PS 4 , Drive Club ,Last of Us, Drake Collection Fifa 16 sve zajedno kostalo 60 evra (napravio nalog na USA ) milina
sad ce da padne novi NFS Delux za 24 dolara (svi DLC) do duse mora da se skida jer je digital a opet nije strasno :)
Oficijalno u PC necu ulagati jedino ako ne ubodem sedmicu na loto ili odvalim Mozart kladionicu :)

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: To volim da cujem.. :
:: Soki citas mi misli.. :
:: Jbt ja i nemam steam, Soki ces da pravim da rolamo kao familija? :
Adzem ... 09.02.2016. 10:38 #613696

Citiracu jednog (ne)pismenog baticu, ali to nije bitno. Ono sto je bitno, jeste da je pogodio pravo u centar i rekao sustinu. Makar i na ovaj nacin...

``Ajde bre ne lupetaj kao otvoren prozor..pa nema vecih lopina od korporacija em izbacuju lose portove a ne daju ni demo, em neopimizovano da prodaju hardver mucke sa nvidia, em izdvajaju bitne stvari iz igre pa posle 100 puta izbacuju dlc-ove ili epizode..Da igram sp igru za 60e par sati i sta onda.sve je to kriminal pa niko nista,,,deru sa cenama preko svake mere..svako treba da proba igru pa ako valja neka kupi. Korporativna banda bi zelela sve zivo da naplati pa i vazduh da moze e pa necu kupiti nikad nijednu igru iz principa. I jos nesto ne poredi normalan svet sa prosecnom platom od desetine hiljada eura i srbiju sa platom 200 eur ako i to nadjes ko bre da plati 60 i vise eur za igru mozda ti koji si se ukrkao negde tatica sredio sincicu posao da dzabalebari itd itd e to vec moze pitao bih te da crkavas kod privatnika u kom svetu ti zivis..al dobro sit gladnom ne veruje itd``

Dejzan Re: ... 09.02.2016. 10:58 #613701

broj poruka: 3730
Stvar je u tome sto ljudi u Srbiji su osudjeni na dva izvora za igre (konzole i PC ) a to je Games i madjarska i naravno ko voli digitalno steam i ostali.
Stvar je u tome sto sam ja uspeo za 60 evra da ubacim cetiri igre od kojih su tri uzete na PSN Store sa PS plus popustom a jednu otkupio od druga.
Ljudi moraju da se snalaze jer pazi pre 4 meseca se pojavio NFS kostao 70 dolara (PS4) i sad na snizenju 24 sa svim dodacima, sto ce reci ko ceka malo duze za 3 puta manje para dobija igru.
A da ne pricam o stranim forumima za deljenje igara .
Sto se tice teme 3DM je garantovano uzeo pare kao i Realoded i Skidrow.
Seti se samo koliko je njih razbijalo jednu igru , po pet grupa a sad jedna razbije i to je to.

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: Citiracu jednog (ne)pismenog baticu, ali to nije bitno. Ono sto je bitno, jeste da je pogodio pravo u centar i rekao sustinu. Makar i na ovaj nacin..
:: ``Ajde bre ne lupetaj kao otvoren prozor..pa nema vecih lopina od korporacija em izbacuju lose portove a ne daju ni demo, em neopimizovano da prodaju hardver mucke sa nvidia, em izdvajaju bitne stvari iz igre pa posle 100 puta izbacuju dlc-ove ili epizode..Da igram sp igru za 60e par sati i sta onda.sve je to kriminal pa niko nista,,,deru sa cenama preko svake mere..svako treba da proba igru pa ako valja neka kupi. Korporativna banda bi zelela sve zivo da naplati pa i vazduh da moze e pa necu kupiti nikad nijednu igru iz principa. I jos nesto ne poredi normalan svet sa prosecnom platom od desetine hiljada eura i srbiju sa platom 200 eur ako i to nadjes ko bre da plati 60 i vise eur za igru mozda ti koji si se ukrkao negde tatica sredio sincicu posao da dzabalebari itd itd e to vec moze pitao bih te da crkavas kod privatnika u kom svetu ti zivis..al dobro sit gladnom ne veruje itd`
:: http://valid.x86.fr/cx7bt
alrad 09.02.2016. 11:21 #613705

broj poruka: 4829

@Dejzan, ne možeš da ih odvališ jer nemaju hrabrosti da stave Dundalk - Waterford u ponudu :p

ZooLoo ... 09.02.2016. 11:26 #613706

Deki kralju uzeo si a? Pa gde su slike? :P

Ja cu za vikend da uzmem od ortaka da isprobam kako mi lezi, pa Boze zdravlje.. Inace zasto US nalog? Ja imam UK, ali mozda napravim i US zbog malo jeftinijih igara.. Pre neku dan bio ortak i uzeo mu Fifu 16 Deluxe za 30 dolara, smesno jbt, neki EA sale..

2m4Y Re: ... 09.02.2016. 11:56 #613709

broj poruka: 2352
...zasto US? Jednostavno, mnogo vise servisa, jeftinije igre, cesci popusti, i mozes preko Amazona uzeti kartice dolar za dolar... Kod ces bolje od toga...

Pozz...

...I sense you young padawan...

AMD FX-8350 BE
MSI 970A-G46
AMD R9 280x
4x 4GB DDR3 1.6GHz
1x 120GB SSD
1x 750GB SATA II
1x 3TB SATA III
Corsair 750TX

:: Deki kralju uzeo si a? Pa gde su slike? :
:: Ja cu za vikend da uzmem od ortaka da isprobam kako mi lezi, pa Boze zdravlje.. Inace zasto US nalog? Ja imam UK, ali mozda napravim i US zbog malo jeftinijih igara.. Pre neku dan bio ortak i uzeo mu Fifu 16 Deluxe za 30 dolara, smesno jbt, neki EA sale.
ZooLoo ... 09.02.2016. 12:20 #613712

Pa znam ali ja racunao EU pa ono UK.. A u mislim da digital igre ne bih ni uzimao osim ako nije nesto bas dobro sto zelim i jeftino, jer planiram da igre uzimam preko KP-a i da ih prodajem.

A i posto mozes da imas dva naloga, jedan usa jedan uk, mocicu da kupim igre preko usa, a da ih igram na uk nalogu, a i koristicu ortakov nalog, da igram na svom tonu igara za dzabe haha..
Bobi4ever ... 09.02.2016. 12:46 #613714

@Zooloo, dok Deki ne uslika glavu pored PS4 konzole, nista mu ne verujem! :P

Inace, imate besplatno NFS Most Wanted 2012 na OnTheHouse (Origin).

Skinuo, probao i nekako mi je meh, nije to to...

-ShonE- Re: ... 09.02.2016. 13:13 #613716

Malo malo pa Origin daje tako neku AA igru `On The House`, ja je uzeo cisto aj kad je dzabe, inace igra je krs, verujem da je niko ni ne kupuje u poslednje vreme pa su resili da je poklanjaju sada.
To je bilo epsko razocarenje kad se pojavila pre par godina. Slepci, hteli da ubiraju plodove stare slave i imena. Pu!

i7 6700K + Noctua NH-D14
GTX980ti Gigabyte G1
MSI Z170A Krait Gaming

:: @Zooloo, dok Deki ne uslika glavu pored PS4 konzole, nista mu ne verujem! :
:: Inace, imate besplatno NFS Most Wanted 2012 na OnTheHouse (Origin)
:: Skinuo, probao i nekako mi je meh, nije to to..
:: br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
ZooLoo ... 09.02.2016. 13:41 #613717

Hahaha matori, pa to je na njemu, ako je lep, uletece u kadar spontano ako nije, nece, prosto hahaha! :D

Taj NFS ne vredi ni dzabe, ubacio ga i ja, i ovako skoro napravio Origin, pa da ima neka igra, kao.. :D

Deki cekamo slike a i Vader bi mogao da lupi svoj setup..

Bobi4ever Re: ... 09.02.2016. 14:00 #613718

Barem cemo znati da li je mis univerzuma ili nije! :)
Pa verovatno ga zato i poklanjaju, ocekivao sam bar nesto priblizno starom Most Wanted-u, ali od toga ni traga ni glasa.

:: Hahaha matori, pa to je na njemu, ako je lep, uletece u kadar spontano ako nije, nece, prosto hahaha! :
:: Taj NFS ne vredi ni dzabe, ubacio ga i ja, i ovako skoro napravio Origin, pa da ima neka igra, kao.. :D
:: Deki cekamo slike a i Vader bi mogao da lupi svoj setup.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs